Jag fick många önskemål om ett mer detaljerat blogginlägg om hur jag gör akrylnaglar på mig själv – här kommer det!

Jag brukar ju alltid fota alla bilder i mitt sminkrum med studiolampor, men det här inlägget är fotat när jag ligger nedbäddad i sängen haha. Det tar nämligen en ganska bra stund att göra alla 10 naglar, så tips nummer ett är att göra det till en mysig stund.

Jag själv drack te och tittade på serien Pretty Little Liars under tiden, helt underbart! Jag har också gjort dom i badkaret en gång medan hårinpackningen verkade, det funkade också toppenbra :)

Här ser ni slutresultatet. Jag har inte gjort någon förlängning utan enbart förstärkning, mina naglar under är alltså exakt den här längden. Det går dock att limma på tippar först och sedan göra exakt alla steg som jag kommer visa er nu, om någon av er vill testa det.

Innan jag börjar så vill jag åter igen understryka att det är inget att leka med det här! Om du får detta på huden så kan man få kraftiga reaktioner. Så det är viktigt att vara ansvarsfull.

Och obs jag har egentligen noll kunskap om detta, men Annika har gjort sina egna naglar på det här sättet i hur många år som helst, så jag har lärt mig av henne bara! Nagelkunniga personer sparkar säkert bakut om dom läser detta och om ni testar själva så gör ni det på egen risk ;)

Med det sagt så kommer här en utförlig steg för steg + länkar till produkterna som jag använder!

Detta behöver du:

 • Nagellacksborttagning
 • Nagelpulver, jag använder EzFlow Extra White men den finns i fler färger också. Kostar 92:-
 • Nagellim, jag använder ett från nagelgiganten.se som kostar 45:- för ett 5-pack. En liten flaska tar slut ganska snabbt så bra att köpa flera på en gång om man ska fortsätta bygga naglarna. Man kan dock använda lim från andra märken också det är inte jättestor skillnad på lim och lim sa Annika.
 • Spray som härdar limmet, också från nagelgiganten.se. Pris 64:-. Depend har en bra också hälsar Annika.
 • Minst 2 penslar, absolut inga som du är rädd om.
 • Två nagelfilar – en poleringsfil (min är från Depend) och en kraftig som slipar ordentligt (min är från IsaDora)
 • Någonting litet att blanda i, jag har en liten glasskål som vi använder till fransfärg på salongen som jag vänder upp och ner. Kanske ett snapsglas kan funka?
 • Jag använder en sked för nagelpulvret, men det funkar med en spatel eller vad som helst!

Jag har alla prylar i en låda, och när jag fixar naglarna så vänder jag lådan upp och ner och har den som bord i sängen :)

1. Polera naglarna med poleringsfilen. Inte för mycket för du vill inte göra nageln tunn, men så att du jämnar ut dom största ojämnheterna bara.

2. Rengör nageln med nagellacksborttagning så att den är helt ren.

3. Häll i nagellim i skålen. Det är en genomskinlig vätska så det syns inte på bilden att jag har hällt i :)

4. Blanda i nagelpulver, jag använder skaftet från en tesked för att hälla i.

5. Rör om med penseln. Konsistensen ska vara ”lagom” tunn, den får inte vara för rinnig för då får du inte på ett tjockt lager på nageln. Men den får inte heller vara för tjock för då blir den kletig och svår att få jämn.

6. Sprid ut över hela nageln. Lägg gärna lite tjockare i mitten av nageln och var försiktig så att det inte kommer på nagelband eller ut på kanterna. Det är lättast att försöka få det så jämnt som möjligt direkt men om det blir lite ojämnt någonstans så gör det ingenting för det kan man fila bort.

Första gånge jag gjorde detta så var hållbarheten sådär, men andra gången så la jag ett tjockare lager och då höll det mycket, mycket bättre! Så det är också ett tips, lägg inte för tunt :)

Obs när man gör dessa steg med att blanda och lägga på nageln så behöver man vara ganska snabb för annars torkar limmet.

7. Spraya glue activator-sprayen så härdas allting direkt. Det luktar då ganska starkt.

8. Eftersom jag har vitt pulver så gillar jag att lägga ett extra lager på toppen av nageln, så blir det extra vitt där. Lite som en fransk manikyr med fade :) Sen sprayar man en gång till!

