Alkohol = uttorkande har man lärt sig, vilket stämmer.

Men när jag läste på innehållsförteckningen på Weledas produkter som är naturliga och väldigt bra, och såg att de innehåller alkohol, så började jag googla runt och har hittat en hel del information om ämnet som ni säkert tycker är intressant! :)

Man bör exempelvis inte använda produkter med alkohol för att torka ut t.ex. finnar, en fet hy producerar bara ännu mer fett om den blir torr och huden mår inte bra av att torkas ut med alkohol. Och man ska även vara försiktig och inte använda alkoholprodukter för ofta, exempelvis Mixing Liquid (som används för att fästa glitter) är ingenting man bör använda dagligen.

moderate-alcohol-consumption-beneficial

MEN ekologiska/organiska produkter brukar kunna innehålla alkohol, och det ska inte vara någon fara alls då de vårdande och naturliga ingredienserna kompenserar upp så att produkten aldrig blir uttorkande för huden.

Det alkoholen gör i organiska produkter, är dels att konservera produkten så att den inte blir gammal – på så vis slipper man använda syntetiska konserveringsmedel vilket är bra! Dessutom så ”tar den fram” det nyttiga ur växterna så att de ämnena blir mer aktiva.

Så bli inte rädda för att det står alkohol i innehållsförteckningen på naturliga produkter! :)

Kram!

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here