En återkommande fråga som jag ofta får är hur man applicerar lösögonfransar, så jag tänkte ta upp detta igen! Det är inte svårt alls när man kan knepen + har gjort det några gånger :)

fästa lösögonfransar

Detta behöver du – Lösögonfrans, pincett, sax, och ögonfranslim.

1. Mät
Det är jätteviktigt att lösögonfransen har rätt längd för att man ska få ett snyggt resultat. De allra flesta lösögonfransar är för långa och måste kortas av en bit. Lägg lösögonfransen på fransraden (utan lim såklart) så ser du hur stor bit du ska klippa bort. Klipp i ytterkanten på fransen.

Klipp lite i taget och mät igen om du är osäker, så att den varken blir för lång eller för kort. Men hellre för kort än för lång, om fransen är för lång så lossnar den lätt i antingen i ögonvrån eller ytterkanten.

2.Mjuka upp lösögonfransen
Jag brukar alltid mjuka upp lösögonfransen lite genom att linda den runt fingret och böja den lite försiktigt, så att den inte är lika stel och formad efter förpackningen. Det är mycket lättare att få den att lägga sig perfekt på sin egen fransrad då! Men var försiktig, man vill inte råka rufsa till stråna eller få några konstiga veck.

3. Måla eyeliner
För att lösögonfransen ska smälta in naturligt så är det en bra idé att måla en eyeliner längs fransraden. Den behöver nödvändigtvis inte vara varken bred eller skarp, bara så att fransarna är markerade.

Ett tips är att måla en så kallad lashliner, då du enbart markerar botten på fransarna (går att göra med eyeliner, svart ögonskugga och även mascara) så att du får bort all hudfärg mellan fransarna. Om du lyfter på ögonlocket lite så är det lättare att komma åt!

steg-1

Sedan kan du måla en tunn eyeliner bara någon halv millimeter ovanför fransrötterna, och antingen låta den vara skarp eller sudda ut den.

IMG_9181

4. Böj dina ögonfransar
Lösögonfransarna är redan färdigböjda, så för att de ska smälta ihop bättre med dina riktiga fransar så kan du böja dom först. Om man ska applicera mascara före eller efter lösfransen är en smaksak, jag föredrar att applicera mascaran efteråt men om man inte gör det så målar man mascara i det här steget.

IMG_9189

Jag använder en ögonfransböjare med värme.

5. Ögonfranslim
Nu är det dags att påbörja själva appliceringen av lösögonfransen. Lägg ett tunt lager med franslim på lösögonfransens fransrad, det ska vara längs hela kanten men akta så att det inte kommer ut lim på stråna. Låt limmet torka till i ca 25 sekunder innan du applicerar fransen, om limmet är för blött så fäster det inte. Exakt hur lång tid du ska vänta beror lite på vad du har för lim, men om du är osäker så kan du testa att peta lite försiktigt på limmet, det ska vara mer kladdigt än rinnigt, men det får såklart inte bli för torrt heller.

Jag använder ett franslim från Duo som jag tycker är jättebra! Det blir genomskinligt så man slipper täcka limmet sen om det syns på något ställe.

IMG_9203-670x367

6. Titta i spegeln
När du tittar i spegeln så kan du böja huvudet lite bakåt samtidigt som du tittar neråt in i spegeln, så att du ser fransraden så bra som möjligt. Man kan även lägga en spegel på bordet och titta ner med hela huvudet, då ser man fransraden ännu bättre!

7. Applicering
Att använda pincett underlättar mycket, jag själv använder pincett hela tiden men vissa föredrar att applicera fransen med fingrarna först och sedan fästa alla lösa kanter med pincetten. Det är en smaksak. Börja med att bara lägga dit lösögonfransen i mitten av fransraden, sedan kan du fästa ytter/innerkanterna.

Fransen ska sitta så nära dina egna fransar som möjligt, men den ska inte sitta så långt ner att de hamnar på stråna. Om fransen hamnar för högt upp på något ställe så kan du vara snabb och trycka ner den lite med pincetten innan limmet hinner torka. Se till att fransen sitter fast överallt genom att trycka lite lätt med fingrarna.

IMG_9224

8. Mascara
Jag lägger alltid mascaran efter lösögonfransen, då är det lättare att få de riktiga fransarna att smälta ihop med lösögonfransarna. Men var försiktig och lägg bara mascaran längst ner så att du inte målar upp på lösögonfransen, så att inte lösögonfransens snygga strån förändras.

fästa lösfransar

Att använda en ögonfransböjare med värme är även bra om man ser efter mascaran att dom behöver böjas lite till – i detta fall i ytterkanterna. Då är det bara att böja till dom där det behövs, utan att riskera att fransen släpper eller blir ful vilket ibland kan ske med en ”vanlig” ögonfransböjare.

9. Borttagning
Det är enkelt att ta bort lösögonfransarna, även fast det låter läskigt att man har limmat fast dom. Dra försiktigt i kanten med antingen fingrarna eller en pincett, så lossnar det jätteenkelt! Oftast följer all lim med lösögonfransen, men om det blir lite lim kvar på huden så går det bort med makeupremover. Glöm inte att lägga tillbaka dom i förpackningen, så att dom håller sig fina till nästa gång.

10. Rengöring och återanvändning
För att återanvända fransarna så är det bra att göra rent dom först, både för hygienens skull och för att dom ska se nya och snygga ut. Om du har mascara- och limrester kvar på fransen så odlas det bakterier, och då kan man få ögoninflammation! Häll upp lite makeupremover i en kopp (jag brukar använda snapsglas) och lägg i fransarna. Låt dom ligga där ett tag så löser allt smuts upp sig och är enkelt att få bort!

IMG_9348

Försök sedan att gnugga bort alla rester med fingrarna, limmet är ofta segt och går att dra bort. Låt fransarna sedan torka på en pappersbit som suger upp överflödig remover. Undvik att tvätta fransarna med vatten, då kan de tappa sin fina form. Om de tappat sin böj lite så går det bra att böja dom igen innan du applicerar dom nästa gång!

Hoppas inlägget var till hjälp! :)

2 KOMMENTARER

  1. Hej
    Vad är det för märke på din fransböjare med värme och använder du någon fransnäring eftersom dina fransar är så fina och långa. Kram

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here