Grått, matt läppstift hörrni… hur snyggt? :) ♥

Jag fick NYX julkalender i goodiebagen på deras event innan jul som innehöll 24 stycken mini-läppstift, så underbart!

Bland annat fick jag NYX Liquid Suede Cream Lipstick (adlink) i nyansen Stone Fox som jag tänkte visa er idag! Jag har alltså en mini-variant, om man köper den separat så är den mycket större.

Kolla så snyggt, waah!

Applicering & täckning
Ett lager ger massor av färg och funkar säkert på personer med mindre färg på läpparna, men jag behöver ett tjockt lager eller två tunna (där det får torka emellan) för att mina läppar som är väldigt rosa inte ska skina igenom.

Har man ett rött, lila eller rosa läppstift så syns det ju inte att det inte är helt täckande, men det blir så tydligt med just grått när det rosa skiner igenom.

Resultat
Jag tycker att själva resultatet blir mycket snyggare med 1 lager, även känslan på läpparna, men som sagt så behöver jag fler lager på mina läppar och då blir jag istället inte alls förtjust i formulan. Det lägger sig i vecken på läpparna och känns torrt och jävligt om jag ska vara helt ärlig :)

Hållbarhet
Jag är inte jätteimponerad, har testat både 1 lager och 2 lager och tycker att det väldigt snabbt smular sig där läpparna skaver mot varandra (mycket ut mot mungiporna men även i mitten av läpparna).

Men när jag tröttade på känslan på läpparna och att det slutade vara snyggt fast jag varken ätit, druckit eller ens pratat med någon än så skulle jag ta bort det med lite makeup remover på en tops och då jäklar satt det ju stenhårt haha. Det gick verkligen inte att få bort utan att sabba hela basen.

Så jag fick dra på ett nytt lager igen och göra det bästa av situationen :)

Läppstift på tänderna
Den är inte heller alls tand-vänlig om man som mig har tänder som är sneda och utstickande. Jag kan få läppstift på den här tanden direkt efter applicering med många läppstift men att det aldrig slutar färga av sig under dagen har jag aldrig varit med om förut haha.

Det spelade liksom ingen roll hur många gånger jag torkade tanden, efter ett leende var den grå igen.

Och så här såg det ut när jag log efter att haft läppstiftet i kanske 10 minuter max. Ligger i linjerna på läpparna, det rosa börjar lysa igenom i ena mungipan och ja den där bråkiga tanden också ja ;)

Det jag DOCK upptäckte var hur extremt snyggt detta var som bas under andra läppstift! Jag pallade inte ha detta helt ensam ena dagen som jag skrev ovan och efter ett misslyckat försök att tvätta bort det så målade jag ett mörkrosa läppstift över (som också är matt men mycket bättre formula) och hujeda mig vad snyggt det blev! En mörklila skitsnygg färg, mums!! :)

Läppstiftet jag hade över är glo Skin Beauty Suede Matte Crayon (Rumor) och som ni ser på toppen av läppstiftet jag håller i handen så är det inte alls den färgen som blev på läpparna utan en skitsnygg blandning med den gråa färgen under. Och plötsligt blev hela läpparna extreeemt hållbara istället!

Sammanfattning – För ett heltäckande resultat så behövde jag ett ordentligt lager och fick då en obekväm känsla på läpparna och väldigt dålig hållbarhet. Men upptäckte av ren slump att det dock är en skitsnygg bas under andra läppstift! Så den kombon kan däremot rekommenderas :)

Det låga betyget hade varit ännu lägre om det inte blev en så positiv överraskning tillsammans med det rosa läppstiftet, nu tror jag plötsligt att jag kommer använda detta flera gånger. Men helheten är fortfarande ett väldigt lågt betyg för att ha det som bara ett snyggt grått läppstift var ju i princip omöjligt!

Jag vill tillägga att jag inte har testat de andra färgerna så mycket och inte heller full size-produkterna, det kan ju hända att det skiljer sig lite, det borde inte göra det men jag kan bara prata utifrån den här mini-versionen jag har testat.

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here