Här kommer ännu en Halloween-sminkning! En Halloween-pumpa :)

Varenda produkt i sminkningen finns att köpa i min webshop Creativemakeup.se och sminkningen blev så sjuuukt hållbar haha. Efter min skelett-sminkning så visste jag att det var svårt att tvätta bort, då hoppade jag in i duschen och trodde ansiktet var rent – men sen när jag klev ur och såg mig i spegeln så insåg jag snabbt att så var icke fallet haha.

Denna gång tog jag därför en sminkspegel med mig in i duschen för att enkelt se när allt var borta. Jag duschade sköljde ansiktet med duschen på ganska högt tryck, kollade i spegeln och sminkningen såg exakt likadan ut, gnuggade med händerna i ansiktet, och sminkningen såg exakt likadan ut haha. Jättebra när man behöver en hållbar sminkning men fy så onödigt det kändes för mig som bara sminkade, fotade och hoppade in i duschen! Jag fick tvätta badkaret när jag var klar :)

Vad tycks? :)

Här kommer en steg för steg:

1. Börja med en heltäckande bas t.ex. gloMinerals Pressed Base Foundation.

2. Jag gillar att jobba med ”vanligt smink” i ansiktet då jag är mycket mer van vid det än t.ex. fetsmink och tycker det är mycket lättare att få snyggt utan att det känns som en ansiktsmålning för barn haha.

Men ögonskuggor och liknande fäster ju inte lika bra på en torr hud, och man kan ju inte kleta på ögonskuggsprimer i hela ansiktet. Därför sprayade jag jättemycket Pixi Glow Mist i hela ansiktet för att få skuggorna att fästa bättre, funkade hur bra som helst!

Jag vill understryka att denna Pixi Glow Mist inte blir ett dugg klibbig på ansiktet om man använder en normal spray-mängd :)

3. Ser nästan ut som jag försökt måla skägg haha. Jag målar konturerna för munnen med en svart ögonskugga, Paese kashmir eyeshadow (602) för att om du börjar med en eyeliner direkt så är det mycket svårare att ändra om du inte blir nöjd med formen på en gång.

4. Fyll i med svart ögonskugga också.

5. Använd en tops för att dra upp några linjer mot ögonen

6. Orange ögonskugga runt munnen och upp mot ögonen, Paese Neo eyeshadow (663)

7. Vit ögonskugga längs kindbenen för att ljusa upp, Paese kashmir eyeshadow (601)

Svart krämeyeliner för skarpare kanter kring munnen, samt lite i ifyllnaden för ett mer kolsvart och hållbart resultat. Kryolan HD Cream Liner (Ebony)

8. Vit ögonskugga som detaljer kring munnen, Paese kashmir eyeshadow (601)

9. Sen är det dags för ögon och bryn!

 1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
  Forma en liten trekant i ögonvrån med svart ögonskugga, Paese kashmir eyeshadow (602)
 2. Markera hela formen med svart ögonskugga (behöver inte nödvändigtvis vara så här skarpt jag ville bara visa tydligt hur stort område skuggan ska vara på för att ögonen ska känna mer trekantiga som en halloween-pumpa)
  Svart kajalpenna längs vattenlinjen, Paese Linea Automatic Liner (black glam)
 3. Orange ögonskugga i mitten, Paese Neo eyeshadow (663)
 4. Svart ögonskugga ytterst och innerst på ögonlocket
 5. Tona ut all svart ögonskugga
 6. Svart eyeliner, Kryolan HD Cream Liner (Ebony)
  Samt dra ner skuggan lite mot linjerna under ögat
 7. Vit ögonskugga i ögonvrån och under eyelinervingen, Paese kashmir (601)
 8. Orangea detaljer längs globlinjen, ögonvrån och under ögat
 9. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic lash mascara

Klart!

10 Lägg orange ögonskugga i pannan, lite mer intensivt över brynen. Jag lämnade ett litet mellanrum precis över brynen också för att framhäva dom mer. Paese Neo eyeshadow (663)

Lite svart ögonskugga som två linjer över brynen också, för att ansiktsformen ska bli ännu mer som en randig pumpa. Paese kashmir eyeshadow (602)

Sen är hela looken klar!

Jag gjorde näsan med Kryolan HD Cream Liner (Ebony) också samt matt svart ögonskugga ovanpå, Paese kashmir eyeshadow (602).

Håret och halsen/dekolletaget är sprayat med Vision Haircare Cover Up (Black) (Adlink) och så gjorde jag orangea slingor i håret genom att ta en hårslinga, lägga den mot den orangea ögonskuggan, lägga tummen mot och dra hela vägen ner mot topparna. Väldigt enkelt faktiskt!

Hoppas ni blev inspirerade! Jag tycker det är kul med Halloween-sminkningar som inte kräver avancerat effektsmink utan går att få till med vanliga produkter man kan använda året om :)

Kram på er ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here