För ett tag sedan så fick jag ett önskemål om att skriva ett inlägg om volym i håret, dels hur man får till det snyggt men även hur man får det att hålla hela dagen. Och jag lägger till en punkt som är viktig för mig också – volym som inte tar bort den nytvättade känslan!

Så nu har jag fotat min hårvårdsrutin i steg för steg och tänkte visa er :)

volym-i-håret

Jag tänkte börja med att förklara hur mitt hår är, för hårvård är precis som hudvård – otroligt individuellt vad som funkar och inte.

Mitt hår blir platt som en slickad katt om jag bara låter det vara efter duschen. Jag har lätt för att få volym i håret med volymgivande produkter, men det blir platt lika snabbt.. Så jag måste göra flera steg och ha väl utvalda produkter för att få volymen att hålla också!

Dessutom får jag snabbt oljigt hårbotten, och har även lätt för att få slitet och torrt hår. Så jag försöker att inte duscha håret så ofta, 4-5 dagar brukar det gå emellan. Och om jag då lägger lite extra tid på håret den dagen jag duschar det så håller det sig fint så länge också, behöver bara matta ner det lite med torrschampo :)

Och volym är inte bara snyggt, det är även bra om man har oljigt hår och inte vill att det ska bli grisigt lika snabbt. För har man volym så ligger ju inte håret lika mycket mot hårbotten och gnider mot talgkörtlarna!

Här kommer mina 10 hårvårdsknep:

IMG_5617_111

1. Duschen
Det är viktigt med duschprodukter som vårdar ordentligt utan att bli tynga i håret. Jag använder Sanctums schampo och balsam, de gör håret riktigt rent och luftigt, samtidigt som det vårdar med massa bra ingredienser! Schamponera håret två gånger så att du får hårbottnet riktigt rent.

2. Volymskum i blött hår
Efter duschen så har jag i ett volymskum medan håret fortfarande är blött. Just nu använder jag HH Simonsen Root Volumizing Foam. Man sprayar det direkt i hårbottnet!

Lite räcker långt, jag brukar spraya en sträng på varsin sida av huvudet + lite i bak, och sen masserar jag in det i hela bottnet. Tar man för mycket så kan håret kännas skitigt, men tar man lagom så får man en volym som fortfarande känns luftig och nytvättad.

IMG_5625_11

3. Föna
Att föna nerifrån och upp ger mycket mer volym än om man låter håret självtorka. Man kan även använda en rundborste, men det orkar inte jag, mitt hår är så snabbfönat om jag bara blåser runt det :) Jag använder en superbra hårfön som jag verkligen lam rekommendera – GA.MA Professional Maestrale Ceramic Hairdryer.

IMG_5633_111

4. Krusa håret
Förut använde jag ofta en krustång till håret i hårbotten för att få mer volym, när den klassiska ”volume master-tången” blev populär. Dock syntes ofta det krusiga igenom när håret inte låg perfekt, så jag slutade med den. Men sen visade min frisör mig hur det är meningen att man ska använda den, och nu älskar jag det! Förut tryckte jag hårt med tången och höll en stund, så att det verkligen blev superkrusigt, men det är då det lätt syns.

Nu använder jag en liten, smal krustång, HH Simonsen Go Mini Rod vs6 våffeltång. Håll ut en hårslinga stramt, och tryck lätt med tången så att ca 5 cm av håret blir krusat. Jag håller alltså inte mer än en sekund med tången, utan trycker jättesnabbt. Då blir det inte lika tydligt krusigt!

Jag brukar lämna håret närmast ansiktet och längst upp på huvudet okrusat, så syns det inte alls. Men det här steget gör väldigt mycket för volymen faktiskt :)

IMG_5667_111

5. Tupera
Tupera håret i hårbottnet med en stylingborste för ännu mer volym! Jag använder HH Simonsen Styling brush. Alla behöver nog inte göra det här steget, jag gör det inte varje gång, men jag tycker att det hjälper bra när man ska göra någonting mer med håret, t.ex. en fläta.

Det viktiga är att tupera försiktigt, inga kråkbon! Så sliter man inte på håret i onödan.

IMG_5647_111

6. Torrschampo
Torrschampo är främst bra efter någon dag när håret börjar se lite oljigt ut. Men jag brukar ha det direkt efter också, dels i förebyggande syfte men också för att få lite mer struktur. Innan det här steget så är mitt hår mest fluffigt och okontrollerat, men med torrschampo så får det lite mer stadga.

