Jag har fått flera önskemål om sminktips för asiatiska ögon, så jag tar upp det i ett inlägg igen!

Den stora skillnaden är att på ett europeiskt öga så har man ofta ett ganska stort ögonlock och huden bildar ett veck i globlinjen, medan asiatiska ögon ofta har små ögonlock och hudvecket hamnar ofta ganska långt ner på ögat istället för i globlinjen.

Med ögonlock menar jag bara den del av ögat som göms när vi tittar uppåt, och syns när vi blundar. Och med globlinje menar jag den inåtbuktande delen mellan själva ögat och brynbenet. Hoppas ni förstår : )

Här kommer i alla fall mina 10 bästa tips!

IMG_2220_111-kopia-670x488Detta är en närbild på en brudsminkning som jag har gjort!

1. Sminkning som syns mycket
Om man vill ha en sminkning som syns tydligt så bör man inte lägga skuggan enbart på ögonlocket, för då kommer din sminkning i princip bara synas när du blinkar. Våga lägga ögonskugga lite högre upp så kommer sminkningen att synas hela tiden!

2. Sotade ögon
Asiatiska ögon passar superbra i sotningar och kan utan problem unna sig riktigt mörka ögonskuggor utan att se översminkade ut, eftersom dom ofta har ett stort område mellan ögonen och ögonbrynen. Applicera intensivt närmast fransraden och sota uppåt så mycket som önskas.

lucy-liu2
Lucy Liu har ofta snyggt sotade ögon!

3. Icke sotade ögon
Vill man dock ha en ögonlocksfärg (eller flera) och en globlinjefärg så är det samma princip där som i punkt 1, applicera inte ögonlocksfärgen enbart på ögonlocket, utan våga applicera lite högre upp! Annars kommer man i princip bara att se globlinjefärgen när du tittar framåt. Du kan t.ex. applicera så här:

sminktips-asiatiska-ögon-670x488
Observera att jag inte har applicerat ögonskuggorna så som jag visar på bilden att man kan göra. Jag har gjort en slags neutral tvåfärgad sotning på bilden och använder den bara för att markera ögats delar.

4. Eyeliner
Eyeliner är en asiats bästa vän, berättade en tjej från Taiwan till mig en gång :) En bred eyeliner längs övre fransraden lyfter blicken superfint. Och om man även applicerar mörk eyeliner längs vattenlinjen så får man snyggt framhävda, inramade ögon och en intensiv blick! Mitt tips är dock att inte enbart applicera svart längs vattenlinjen utan att även applicera längs fransarna på undre fransraden, annars kan ögonen se mindre ut.

Eyeliner med vinge är också otroligt snyggt på asiatiska ögonformer! Vissa kan måla en vinge utan problem, medan vissa ofta har ett långt hudveck ut i ögonvrån – då kan man måla eyelinern även längs undre fransraden och binda ihop den med eyelinervingen. Vilket gör att man kan placera vingen längre ut från ögat utan att det ser konstigt ut.

cat-eyeliner-tutorial-photos-700x412-670x394
Detta öga passar utmärkt med en vanlig eyelinervinge utan att hudvecket bryter av och gör den ojämn. Men hade hon behövt placera vingen längre ut så hade hon som sagt kunnat binda ihop den med undre fransraden för en mer cat eye-form:

cat-eyes
Bildkälla.

5. Förstora ögonen
Vill man förstora ögonen så är vit kajalpenna längs vattenlinjen väldigt effektivt! Dessutom kan man leka med principen jag skrev om i punkt 3, att applicera ögonlocksfärgen högre upp än vad ögonlocket egentligen är, då kan man applicera globlinjefärgen högre än vad globlinjen är också och det ger en illusion av ett större öga. Hittade en snygg bild som ett exempel på detta:

enhanced-buzz-27824-1376503250-33

Bildkälla.

6. Ögonbryn
Vill man förstora ögonen som jag förklarade ovan, så är det en smart idé att plocka/fylla i sina ögonbryn så att de sitter så högt upp som möjligt, plocka inte bort för mycket strån på brynens ovansida. Då har man mer yta att leka med effektfulla ögonskuggor på, för man vill ju helst inte applicera färger enda upp till ögonbrynen då kommer det inte ge samma förstorande effekt.

7. Ögonfransar
Många asiatiska ögon har korta och raka ögonfransar, men eftersom dom ofta också har en lång bit upp till ögonbrynet så kan dom gotta sig i långa supersnygga lösögonfransar utan att det ser för mycket ut!

8. Ögonskugga under ögat
Att sota mycket på ögats undersida är supersnyggt! Har man smala ögon och vill ha en mer mandelformad form så kan man applicera bredare i mitten på undre fransraden och smalare i inner- och ytterkant. Ungefär som Lucy Liu på denna bild:

lucy-liu_00022678-670x670

9. Appliceringstips
När man blundar kan det vara svårt att se exakt hur högt upp man ska applicera ögonskuggan för att det ska synas tillräckligt, samtidigt som man inte vill riskera att applicera den för högt upp heller. Titta rakt fram i spegeln och gör en liten markering med ögonskuggan så högt upp som du vill att sminkningen ska gå. Då behöver du inte tänka mer på det när du sminkar!

10. Cat eye
Asiatiska ögon är otroligt snygga i en utdragen cat eye-form på ögonskuggan! Följ undre fransradens lutning när du sotar i yttre ögonvrån, så får du en form som lyfter ögat.

enhanced-buzz-1364-1376507255-13
Bildkälla.

Hoppas ni fick lite tips och att detta inlägg var till hjälp! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here