En komplimang jag ofta får på mina före- och efterbilder på sminkkunder är att jag är duktig på att ”sminka fram” det finaste i personerna på ett naturligt sätt. Att det blir stor skillnad utan att personen nödvändigtvis ser supersminkad ut – hade man bara sett efterbilden så hade det inte varit jätteimponerande men när man kan jämföra med förebilden så förstår man skillnaden.

Jag blir lika glad varje gång jag får den typen av komplimanger! :)

När jag berättar för folk att jag är ansiktsblind så undrar dom ”huuur kan du då jobba med folks ansikten varje dag?” men vet ni vad jag börjat fundera på? Jag tror att ansiktsblindheten faktiskt är till min fördel!

När jag står nära en kund så ser jag ”ett kindben” ”ett öga” ”en mun” som separata delar och inte riktigt som en helhet tillsammans, förstår ni hur jag menar? :) Jätteofta när jag är färdig med en kund som jag stirrat på i 45-60 minuter (oavsett om det är bryn eller makeup) så kan jag vid kassan sen när jag står en bit ifrån tänka ”jahaa ser du ut sådär?” för det kan se ut som en helt annan person haha.

För er som inte förstår alls hur det är att vara ansiktsblind så kan jag säga att det finns ju olika grader av det, jag är absolut inte 100% ansiktsblind men vissa utseenden fastnar bara inte i minnet utan det är bara ”öga, öga, näsa, mun”. Men många ansikten fastnar direkt i minnet också, så det är väldigt olika! :)

Jag tror att det kan bidra till att jag har lättare för att sminka fram personens egna ansiktsdrag. Vad tror ni? Men jag får också regelbundet skämma ut mig p.g.a. detta haha. Jag borde ständigt gå runt med en tröja med texten ”Ansiktsblind! Om jag inte känner igen dig så är det inte av oartighet. Det kan också hända att jag faktiskt känner igen dig men jag är så van att blanda ihop folk så jag vågar inte chansa

Vet ni vems ansikte jag har allra svårast med? Mitt eget! Jag kan absolut inte tänka mig mitt eget ansikte och se det framför mig i huvudet. Ibland tror jag att om jag skulle gå på stan och se en klon av mig själv så skulle jag inte ens reagera haha! Jag har ju inga drag som sticker ut överhuvudtaget, tycker jag själv. Jag är verkligen bara ”öga, öga, näsa, mun” :)

Ja ni ser ju själva haha! (Obs tycker dock inte att det nödvändigtvis är negativt mot mig själv)

Är det någon av er som också har svårt för ansikten? Tror ni också att man kan ha lättare att sminka ansikten tack vare att man är lite ansiktsblind? :)

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here