Resultatet blir inte helt jämnt, inte för mig i alla fall. Men det gör inget för det filar man sen! Därefter gör jag alla dessa steg på resten av naglarna också.

9. När jag är färdig med alla naglar så gör jag snabbt rent glasskålen innan det hinner stelna helt. Sen kommer vi till det som jag tycker är det mysigaste – luta dig tillbaka och börja fila! Jag tar alltså den grova filen och filar på ovansidan av nageln så att det blir en jämn yta.

10. Sen tar jag poleringsfilen och polerar naglarna så blir dom lena och blankare.

11. Jag avslutar med genomskinligt lack för att få den där snygga högglansiga effekten. Nagellack sitter mycket bättre på byggda naglar så jag brukar aldrig bättra på det faktiskt utan det sitter tills jag gör om naglarna nästa gång.

Jag använder det också för att skydda naglarna från missfärgningar, jag brukar inte kladda så mycket men det kan ju hända att man råkar få t.ex. fransfärg på naglarna när man jobbar med en kund :)

Sen är det färdigt!

Hållbarheten är 2-3 veckor utan problem om man inte jobbar jättemycket med händerna. Jag har dock fått göra om dom efter lite över 2 veckor varje gång men det beror bara på att jag hållit på så mycket med ved inför vintern hemma i huset. Att få sprickor i tumnageln och pekfingret på högerhanden efter typ 50 skottkärror med ved är kanske inte jättekonstigt. Men övriga naglar har då fortfarande varit jättefina!

Det enda som sker utöver detta är att det kan släppa lite i kanterna, men då är det jätteenkelt att fila lite och lägga på mer lim så sjunker det in under materialet och så ser dom nygjorda ut igen.

Hoppas ni tyckte detta var intressant och att det var mysigt med lite sängbilder även fast dom inte håller exakt samma kvalité som när jag fotar i bättre ljus. Det tar lite tid så det är ingenting som vem som helst har tid eller tålamod till. Men för oss som har det så är det väldigt rogivande måste jag säga :)

Hojta till om ni har några frågor!

Kram ♥

4 KOMMENTARER

 1. Jätte bra inlägg med bilder och beskrivning, blir jätte sugen på att prova 😊 men har en fundering

  När du fyller på efter någon vecka hur gör du då,
  filar du bort all akryl och sedan lägger helt nytt?
  Eller måste man lösa upp nageln med något så att den lossnar?

  • Det går att fylla på det som vuxit ut bara om naglarna hållit sig snygga, men jag har hållit på med massa ved hemma så mina har fått lite sprickor i sig så därför har jag gjort om dom helt istället. Det kan ju komma bakterier i sprickorna och dom vill man inte bygga in :)

   Jag har gjort lite olika, jag tar ofta ett långt bad på helgen och då har jag tagit bort akrylen i bitar (hat bitit bort dom haha) men då kan naglarna under bli lite förstörda så jag rekommenderar det inte. Jag har också testat med aceton och det löser upp sig ganska bra då så har löst upp, filat, löst upp o.s.v. Naglarna mådde mycket bättre av det fast aceton är ju ganska uttorkande också så man får smörja in nagelbanden ordentligt sen. Kram! :)

 2. Tjusigt ju! Nästan sugen på att prova. Men hur fyller du på efter några veckor? Eller tar du bort allt och lägger dit nytt? Blir ens riktiga naglar fula och skadade under limmet när man tar bort det och hur gör man? När du applicerar, tar du på hela nageln och även ”ovansidan på tippen”?
  Och, hur var det med ögonskugga under ögat, brukade du använda någon ögonskuggsprimer där? Kram 😍

  • Jag har tagit bort och lagt på nytt, men det går att fylla på om dom hållit sig fina och utan sprickor. Mina har inte blivit skadade eller fula än i alla fall, men det kan dom nog absolut bli om man har känsligare naglar. Jag tar gel på hela nageln :)

   Jag brukar använda primer även till ögonskuggorna under ögat. Inte alltid i ögonvrån dock för där brukar dom hålla bra ändå + brukar inte vilja ha ett lika intensivt, pigmentrikt resultat där :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here