I veckan fick jag hem pressprov på två av läppennorna Kiss Proof* från sminkmärket .FÄRG, som är en matt och vattenfast läppenna som både kan användas helt ensam (som ett läppstift) eller som komplement till ett annat läppstift.

Pennorna finns i 8st färger, jag har de två nyanserna Tokyo och Havanna:

IMG_5900_111

Tokyo är en starkt knallrosa nyans, och Havanna är en mer murrig vinröd ton. Supersnygga båda två!

IMG_5909_111

Färger
Jag blev direkt sugen på att testa Havanna, en färg precis i min smak! Men alla färger ser otroligt vackra ut och finns även i mer neutrala toner åt det beigerosa hållet.

Formula
Pennan är krämig vid applicering men ger ett matt och vattenfast resultat.

Applicering
Det är en väldigt krämig penna som man enkelt kan måla skarpa kanter med. Den glider lätt på huden och man får mycket pigment direkt.

Det står att man kan använda läppennan helt ensam, som ett läppstift, men det är ingenting som jag personligen rekommenderar. Färgen är ganska svårt att få jämn över hela läppen och känslan blir torr och klibbig samtidigt. Läpparna känns torra men när man stänger munnen så klistrar läpparna nästan fast sig i varandra när man ska öppna munnen igen.

IMG_5913_1_111

Resultat & Hållbarhet
Förutom att jag inte rekommenderar att ha läppennan ensam på hela läpparna som på bilden ovan så tycker jag att den håller vad den lovar! Den sitter som berget utan att färga av sig, nästan svår att tvätta bort istället, och är riktigt snygg på läpparna.

Pris
Pennorna kostar 149:- och finns på bland annat Eleven.se*

Sammanfattning – Som komplement till annat läppstift så kan jag verkligen rekommendera den här pennan. Fyll i konturerna och tona in färgen litegrann mot läppen, och använd sedan ett annat läppstift på resten av läpparna, eller över hela. Då får du en läppkontur som håller bra hela dagen, och ett resultat som dessutom känns bekvämt!

Men letar du efter ett matt läppstift att ha på hela läpparna, då är denna penna ingenting som jag rekommenderar.

IMG_5955_111 IMG_5991_111

Någon av er som testat dessa? Vad tycker ni? :)

Kram! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here