Konversation mellan mig och Miska när han kom hem från jobbet:
Miska – Heej! Sitter du här med ansiktsmask?
Jag – Nej vadå ansiktsmask? (Jag hade en full face glitter makeup)
Miska – Oj är du såå oljig? Det ser ut som att du har ansiktsmask på dig!
Jag – Jaa visst, jag la en ansiktsmask PÅ min sminkning det är jätterimligt haha.

Jag jobbade hemifrån och hade därför inte pudrat på basen under dagen och den här värmeböljan vi har nu sätter verkligen igång mina talgkörtlar haha!

Man pratar ofta om att det är så fint med glow-produkter på sommaren och jag håller helt med! Men ändå förestråkar jag mycket matta produkter nu för man blir blir naturligt ganska blank på sommaren som det är, så många känner inte att man behöver lägga till extra.

Eller så ”måste” man använda nedmattande bassmink just för att kunna gotta sig i den där skimriga guld-highlightern utan att se ut som en discokula efter några timmar :)

Om man har så oljig hy som jag har så finns det ingen chans (med dom produkterna som finns på marknaden idag i alla fall) att hålla huden matt från morgon till kväll utan att matta ner huden under dagen. Speciellt inte om man är som mig på sommaren – bara vill göra en snabb och lätt bas utan ett helt gäng produkter i olika lager.

Därför tänkte jag nu ge mitt bästa pudertips för att huden ska hålla sig matt lite längre i alla fall!

Vilken är den snabbaste och mest absorberande produkten? Puder! Det gäller att få så stor mängd puder i ansiktet som möjligt utan att huden ser pudrig och torr ut.

Det bästa sättet att göra detta är inte att använda en stor fluffig puderborste som sveper på ett tunt lager på ytan. Istället tar jag en kompakt borste (jag använder Nanshy Buffed Base men en kompakt kabukiborste funkar också) och duttar/buffrar in ett tjockt lager ordentligt in i foundationen (eller vad man nu använder under) och jobbar in pudret i huden.

Det gör att pudret inte ligger som ett torrt lager på ytan = snyggt resultat. Samtidigt som du får på en väldigt stor mängd puder = huden håller sig matt längre.

Buffra, buffra, buffra! Man måste såklart inte pudra ner hela ansiktet först och sen börja buffra in det i huden (som jag gjort på dessa bilder) utan jag fotade det så bara för att ni ska förstå att en stor mängd puder betyder en stor mängd puder!

Det här steget brukar jag göra innan contouring, rouge, bryn och sådana detaljer. Man kan göra det både om man gör en heltäckande foundation-sminkning eller om man bara har en semitäckande bb-cream eller färgad dagkräm.

Mängden puder du applicerar på ansiktet gör verkligen stor skillnad!

Jag måste avsluta med att slå ett extra slag för pudret Paese Bamboo Silk Powder som jag säljer i webshopen – min tog slut hemma så jag fick använda löspuder från andra märken i några dagar och blev direkt påmind om skillnaden på puder och puder.

Kram på er! :)

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here