För ett tag sedan fick jag ett pressutskick från sminkmärket GOSH Copenhagen som jag inte testat alls tidigare och inte hört så mycket om heller förutom att deras mineralfoundation ska vara väldigt bra (fick inte pressprov på den).

Idag testade jag deras ansiktsprimer Primer Plus+ Chameleon för första gången, så här kommer en första-intrycket-recension på den! :)

Vad är GOSH Copenhagen Primer Plus+ Chameleon?
En färgad ansiktsprimer som utlovar en jämnare hudton och en fräsch glow.

Förpackning
Pumpflaska på 30 ml.

Pris
GOSH Copenhagen finns på Eleven.se men jag hittar inte just denna primer där, på goshcopenhagen.se finns den däremot och kostar där 199 kronor.

Ingredienser
Primern är vegansk och innehåller ingen parfym, det är bra! Dessutom innehåller den Anti Pollution-ingredienser som skyddar huden mot föroreningar i luften.

Glow?
Det står att den ska ge ”evenly toned glow” i produktbeskrivningen men vad de menar med toned glow vet jag inte riktigt för den har ingen lyster i sig alls utan blir ganska matt på huden. Fast matt på ett väldigt fint sätt!

På bilden nedan är den precis insmord, så där kan den se lite lystergivande ut för att den fortfarande är fuktig, men när den fick torka in i huden i några sekunder så blev den matt.

Färg
Men hur som helst – färgen! Som ni ser på bilderna ovan så är primern först vit sen kommer pigmenten fram när man masserar in den i huden. Det finns ett gäng sådana här produkter på marknaden redan och jag vet inte riktigt vad poängen är mer än att det känns lite kul, men hur som helst så blir resultatet väldigt jämnt, fint och bra så vem vet det kanske visst är en poäng med att pigmenten kommer fram under appliceringen :)

På de två översta bilderna så ser ni mina lilablå kalla händer haha. Sen på nedersta bilden så är hudtonen varm och det är inte alls ljuset utan bara primern, när man zoomade ut på resten av handen och fingrarna så hade dom samma blåa färg som på bilderna innan.

Primern verkar bara finnas i en nyans och den är lite mörkare än min hudton så jag har även applicerat ner på halsen och dekolletaget för annars hade ansiktet blivit mörkare. För många är detta nog negativt men för mig så gillar jag det faktiskt! För eftersom färgen blir jämn och naturlig så ser huden bara mer levande ut, lite som att jag slutade vara vinter-glåmig på några sekunder men det ser inte heller utan som att jag använt brun utan sol.

Applicering
Primern är väldigt snabbapplicerad och lätt att få jämn, så att behöva lägga ner den på hals och dekolletage gick väldigt snabbt och det krävdes bara en pumpning till så räckte det till allting :)

Resultat
Ansiktsprimers brukar ju inte ge så mycket synligt resultat så jag tog ingen förebild vilket kanske var dumt men jag tror ni ändå kan se effekten bra på den här bilden? Huden ser matt ut utan att se torr ut, en frisk och fräsch hudton och väldigt slät och jämn! Är det bara jag som tycker att jag nästan ser lite blurrad ut på bilden? Som för övrigt är helt oredigerad både med färg och ljus och jag är helt osminkad så när som på permanent makeup-tatueringar.

Och väldigt naturlig vill jag tillägga också, många produkter som blir matta och sammetslena på huden lägger sig inte naturligt, men det gör denna.

Hudtyper
Jag är lite yttorr nu men tycker inte att det framhävdes alls av denna. I övrigt väldigt oljig och detta kändes som en väldigt bra formula för mig. Det står inget om vilken hudtyp den rekommenderas till men enligt min bedömning passar den alla som vill ha ett matt och slätt resultat.

Hållbarhet
Eftersom jag bara har testat den en gång så kan jag inte yttra mig till 100% angående hållbarheten för då hade jag velat testa till andra foundations o.s.v. Men hållbarheten på hela sminkningen efter denna dagen var i alla fall väldigt bra, så den håller åtminstone inte dåligt! :)

Sammanfattning – Positivt överraskad blev jag av denna! Hade den innehållit hög spf också så hade jag varit såld inför vår utlandsresa i vinter, osminkad på stranden med skyddad hud som dessutom ser oförskämt fräsch ut samtidigt ;) Jag rekommenderar den för er som gillar ett matt och lent resultat och skulle säga att den är mest värd för personer som vill ha en nästan osminkad hy eller en lätt täckning över, för har man en heltäckande foundation över så gör det inte så stor nytta att primern också har lite täckning. Och så ska man vara medveten om att nyansen är mörkare än hudtonen om man är lika ljus i huden som jag.

Betyg 4 av 5 skulle jag ge denna, det som drar ner betyget lite är att den inte finns i fler nyanser och att det är lite av en lyckoträff att jag gillade att applicera den ner mot halsen också. Men en stark 4 ändå av att jag ens blev positivt överraskad, det är sällan jag blir det av en ansiktsprimer :)

Någon av er som testat denna?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here