BigMami sa…
Hur undviker du att sminket rinner av när det är SÅ varmt!?

Jaa även fast den hetaste värmen har gått över så är det ändå extremt varmt fortfarande, även inomhus har jag 28-29 grader! Helt galet!

Mina två bästa tips är ganska enkla och logiska:
1. Använd bra smink.
2. Använd smink som är anpassat efter din hudtyp.

För det är så, när det kommer till smink och huden så passar inte allting alla, det gäller att utgå från sina egna behov. Har du en bra primer men en foundation som inte alls funkar till din hy så får du inte samma resultat av primern som om du även skulle ha en passande foundation.

Jag har väldigt oljig hy, och använder just nu totalt 3 sminkprodukter som hjälper mig på traven:
få-sminket-att-hålla-i-värmen
1. Paese Makeup Base – Matte
2. YAG Mineral foundation
3. Paese Bamboo Silk Powder

Alla tre produkter drar sitt strå till stacken och fast jag också svettas som en gris så behöver jag inte bekymra mig så mycket över sminket :) Förutom de dagar jag använder en annan foundation, eller skippar primern, jag har insett att det är dom två ihop som gör bäst jobb och sedan kommer bamboo-pudret som en extra finslipning!

Så här såg jag ut igår efter en hel dag med smink, bilden är tagen ca 21.30 och då har jag till och med varit inne i Uppsala och sprungit runt:

IMG_7097_1_111

Bilderna är lite grusiga för det hade mörknat ute. Men ser ni att jag knappt är blank alls? Jag har inte pudrat mig en enda gång efter att jag sminkade mig på förmiddagen!

Och jag blir extremt oljig annars, speciellt när det är varmt, typ så oljig att jag skulle kunna dra fingrarna i ansiktet och sedan smörja in händerna. Fast det gör jag inte ;)

Jag bara applicerade primer, foundation, och sedan lite extra puder i förebyggande syfte. Och innan det har jag en oljefri dagkräm vilket också är mycket bättre än en dagkräm med olja.

IMG_7090_111

IMG_7102_111

Inte mycket olja på den snoken! :)

2 KOMMENTARER

  1. När jag kom från jobbet idag så blev jag så paff att pudret redan hade kommit,det gick verkligen snabbt.Ska bli spännande att prova i morgon,kram och trevlig helg :)

  2. Tack! Precis vad jag behövde ;-) Jag har gått osminkad dessa heta dagar då jag är rädd att det ska se för taskigt ut om allt rinner av :-) och ändå har jag torr hy :-/ Men nu blir jag i alla fall mer sugen på PAESE då det verkar ge en sådan snygg lyster som jag är ute efter!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here