Jag fick en rolig fråga här om dagen som jag för skoj skull tänkte svara på i ett inlägg :)

”Jättefint!! Kom och tänka på en sak, du som har lärt dig själv.. Hur ofta nu för tiden börjar du göra en sminkning och den blir konstigare och konstigare ju mer du håller på så tillslut tänker du ”men vafan” och tvättar bort det? För det händer ju rätt ofta när som man själv inte är så duktig ;) så skulle bara vara kul att veta om det hände dig med, haha :)”

Haha, det där är nog en hög igenkänningsfaktor för många, inklusive mig! Man tänker ”Lite till av den färgen kanske…”  ”Åh vad coolt om jag gör så här också!”  ”Hmm det var inte lika enkelt som jag trodde”  ”Hjäääälp!

Men med risk för att låta som en besserwisser innan ni har läst förklaringen, så kan jag nog påstå att det i princip aldrig händer mig, knappt förut heller faktiskt. Att det går så långt att jag tvättar bort det alltså.

Och det beror inte på att jag är duktig, eller att jag aldrig gör fel, eller att en idé alltid blir bra, utan jag tror att hela anledningen till att jag har blivit duktig och självlärd från första början är tack vare att jag aldrig ger upp! Jag är inte bara pedant jag är envis också :)

Absolut tar jag bort/gör om vissa delar av en sminkning ibland för att få det bra, men jag har som en princip att aldrig sluta förrän jag är nöjd (relativt nöjd i alla fall) oavsett hur det ser ut. Sen är det ju olika för alla personer hur man definierar ordet nöjd.

Genom att inte börja om, utan rädda situationen istället, så blir man bättre både på teknik och problemlösning! Att vara en duktig makeup-artist handlar nämligen inte bara om att göra fina sminkningar, det är också viktigt att kunna tänka om ifall den idén man hade inte blev lika bra i praktiken. Och pratar vi makeup-artist på yrkesnivå så är det inte alls ovanligt att man t.ex. plåtar samma modell i olika sminkningar – då måste man veta hur man kan göra om en sminkning så att det blir en helt annan :)

Den enda gången jag kan minnas att jag har tvättat ansiktet var första gången jag testade en blå ögonskugga, jag tyckte skuggan var fin men att jag blev så ful att jag inte kunde fortsätta titta mig i spegeln haha. Roligt hur det kan förändras!

 –IMG_7657_111

Mitt tips till alla er som vill bli duktiga, oavsett om det är för er egen skull eller yrkesmässigt – Gör sminkningar som är utanför er comfort zone, gör konstiga färgkombinationer, och hur sluta inte förrän det blir bra!

Och ett mer konkret tips för att öva på övergångar och att blanda olika ögonskuggor, det är att göra färgglada sminkningar med massor av olika färger! :)

IMG_7913_111

Kan man blanda 10 färgstarka ögonskuggor med varandra så är en sådan här vardagssminkning a piece of cake :)

Kram på er! ♥

5 KOMMENTARER

    • Ja visst gör jag det! I vanliga fall väldigt snabbt, men även jag har ett privatliv och tar ledigt någon dag ibland trots att det är väldigt sällan. I lördags var jag i Stockholm och kom inte hem förrän ganska sent igår.

  1. Men gud vilken fin makeup!!! Älskar den pastelliga,färgglada! Hur har du fixat de rosa läpparna så fint? Vilka produkter har du använt? Har nog aldrig sett så fina rosa läppar :)

  2. Jättebra tips! Concealer eller ögonkräm på en tops är min bästa vän om jag skulle råka göra lite fel och behöver rätta till någon linje. Jag tycker personligen att det är jobbigare att tvätta bort och börja om, framförallt om man redan lagt basen, så jag kör också på tills jag känner mig nöjd :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here