Det finns flera olika sorters lip tint, men de alla har gemensamt är att dom färgar läpparna så att pigmenten sjunker in i läppen och sitter mycket bättre än t.ex. en färg som sitter på ytan av läpparna, så som läppglans och läppstift gör.

I en av mina boxar från Glossybox så fick jag en liten flaska med lip tint – Benefit Benetint Lip & Cheek Colour*, som är en röd vätska med medföljande pensel som man kan använda till både läppar och kinder.

Jag har inte använt den på kinderna än, men på läpparna har jag satt den på prov och tänkte nu ge min recension! :)

IMG_2480_111

Vad är Benefit Benetint Lip & Cheek Colour?
Den lätta transparenta formulan sätter färg på både läppar och kinder och ger ett naturligt glow” står det om produkten på Glossybox hemsida. Det säger inte supermycket men det är alltså en röd vätska i en liten, liten flaska, och i korken sitter en pensel som man kan måla den här färgade vätskan med på läpparna. Den här vätskan sjunker snabbt in i huden och färgen blir helt gnuggsäker.

Om man läser om Benetint på Glossybox hemsida* så har den fått 59 recensioner och totalt ett genomsnitt på 3 av 5 stjärnor i betyg av kunderna. Och det är väldigt blandade åsikter, så jag tror att den blir olika på olika läppar/hudtyper, så det kan ni ha med i beräkningarna om ni är sugna på att testa.

Jag tycker dock om produkten mycket, mycket mer än vad jag får uppfattningen om när jag läser recensionerna! :)

IMG_2672_1111

Applicering
Den är lika enkel att använda som den ser ut, bara att pensla på! Har man mycket linjer kring munnen så kan den glida ut litegrann eftersom det är en tunn vätska, men på mina läppar blir det inte så alls.

Doft
På många recensioner står det att den smakar/luktar superäckligt, det är dock inget jag har reflekterat över märkligt nog. Den är inte smaksatt och inte heller helt doftfri, men jag tycker inte att den har en direkt stark smak/doft.

Färg
Läpparna ser ut som innan fast med en snyggare färg! Om man penslar ett tunt lager så får läpparna en mjuk och diskret rödrosa nyans, men man kan enkelt få mer effekt genom att pensla på ett lager till.

Det som slår mig är hur jämn färgen blir, det är inte alla lip tints som blir det.

IMG_2496_111

IMG_2499_111

Känsla
Läpparna känns som när dom är osminkade ungefär.

Hållbarhet
Jag har testat lip tinten på handen, på läpparna (flera gånger) och även på min kompis läppar – med olika resultat. Så jag vill understryka igen att hur länge det här sitter beror väldigt mycket på hur din egen läpp är.

På mina läppar – Hållbarheten är riktigt bra! Håller inte från morgon till kväll, men oerhört länge och mer än halva dagen skulle jag säga. Den försvinner snabbare om man har ett oljebaserat läppglans över, har jag märkt.

På min hand – Håller nästan för bra! Satt som ett smäck hela dagen och var bara lite, lite ljusare på kvällen, trots att jag tvättat händerna många gånger. Jag tror att det var först den 3:e dagen som färgen var helt borta från handen, och då hade jag till och med försökt skrubba bort färgen.

På min kompis läppar – La bara ett väldigt tunt lager, och hon tyckte att det försvann lika snabbt som ett vanligt läppstift.

IMG_2884_111

Här ser ni skillnaden på ett lager och 2 lager. På bilderna i detta inlägg så har jag ett lager på hela läpparna, och 2 lager i konturerna. Sen gör min läpptatuering att läppen naturligt är ljusare i mitten också.

IMG_2462_111

Sammanfattning – Jag tycker riktigt mycket om denna och kommer fortsätta använda den! Det allra bästa var när jag hade den tillsammans med matt läppstift från gloMinerals (ni får se den sminkningen imorgon), riktigt pang-snyggt och superbra hållbarhet! Hade det när vi var på konsert i lördags och jag behövde knappt bättra på någonting. Snabb och lättanvänd produkt om man bara vill ha en fin ton på läpparna. Dock verkar den inte bli snygg/funka bra på allas läppar, så det är inget säkert kort, men värt att testa ändå tycker jag!

Jag fick den som sagt med Glossybox som man måste prenumerera på, men den finns även på Boots.com som skickar till Sverige.

Någon av er som fick denna i er Glossybox? Vad tycker ni om den? :)

Kram! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here