Contouring är någonting som jag typ inte kan leva utan i sminkväg, även om jag bara täcker några finnar i ansiktet så vill jag direkt lägga till lite contouring för att känna mig ”hel” haha. Nu har Paese lanserat en ny Contouring Palette* som jag tokälskar! Och med den ska jag visa en contouring-skola för er idag :)

Och med contouring så menar jag inte så som det har sett ut i USA de senaste åren, där man först har massor av ränder i hela ansiktet och sedan blir en helt annan människa efter att ha blendat allting.

Contouring gör jag helst med en puder-palett och mjuka borstar för ett lite mer naturligt resultat som framhäver ansiktsdragen och tar bort den platta känslan i ansiktet som man får om man har en heltäckande bas i hela ansiktet. Och detta kallar man numera ”non-touring” i USA haha. Non-touring är helt enkel ett mellanting mellan contouring (skulptera ansiktet mycket) och strobing (bara highlighter). Helt enkelt, det jag har kallat contouring hela tiden.

Alla dessa nya fancy pancy-ord alltså… :)

Så här gör jag:

img_9142_111

Här ser ni Paese Contouring Palette* No 2. Den finns i två nyanser, en lite ljusare och en lite mörkare. Jag som har ganska ljus hy använder ändå den mörkare eftersom jag gillar när det blir mycket effekt.

Den kostar 229:- och finns på Byher.se* :)

non-touring

En snabb överblick innan ni läser vidare och ser min tutorial:

Ljusa upp i ansiktets höga delar som man vill ska ”poppa”. Mörka ner ansiktets djupa delar som man vill fördjupa ännu mer.

Man kan variera vad man vill ljusa upp och mörka ner, alla kanske inte vill ha mer utstickande näsrygg eller skarpa kindben, man gör helt som man vill :)

img_9112_111

Alla skuggor i paletten är matta, men den ljusa highlightern innehåller pytte, pyttelite lyster (inte så mycket som glow-highlighters) vilket gör att den blir väldigt naturlig på huden då den inte ger en ”pudermatt” yta som många matta highlighters kan göra.

Highlighter:

highligter-tutorial

 1. Ljusa upp under ögonen och ner mot näsvingarna. Trollar bort mörkhet och piggar upp. Många som vill trolla bort mörkhet under ögonen men egentligen inte behöver en täckande concealer klarar sig med bara highlighter och kan skippa concealer helt.
 2. Ljusa upp under brynet och mitt på ögonlocket (hoppa över globlinjen). Gör ögonen piggare.
 3. Ljusa upp i mitten av pannan…
 4. … och ner längs näsryggen.
 5. Ljusa upp amorbågen, eller som jag brukar göra ljusa upp de två ”ränderna” under mellan näsan och läppen, så ser läpparna mer fylliga ut.
 6. Och i mitten av hakan så ser hakan mer spetsig ut.

img_9016_1111

7. Sedan tar jag en större borste och ljusar upp mitt på kindbenet för att få dom att se skarpare ut.

Nanshy Blush Brush har jag använt här, finns att köpa separat när vi lanserar nya webshopen den 25 november, tills vidare finns den i Nanshy Masterful Collection.

Contouring:

contouring-tutorial

 1. Mörka ner med en sned pensel under kindbenet med långsidan liggandes
 2. Vrid på borsten och tona ut med den breda sidan.
 3. Mörka ner i tinningen och längs hårfästet
 4. Mörka ner sidorna av hakan
 5. Mörka ner under käkbenen (man kan göra på käkbenen också, då får man rundare ansikte, jag gillar när käkbenen är mer definierade)
 6. Mörka ner sidorna av näsan, mörka ner längre in om du vill att näsan ska se smalare ut.
 7. Mörka ner längs globlinjen också om du inte ska ha ögonskuggor.

img_9088_111

Skillnad va? :)

img_8978_111

Stor skillnad men fortfarande naturligt!

img_9158_111

Borstarna är från Nanshy Masterful Collection* samt Nanshy Blending Brush*. Så fort vi öppnar ny webshopen den 25 november så finns alla borstar att köpa styckvis.

Gillar ni läppstiftet på bilden också så är det Paese Silky Matte Liquid Lipstick* i nyansen 704.

Hojta till om ni har frågor ♥min-webshop

2 KOMMENTARER

 1. Jättefint! Älskar naturlig contouring!! Och ganska enkelt när man övat lite! Så jag ska öva mer enligt detta inlägg å bli än bättre. Trevlig helg o kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here