Mina naglar var jättedåliga förut, sköra, mjuka och skivande sig hela tiden. Men idag har jag väldigt bra naglar och ibland känner jag knappt igen dom för att dom är så bra, fast dom varit så ganska länge nu haha. Jag hade ju levt hela livet med dåliga naglar innan :)

Nu tänkte jag ge er tips på hur jag gör för att få dom långa, hur jag vårdar dom för att behålla dom fina, och även hur jag gör fransk manikyr för det är så fint på långa naglar och får dom att se ännu längre ut än att ha en färg på hela nageln. Jag bjuder även på lite recensioner på några nagelprodukter jag fått pressutskick på.

Hoppas ni gillar inlägget och hojta till om ni har frågor!

Här ser ni mina naglar nakna på före-bilden och sen efter manikyr á la Helena!

Få naglarna att växa ut starka
Det här tipset är det enda jag kan komma på som gjort mina naglar bättre, och det är nagelolja! Jag smorde aldrig in nagelbanden förut, sen började jag göra nagelförlängning och då tjatades det så mycket om nagelolja då sköra naglar kan få nagelförlängningen att gå av lättare – vilket det gjorde på mig typ hela tiden.

Då fick jag in rutinen på nagelolja och när jag sedan slutade med förlängning (vilket var över 2 år sedan) så fortsatte jag att smörja nagelbanden och från och med dess så har mina naglar varit såå mycket bättre!

Hade någon sagt till mig hur stor skillnad nagelolja gör på naglarnas kvalité så hade jag antagligen inte trott dom, och jag vet inte om det gäller bara mig eller om det gäller alla, men för mig gjorde nagelolja i alla fall ENORM skillnad :) Och jag har inte gjort någon annan förändring så tror inte att det kan bero på någonting annat än oljan.

Hur ofta ska man smörja nagelbanden? – Många säger ”jag använder nagelolja” och när man frågar hur ofta så är det typ en gång i veckan. Bättre än ingenting absolut men det behövs betydligt oftare om man ska se någon skillnad på nagelkvalitén. Min nagelterapeut sa 3 gånger/dag till mig, vilket jag gjorde i början men inte längre. Men 1-2 gånger per dag smörjer jag i alla fall! Självklart kan man glömma helt någon dag vilket inte är katastrof när man fått in rutinen, och vissa dagar blir det fler gånger. Men minst 1 gång/dag skulle jag rekommendera.

Jag använder oftast Infinatura Cura Oil, jag använder den stora flaskan till allt (hår och hud) men det finns en på 10 ml som är perfekt för naglarna :)

Hur får man in rutinen? – ”Gud så jobbigt det kommer jag aldrig göra” tänkte många av er när ni läste ”3 gånger om dagen” eller hur? ;) Ja det är mycket, men det enda svåra är att komma ihåg det för det är ju inte direkt jobbigt eller tidskrävande. Jag brukar alltid ha nagelolja stå på skrivbordet, men man kan ställa den var som helst där man ser den ofta. I handväskan gör den sällan nytta för mig. Bredvid tandkrämen eller bredvid sängen är också bra ställen!

Snälla handvårdsprodukter
Att inte torka ut naglarna mer än nödvändigt är också en viktig detalj att ha i bakhuvudet. Självklart ska man måla naglarna och leka loss med olika nagellack, men en enkel sak är att byta ut sin nagellacksborttagning till en remover utan aceton! Jag använder Paese Quiq & Easy Nail polish remover, den doftar tropiskt, är jättebra, acetonfri och innehåller återfuktande ricinolja  :) Den har dessutom en praktisk pumpflaska.

Vad man väljer för handtvål är också bra att tänka ett varv extra kring! Många använder fina, återfuktande produkter till ansiktet och kroppen, men händerna som man tvättar som allra mest där använder man en stark tvål 20 gånger om dagen. Detta ger inte bara torra och nariga händer utan även naglar och nagelband. Jag använder den ekologiska handtvålen Botanicals Hand wash hemma och så fort jag använder en annan tvål så skriker mina händer efter handkräm haha, man känner verkligen skillnaden när man är van vid en riktigt bra handtvål.

Alltså, en mild och återfuktande handtvål och en acetonfri remover till nagellacken så gör du naglarna en stor tjänst :)

Nu till manikyren:

1. Poleringsfil
Jag använder poleringsfil till naglarna men vill verkligen understryka att ni inte ska över-fila! Naglarna blir ofta randiga (i strukturen alltså) vilket beror på att nageln har hårda fibrer och runt dessa är nageln mycket mjukare. Så när naglarna är randiga så har det mjuka slitits och det är mer av det hårda kvar. Om man då filar bort det hårda också så blir nageln väldigt mjuk, och det blir ju helt tvärtom det vi vill åstadkomma. Dessutom kan dom bli för tunna om man filar mycket, och det vill man ju inte heller.