Jag använder just nu torrschampot Joico Instant Refresh, kommer recensera det inom kort!

IMG_5662_111

7. Hårolja
När man har massa volymgivande produkter så kan håret lätt se lite rufsigt ut, och som jag skrev tidigare så har mitt hår även lätt att bli slitet och torrt, och då är en olja jättebra för att få håret fint och glansigt samtidigt som det vårdas lite extra!

Just nu använder jag Infinatura Cura Oil (kommer också recenseras inom kort) den är grymt bra! :) Använd oljan enbart i längderna.

8. Hårspray
Jag är inte jättemycket för hårsprayskänslan i mitt hår, men Living Proof Control Hairspray är jättebra! Hittar den ingenstans online men många frisörsalonger säljer det märket. Den tar bort småfriss och får håret att ligga som man vill, men den är väldigt lätt i håret och känns knappt alls!

9. Ögonskugga till utväxten
Jag har just nu ganska mycket utväxt, men eftersom jag har en mjuk ombré så stör det mig inte så mycket. Men utväxten är mycket mer grådassig och råttfärgad än resten av håret, så jag brukar dutta i lite matt ögonskugga i hårbottnet för att få en snyggare nyans!

Jag använder Paese Kashmir Eyeshadow till detta och brukar använda nyansen 609, ibland lite 670 också.

10. ”Finslip”
Sen är det bara att borsta igenom håret, dra fingrarna genom hårbottnet så att man puffar upp håret lite extra, kika om det behövs extra volym någonstans och ev. tupera lite mer eller liknande.

IMG_5677_111

Och så här fint är håret när man är klar!

Det känns fortfarande nytvättat och volymen håller i sig hela dagen, och dagen efter räcker det med att bara puffa upp det med fingrarna och eventuellt använda mer torrschampo om man som mig redan då har blivit lite oljig.

hair-volume

Före och efterbilden är inte tagen samma dag, eftersom jag var blöt i håret när jag började mitt steg för steg-fotande. Men på vänsterbilden ser ni hur mitt hår ser ut om jag bara duschar och inte använder några produkter alls!

Och svar ja, jag har använt brun utan sol ;)

IMG_5688_111

Någonting som är bra med mitt hår är i alla fall att det naturligt är väldigt rakt! Jag har inte plattat det alls på de här bilderna :)

Nu ska jag sminka mig och njuta av en kopp kaffe innan jag beger mig till Uppsala och Creative Make Up. Har nästan helt fullbokat idag med bara sminkningar och ögonbryn, så det ska bli superroligt!

Hoppas att inlägget var till hjälp ♥

6 KOMMENTARER

  1. Jag tror att vi har identiskt hår, det låter nämligen precis som att du beskriver mitt :-) Jag tvättar oxå mitt hår 1-2 gånger i veckan men brukar faktiskt göra det på kvällen, och så hinner det torka under natten. På morgonen så börjar med att borsta ut det och tar fram min naturliga bena. Jag tar undan överhåret närmast benan och sen tuperar jag övrigt överhår lätt och värmer varje tuperad slinga några sekunder med min plattång, jag upplever att jag får samma effekt som din ”våffling” men jag tycker det går snabbare! Efter att jag tuperat och värmt på överhåret borstar jag ut tuperingen så att jag bara har själva volymen kvar. Efter det lockar jag det lite slarvigt med plattången, Aussies curl definer (olja) och lite lätt spray. Sen håller håret flera dar tycker jag, jag piffar upp det med torrshampoo de andra mornarna bara.
    Det här med att tupera och sedan värma på med plattången är ett tips som Jean Pierre Barda demonstrerade i någon tv-program, det måste vara det bästa hårtips jag någonsin fått!

    • Ett ekologiskt märke som jag kommer ta in i webshopen inom kort som det ser ut nu! :) Jag är suuuupernöjd med resultatet! Måste dock testa på fler personer innan jag vågar stå för den :)

    • Ett ekologiskt märke som jag kommer ta in i webshopen inom kort som det ser ut nu! :) Jag är suuuupernöjd med resultatet! Måste dock testa på fler personer innan jag vågar stå för den :)

  2. Jag brukar göra som det stod i instruktionen för min Björn Axén Volumaster: tupera hårslingan lite, sen trycka till med volymtången, sen låta svalna och sen kamma ut tuperingen. Då blir det massor med volym utan tydliga krusningar. Topp! :D

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here