Jag har börjat på en kur med ansiktsbehandlingar hos Jannika som jobbar med Maria Åkerbergs produkter. Jannika är vår spaterapeut på Creative Makeup i Uppsala och gör massage, ansiktsbehandlinar och kroppsinpackningar.

Jag har bara gått på en ansiktsbehandling i hela mitt liv, innan detta, så det känns riktigt bra att ta tag i huden ordentligt en regelbunden period på 6 veckor nu!

Kuren är alltså en gång i veckan i 6 veckor, och många blir av med finnarna helt efter behandlingarna. Sen rekommenderas ny behandling var 6:e vecka samt anpassade produkter för att resultatet ska hålla i sig. Maria Åkerberg har bland annat en AHA-syrapeeling för hemmabruk som jag ska börja använda efter dessa 6 veckor.

Så här ligger man, nerbäddad under filt och så himla ompysslad!

Första behandlingen – Klassisk ansiktsbehandling
Innan själva ”kuren” som är en gång i veckan i 5 veckor, så startar man med en klassisk ansiktsbehandling där man gör ånga och portömning. Som en första rensning :) Det är en behandling som passar alla hudtyper eftersom man anpassar den efter personen hud, och inför en clearing-kur så använder man också lite andra produkter.

I denna ansiktsbehandling ingår rengöring, peeling, ånga, portömning, mask, creme, olja och aktiverande ansiktsmassage.

Portömning känns en del eftersom man använder ett porklämmar-verktyg som dras över huden, men förutom det så var det bland det mest avslappnande jag varit med om haha och huden kändes extremt ren och fräsch efteråt.

Produkter – Clearing Kit
Maria Åkerberg har ett produktkit som jag har börjat använda i samband med behandlingarna. Ska man så ska man väl ordentligt tänker jag :) Kitet innehåller rengöring, ansiktsvatten, fuktkräm, ansiktsmask och peeling med AHA-syra.

Jag har aldrig testat Maria Åkerberg tidigare och har nu använt produkterna i 3 veckor och tycker att dom är jättebra! Jag har produkterna för finnar och oljig hy, vilket i många märken inte passar min hy alls för den blir bara stram och känslig av det, men dessa är  djuprengörande och går in snabbt i huden – samtidigt som huden fortfarande är mjuk och känns insmord. Så skönt! Oljan använder jag dock bara på kvällarna för den går inte in tillräckligt snabbt för att användas på morgonen, men det kan vara olika från hy till hy.

Kur: Clearing-behandling
Och nu till den starka kur-behandlingen med AHA-syra! :)

Jag har nu varit på 2 av 5 clearing-behandlingar. Behandlingen motverkar acne och oren hud samt är inflammationshämmande. Behandlingen innehåller rengöring, peeling, clearing-serum, olja, mask, crème och lätt ansiktsmassage.

Det som är mest aktivt i denna behandling är 10% AHA-syra som appliceras direkt på huden. Efter en stund jobbas den in ordentligt i huden med oljor och krämer som får syran att slussas in ordentligt i samtidigt som produkterna återfuktar och ökar elasticiteten i huden och bygger upp ett skydd.

När syran läggs på så börjar det småsticka i huden, och när den sedan aktiveras av massagen så småsvider det. Första behandlingen kändes det väldigt mycket men andra behandlingen väldigt lite. Det lossnar även döda hudceller när man masserar, första gången fick jag bara lite men andra behandlingen kom det ut hur mycket som helst, hade massa små kulor av döda hudceller i ansiktet efter massagen haha.

Behandlingen avslutas med ansiktsmask i 10 minuter (som ger fukt, det behövs efter starka syror) och sedan fuktkräm i ansikte och kring ögon.

Man bör inte vara i solen 48 timmar efter denna behandling. AHA-syran gör huden solkänslig. Man får även tydliga instruktioner om att produkter med mineralolja och silikoner inte ska användas då det stör behandlingen när det ligger som ett lock på huden. Mineraloljor och silikoner med hög kvalité täpper dock inte till porerna och huden andas fortfarande – men det råder delade meningar om det. Men jag är i alla fall lydig och kör smink utan dessa ingredienser under behandlingarna :)

Här ovan ser ni min hud innan behandlingarna, en hel del blemmor men inte tung akne liksom. Ska bli spännande att se hur huden ser ut efter 6 veckor!

Mitt resultat – Hittills
Jag har fortfarande en hel del finnar (har dock aldrig massor, men alltid några) men huden känns verkligen ren från döda hudceller och porerna är mycket renare! Dom finnarna jag har är också väldigt ytliga och små, har inga haft några inombordare eller sånna värstingar.

Såå, jag har hoppet uppe för att få ännu mindre finnar, har du två behandlingar kvar, men är oavsett nöjd med resultatet.

Och precis som med Sanctum (hudvården jag använt innan) så känns det såå bra med produkter som är bra både för hud och miljö. Det jag även gillar med Maria Åkerberg är att dom dessutom har produkter som är mer aktiva, med syror och grejer!

Det finns en AHA-syra som är 20% också, som jag sett extrem skillnad på när Jannika har gjort ryggbehandling på akne, man såg fasen stor skillnad direkt efter behandlingen, helt otroligt! Den bör man inte ha i ansiktet, men om jag flirtar ordentligt med Jannika så kanske hon låter mig testa som punktbehandling på finnarna i alla fall. Det finns ju 20%-syror för hemmabruk i andra märken så det lär ju inte vara katastrof ;)

Någon av er som testat 20% AHA i ansiktet?

Slänger även in en ansiktsbehandlingsbild som jag har fotat i Jannikas spa-rum på salongen! Fin va? Jag är värsta fotografen ju ;) Eller vad säger ni haha.

Ni kan se alla andra bilder som jag fotat samt läsa mer om Jannikas behandlingar här!

Hojta till om ni har några frågor ♥

Kram!

4 KOMMENTARER

    • Hej! Vi gör inte den behandlingen på salongen längre eftersom vår hudterapeut har slutat hos oss. Däremot kan du nog göra den hos alla som erbjuder behandling med Maria Åkerberg, alla gör likadant tror jag :) Kan verkligen rekommendera den!

  1. Åh jag kör nääästan bara på Maria Å’s produkter. Min hy blev mycket bättre när det gällde oljighet osv, och även finnar. Dock aldrig haft mycket finnar men nån gång då och då, spec vid mens. :))

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here