Cushion foundation var en omtalad nyhet 2015, och nu börjar fler och fler märken med cushion bronzers också! Samma princip och förpackning, fast en bronzer istället för foundation.

Cushion-produkter är alltså en burk med en kudde/svamp i som är dränkt i en flytande produkt (t.ex. flytande foundation, flytande bronzer). Vid första anblick är detta en produkt där man tänker ”varför skulle detta vara nödvändigt?” och ”jisses vad ohygieniskt”, det gjorde jag också i början. Men faktum är att jag mer och mer börjar gilla den här typen av produkter! :)

Men för att återgå till just cushion-bronzers, två märken som släpper detta som en nyhet i vår är L’Oréal Paris och IsaDora. Jag har fått pressprover på båda två och tänkte nu jämföra dom med varandra och berätta varför jag gillar den här typen av bronzer!

IMG_1682_111

L’Oréal Glam Bronze Cushion De Soleil och IsaDora Nude Cushion Foundation – 30 Bronzer.

Pris och lansering
Jag bloggar hemifrån just nu och har pressmaterialet på jobbet tokigt nog, men om jag minns rätt så finns L’Oréals bronzer i butik redan nu och kostar 199 kronor. Medan IsaDora lanserar sin bronzer först vecka 20 och priset på den minns jag inte men deras cushion foundations kostar 249:- så kan anta att denna hamnar på ungefär lika.

IMG_1692_111

Förpackning
L’Oréal och IsaDora kommer i snarlika förpackningar, fast i olika färger. En burk med spegel, och när man öppnar första locket så ligger en liten makeup-puff där, och sedan öppnar man nästa lock för att komma till själva bronzern:

cushion-bronzer

Konsistens
L’Oréal är lite lättare i konsistensen, medan IsaDora är lite mer krämig och dryg.

Färg
IsaDoras bronzer-nyans är betydligt finare enligt mig, mer bronze-brun medan L’Oréals har en mer gulbrun ton.

IMG_1710_1111

Varför är flytande bronzer en bra idé?
Jag gillar en flytande bronzer mer än en kräm-bronzer (alltså en bronzer som är i en tjock, krämig kaka och inte rinnig) för en flytande är mer lätt i formulan och mer lättapplicerad utan att man behöver jobba in den så mycket i huden, vilket är trevligt om man har en foundation under vilket jag alltid har. Och använder man sig av flytande foundation så kan det vara lättare att forma ansiktet med en flytande bronzer som smälter in bra med sin foundation, än att svepa på en bronzer i puderform.

Jag föredrar nog fortfarande bronzer i puderform, men flytande och krämiga bronzers (och contouring) ger lite mer effekt och många gillar därför att jobba med det framför puder.

Varför är cushion bronzer en bra idé?
Ska man jobba med en flytande bronzer i en vanlig flaska så måste man hälla ut en klick bronzer först och sen dutta med borsten så att man inte få för mycket på borsten. Kladdigt och jobbigt. Men med en cushion bronzer så är det bara att dutta med borsten rakt ner i burken, och man får upp lagom mycket direkt! :)

Ohygieniskt?
Att ha en flytande produkt i en svamp i en burk så här är ju inte den mest hygieniska lösningen nej, men jag tror inte heller att det blir värsta bakteriebomben av att använda borsten på ett rengjort ansikte och doppa några gånger. Så länge man tvättar borsten efter varje användning (vilket man bör göra ändå) och som sagt har helt rent ansikte först, vilket man också alltid bör ha innan man börjar sminka sig.

IMG_1920_111

Applicering
Makeup-puffar som medföljer kan man kasta direkt enligt mig, det gör jag alltid med sådana här medföljande sminksvampar. Med den kommer det nog vara omöjligt att få ett snyggt resultat. Jag applicerar med Nanshy Stippling brush (finns för tillfället bara i Masterful Collection-setet men kommer inom bara någon vecka att gå att köpa separat).

Sedan applicerar jag som vanlig contouring, i ansiktets djupa delar, och jag gör det genom att först dutta med stipplingborsten och sedan svepa med den för att lätt massera in bronzern i min flytande foundation.

Måste man ha en flytande foundation för att använda cushion bronzer?
Nja skulle jag vilja svara på den här frågan, jag har testat IsaDoras även över en mineralfoundation och det funkade jättebra och blev snyggt. Men det var inte lika lätt att få den jämn, och då försvinner hela poängen med att ha en flytande bronzer tycker jag.

IMG_1909_111_1111

Resultat IsaDora
På före- och efterbilden ovan ser ni resultatet med IsaDora Cushion Bronzer. Snyggt tycker jag! Jag är ju väldigt blek nu och har använt väldigt mycket bronzer, så det blev väldigt effektfullt, men till sommaren och för er som är lite brunare än mig ni kan nog använda den både till contouring men även lite mer över ansiktet för att se lite extra solbruna ut.

IMG_2131_111_1111

Resultat L’Oréal
L’Oréal ger ett mildare resultat, vilket nog beror mycket på att formulan är mer lätt än IsaDoras. Och så här i ansiktet så tycker inte jag att tonen ser lite gulbrun ut som jag störde mig lite på när jag applicerade mycket på handen. Ser fint ut!

Sammanfattning
Jag gillar IsaDoras mer! Den har finare färg, jag tyckte att formulan var lite mer lättapplicerad (trots att jag trodde det skulle vara tvärtom när jag först testade dessa på handen) och tycker även att IsaDoras är mer effektfull.

L’Oréal hade en mer lätt konsistens och ger ett mildare resultat, vilket säkert många av er föredrar framför motsatsen, men för ett sådant resultat kan man lika bra använda puderbronzer tänker jag eftersom jag använder krämiga bronzers när jag vill ha ett mer effektfullt resultat :)

IMG_1923_111Tummen upp för IsaDora säger jag!

Jag läste förresten på Molkans blogg att hon inte kunde låta bli att tänka att cushion bronzers kom till då de testat cushion foundation i fel färg och fick den briljanta idén att sälja nyansen som bronzer istället. Jag hade inte tänkt tanken själv först, men efter att ha läst det och sedan sett att det till och med står cushion foundation på IsaDoras förpackning så kan jag inte låta bli att tro att det nog är så haha :)

Vad tror ni om cushion bronzer? Blir ni sugna på att testa? ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here