Hej fina ni!

I dagens sminkning testade jag att göra en cut crease-sminkning på ett annat sätt än jag brukar. Jag brukar applicera primer på hela ögonlocket och sedan göra skarpa kanter i globlinjen direkt med ögonskuggorna, men jag har har sett på Instagram att många gör det genom att först göra en mjuk sotning längs globlinjen och sen markera ögonlocket skarpt med en krämögonskugga.

Jag har inte testat det tidigare då jag inte har någon bra ljus krämögonskugga som jag tycker håller superbra, men nu kom jag på att jag kan testa göra det med lite ögonskuggsprimer istället :) Det höll inte heller megabra dock eftersom det blev lite tjockt med primer, men ska testa igen någon gång, är man mer sparsam med andra lagret primer så tror jag att det kan bli riktigt bra utan att bli för mycket ”lager på lager”.

Hur som helst, här kommer en tutorial på sminkningen som jag fotat steg för steg :)

img_6257_111

Bassmink:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)*
Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden medium)*
Contouring – Paese Bronzing Powder (1M)*
Highlighter – Pixi Book of beauty (Glow Getters)*
Rouge – Paese powder blush (35)*
Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist*

Ögonbryn – Pixi natural brow duo (Natural Brown)*
Läppar – Min läpptatuering

tutorial123_111

 1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer*
  Brun ögonskugga längs globlinjen, Paese Kashmir eyeshadow (604)*
 2. Brun ögonskugga ytterst på undre fransraden
 3. Bind ihop globlinjen och undre fransraden och forma en cat eye-form med ögonskugga ytterst på ögonlocket.
 4. Tona ut kanterna
 5. Svart ögonskugga ytterst på ögonlocket, Paese kashmir eyeshadow (602)*
 6. Ögonskuggsprimer innerst på ögonlocket, så att det blir en skarp kant vid globlinjen
 7. Guldögonskugga i mitten av ögonlocket, Yag Mineral eyeshadow (Rose Gold)*
 8. Ljus, skimrig ögonskugga innerst på ögonlocket och i ögonvrån, Paese Diamond Trio (707)*
 9. Brun, skimrig ögonskugga längs undre fransraden, Paese Diamond Trio (707)*
 10. Svart eyeliner med vinge, Paese liquid eyeliner*
  Svart mascara på alla fransarna, Magnetic Lash Mascara*

Sen är det klart! :)

Sminkborstarna jag har använt är från Nanshy* – Tapered Crease, Crease, Flat Definer och Pencil.

img_6286_111 img_6269_111 img_6310_111

Hoppas ni blev inspirerade!

min-webshop

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here