Jag har som ni vet väldigt oljig hy, och det som är positivt med det är att jag verkligen kan sätta nedmattande produkter på prov för att hjälpa er andra som också har det problemet.

När ni har läst det här inlägget så kommer ni inse hur stor skillnad sminket gör för oss som blir oljiga under dagen, det är jätteviktigt med rätt produkter för att sminket ska hålla länge och nu kommer ni få se det svart på vitt!

Jag har nämligen gjort ett experiment, jag har använt samma hudvård i hela ansiktet och gjort allting som vanligt. Men sedan har jag sminkat halva ansiktet med ”vanligt” smink, och resten av halvan med nedmattande smink, och inte pudrat mig på 8 timmar. Och skillnaden på de olika halvorna efter bara 8 timmar är enorm!

smink-oljig-hy

Detta är mina räddare i nöden-produkter för en hållbar makeup! Jag länkar dem längre ner i inlägget.

IMG_8054_111

Så här såg grundsminket ut när jag var nysminkad!

På höger sida (höger på bilden) så har jag:
Flytande foundation – Lumene Longwear Blur Foundation
Puder – Nedmattande löspuder från Yves Rocher.

Detta skulle många säga är en bra bas för oljig hy. Men jämför man efter 8 timmar med den andra sidan där jag har använt produkter från Byher.se, så ser man vilken skillnad det blir!

På den vänstra sidan (vänster på bilden) så har jag:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base Matte
Mineralfoundation – Yag mineral foundation
Puder – Paese Bamboo Silk Powder

Börja med ansiktsprimern, låt den gärna sjunka in i någon minut innan du fortsätter sminka dig. Applicera mineralfoundation och massera in den ordentligt i huden. Avsluta sedan med löspudret i förebyggande syfte!

grundsmink-oljig-hy

hjälp-oljig-hy

Ibland när jag berättar för folk om hur bra mina produkter för oljig hy är så får jag lite konstiga blickar, ungefär som att de tänker ”men om dom är så bra, hur kommer det sig att du är så oljig nu för då?”.

Jag har en så extremt oljig hy så jag är ju inte 100% matt på sidan med nedmattande produkter heller, men det är fortfarande enorm skillnad och det är ju tusen gånger skönare att pudra sig en gång om dagen, eller varenda timme!

Jag låter resten av bilderna tala för sig själva:

sminktips-oljig-hy

IMG_8126_111 IMG_8145_111

Hoppas att inlägget var till hjälp! 

9 KOMMENTARER

  1. Använder du bara en av deras mineralfoundation eller har du flera olika nyanser som du applicerar i ansiktet?

  2. Jag har beställt ansiktsprimern från byher.se och är såå himla nöjd! Får fortfarande oljigt hy under dagen men det är helt klart mkt bättre än innan. Använder även sanctum on the spot som är rekommenderad av dig, är väldigt glad att jag hittade din blogg för några år sedan!

  3. Kan bara instämma! Jag använder en annan primer (från ett annat mineralsminkmärke) bara för att jag fick den i ett provpaket från det märket. Har typisk T-zons hy som dock har blivit mer i balans sen jag började med mineralsmink. Jag behöver oftast inte pudra mig alls under dagen, lite beroende på dagsformen (även hyn påverkas ju av t ex dålig sömn, PMS osv). Om man lägger nån minut extra på grundsminket på morgonen så är hållbarheten oslagbar! Är så himla nöjd med Yag foundation!!

  4. Och då kan jag tillägga att YAG mineral med paese primer smoothing passar utmärkt på (i alla fall min) extremt TORRA hy! Så dessa passar inte bara på oljig hy :-) Jag var väldigt skeptisk till torra mineraler på torr hy men gjorde ett försök och det blir jättefint! Viktigt är att återfukta innan.

    • Vad glad jag blir!! Kul att du litade på mig trots att du var skeptisk, OCH att det blev bra, så jag slipper skämmas hehe ;) Du får mer än gärna skriva det som recension på byher.se också, du skrev så fint om ögonskuggorna och det gjorde mig så glad :) Kram på dig!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here