Det är så himla roligt med före-bilder när man fotar en förändring på sig själv, för den största skillnaden sitter inte alltid i själva förändringen, utan i ansiktsuttrycket och blicken haha.

Igår fotade jag före- och efterbilder på mitt hår, och trots att jag har en skitsnygg sminkning på före-bilden (som jag dock hade haft i typ 11 timmar) så ser man hur mycket snyggare jag känner mig efteråt trots att jag är helt osminkad – bara för att jag blev så nöjd med håret!

Vad gjorde jag med håret igår då? Jag tog en chansning och gjorde någonting som jag inte har gjort på flera år, jag satte i en hemmablekning!

Här är resultatet! Skratta inte åt stel-Helena på före-bilden haha ;)

bleka-håret-hemma

Jag har gått till frisören i typ 3 år nu tror jag det är, och när man blir van vid det så är det som att hemmafärg inte ens finns, jag har inte ens tänkt den tanken. Men när man bara vill fräscha upp håret och inte göra en stor förändring så känns det lite jobbigt att lägga massa pengar på en frisör. Jag vill alltid förändra mig jättemycket varje gång för att det ska ”vara värt pengarna”.

Men när jag såg Hiilens snygga video där hon färgar sitt eget hår så fick jag lite inspiration! Förut färgade jag ju alltid hemma, jag gick till och med från mörkbrunt till knallblond helt själv! Men man blir mer feg (och noggrann) när man är van vid frisör, både på gott och ont.

Jag är själv inte så duktig på att dona med mitt eget hår, men min syster Mia (som städade hela min sminkbyrå igår, hon är så underbar!) hon är lite mer fingerfärdig så efter städandet gick vi och köpte en blekning på ICA för 79 kronor :)

Jag gillar mitt hår och min färg, men tonen känns lite ”mellanmjölk” och jag ville ha lite mer ljust i topparna och framme vid ansiktet så att man får lite mer liv i det. Dessutom trivs jag bäst i ljust (det är bara så jobbigt med utväxten) så att få lite mer ljust närmare ansiktet skulle vara superhärligt för att känna mig lite mer som mig själv!

Jag hade en mjuk och fin ombré innan, men det ljusaste börjar nere vid tuttarna typ. Så det kändes lite för mörkt helt enkelt.

bleka-håret-hemma

Vi använde blekningen Schwarzkopf Blonde Platinum Lightener L100 Ice Blonde som bleker upp till 6 nyanser samt innehåller silverinpackning som man har i efteråt för en kallare ton (bra om håret råkar bli gult).

Mia helblekte inte topparna, utan gjorde massor av småslingor nertill så att det skulle bli en mjuk övergång. Detta gjorde hon även i min lugg som är lite längre ner än hakan (och kanske skulle behöva klippas lite kortare, men det får vänta), för att få det ljusa mer mot ansiktet.

Sedan hade jag lite kopparröd inpackning i hårbotten för att få en lite finare nyans där också. Jag lät den bara verka i några minuter för ett milt och diskret resultat. Inpackningen är Maria Nila Colour Palett Refresh i nyansen Bright Copper!

färga-håret-hemma

Visst blev det fint? :) Så lite gör sån stor skillnad! Både på utseendet och självförtroendet haha. (Titta inte på deodorant-fläckarna på min bandeau som jag såg först efter att vi fotade haha)

Helt klart värt 80 spänn + middag till syrran, utan tvekan! :)

Sen vill jag för säkerhets skull understryka att det kan bli kaos när man bleker hemma också, det är alltid en chansning, det bör man ha i bakhuvudet! Det kan ju bli tokigt hos frisören också, men där man har ändå någon som kan rätta till det direkt.

Men jag är toknöjd! :)

1 KOMMENTAR

  1. Vilken snygg färg,skulle själv kunna tänka mej den,jag som är lite rödlätt.Ja den var riktigt läcker :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here