Jag filar försiktigt på nageln så att den blir lite jämnare och blankare, men är väldigt lätt på handen och filar inte mycket alls. Lite gör också stor skillnad. Sen är det bättre att använda lack som fyller ut ojämnheterna som är kvar.

2. Nail cuticle remover
Oj vad jag älskar denna produkt! En kräm man lägger på naglelbanden som mjukar upp så att man enkelt kan avlägsna gammal hud. Som efter ett lång handbad fast på 1 minut. Bästa! Jag gillar den från Makiash men ser att dom inte verkar sälja den längre, synd! Trind Cuticle remover är också riktigt bra.

Och hörni – detta på nagelbanden på tånaglarna, så bra nu under sommaren :)

2. Keratin-balsam
Det här är en produkt jag börjat med nyligen, men redan efter 2 appliceringar så känner jag skillnad på naglarna så jag vill verkligen rekommendera detta! Det är Trind Keratin Nail restorer som är ett balsam du har på naglarna, det är blankt vid applicering men när det torkar så syns det inte alls. Den innehåller keratin och reparerar skadade naglar. Jag tycker att mina naglar känns mer återfuktade och inte lika ”spröda” som innan :) Verkligen tummen upp!

Man kan antingen lägga på det, låta den torka och sen applicera valfritt nagellack, eller så låter man naglarna vara omålade och då kan man måla på ett nytt lager varje dag.

3. Baslack / Keratin-skydd
Tillsammans med ovanstående balsam så rekommenderar Trind att man använder nagellacket Keratin Nail Protector också. Jag tycker denna produkt är bra om man inte har nagellack över, för det tar ganska lång tid på sig att torka så ska man göra fler steg sen så tappar man tålamodet, och även fast det står i produktbeskrivningen att man kan ha färgat lack över detta så tycker jag att nagellacket man lägger på sen håller mycket kortare. Det typ går att dra av i en stor bit.

Med andra ord, jag använder detta till denna tutorial men kan egentligen enbart rekommendera det om ni inte ska ha målade naglar. Den fyller ut ojämnheter, ger en fin glans till nageln och som sagt ännu mer vård för slitna naglar.

Jag använder alltså först Keratin restorer (balsamet), sedan denna Keratin Protector och efter det nagellack.

Använder man inte just denna produkt så skulle jag grunda med ett vanligt baslack, gärna ett som är lite extra utjämnande.

4. Vita toppar
Till mina toppar så använde jag nagellacket Essie Coconut Cove som är jättebra för fransk manikyr! Formulan är väldigt tunn så det är lätt att få jämna kanter och dessutom är den vita färgen lite mildare än kritvit vilket jag tycker är fint också.

Anledningen till att jag gjorde fransk manikyr i detta inlägg är just för att det framhäver att naglarna är långa. Ibland när jag har helfärgade naglar så blir jag chockad av hur långa naglarna ser ut när jag tar bort det och man ser så tydligt hur mycket längre än fingret dom är.

När jag målar topparna så använder jag inga mallar alls utan kör på fri hand. Det är enklare tycker jag då kanten blir mycket finare. Det viktigaste är att inte ha ett för tjockt lack för då är det megasvårt! Jag målar sidleds med penseln och gör ett streck som inte är helt rakt utan lite böjt. Sen är jag inte supernoga med att alla är precis likadana i längd o.s.v. för efter någon dag så har en gått av lite i toppen och så är dom ojämna igen hehe.

5. Ljust nagellack på hela nageln
Efter det kör jag ett ljust, transparent nagellack som överlack! Jag gillar att ha ett ljust lack för att det ger en mer mild effekt, men gillar man mer kontrast (det är jättefint också!) så kan man ha kritvita toppar och bara ett genomskinligt överlack sen.

Den ljusa färgen jag har använt är Essie Gel Couture Bridal Collection 2017 i nyansen Dress is more. Bara ett tunt lager, för den ger ganska mycket pigment om man gör tjockare eller fler lager.

SAMMANFATTNING:

Här ser ni alla steg i manikyren jag beskrev ovan! :)

Stilrent och fräscht!

Ska jag bara rekommendera tre saker så säger jag 1. nagelolja 2. cuticle remover och 3. ett bra underlack eller liknande som fyller ut nagelns ränder så att man får ett jämnt, fint och hållbart resultat utan att behöva fila ovansidan på nageln så mycket.

Hoppas ni fick lite användbara tips, har ni några frågor så är det bara att hojta till :)

Kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here