Förra veckan hade jag en kund från Stockholm som kom till Creative Makeup för en sminkkonsultation hos mig för andra gången, så kul!

Bara det att folk åker från en annan stad är hedrande (Stockholm är nära Uppsala men många från Stockholm har en tendens att tycka att Uppsala är som att resa till Norrland typ haha) men alla som dessutom kommer flera gånger – det är bra feedback :) ♥

Första sminkkonsultationen gjordes förra sommaren då hon skulle göra sin egen brudmakeup. Nu ville hon istället lära sig en sminkning med mer fokus på en festlig ögonmakeup!

Vill ni se den förra sminkningen så hittar ni det inlägget här! Så stor skillnad från sommar till vinter verkligen, på dom förra bilderna är hon solbrun och väldigt varm i både hudton och hårfärg samt har massor av fräknar. Nu har hon ljusare hy, kallare hårfärg + har sparat ut brynen som är bredare vilket också gör stor skillnad på hela ansiktet. Coolt hur man kan variera utseendet :)

Här är resultatet:

BAS:

Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
Foundation – Pixi H2O Skintint (2 Nude)
Puder som tar bort rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder
Contouring & highlighter – Pixi Book of beauty contour creator
Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
Fixing mist – Pixi Makeup Fixing Mist
Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

Vi började med en ansiktsprimer som är väldigt nedmattade för oljig hy, sen en vattenresistent gel-foundation. Pyttelite redness relief powder på kinder och näsa som tar bort rödhet otroligt effektivt. Contouring och highlighter (både matt highlighter och med lyster) och en rosig rouge på kinderna.

Vi avslutade med fixing mist och sedan nedmattande puder efter det – jag applicerar alltid pudret efter misten, annars kommer pudret absorbera misten.

Ögonbryn – Pixi natural brow duo (Deep Brunette)

Ögonbrynen fyllde vi i med en brynpenna som är formad som en trekant (ger en väldigt mjuk ifyllnad) och bryngelé med lite färg. Behövdes inte jättemycket eftersom hon redan har fylliga ögonbryn.

ÖGON:

Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
Ögonskuggor – Paese Opal Eyeshadow (Colorado)
Ljus kajalpenna längs vattenlinjen – gloMinerals Eye Pencil (Peach)
Eyeliner – Kryolan HD Cream Liner (Ebony)
Mascara – Magnetic lash mascara

Vi la mörk ögonskugga på hela ögonlocket + över globlinjen, sedan ljust i mitten av ögonlocket och i ögonvrån för att få mer form och 3D-effekt på ögat. Detta gjordes med den mörkaste och den ljusaste skuggan i Paeses trio-palett. Under ögat la vi mörkt i ytterkanten samt palettens mellanljusa ögonskugga som går mer åt aprikos-hållet, blev väldigt fint till hennes färger!

Vi markerade sedan ögonen med fransmarkering/lashliner och ljusade upp vattenlinjen med en benvit penna. Mascaran gjorde väldigt mycket på hennes ögonfransar också, så långa och fina ögonfransar :)

Läppstift – gloMinerals Suede Matte Crayon (Monogram)

På läpparna la vi ett matt läppstift i en neutral ton.

Så fin! :)

Vill ni boka sminkkonsultation på Creative Makeup i Uppsala så kan ni göra det online på vår hemsida eller ringa oss på 018 10 50 13. En sminkkonsultation kostar 895:- och det ingår valfria produkter för hela summan!

Kram ♥

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here