Jag har fått pressprov på produkter från Dermalogica och den produkten jag blev mest sugen på att testa direkt är deras ansiktsmask Charcoal Rescue Masque (adlink) med aktivt kol!

Aktivt kol tar bort föroreningar, gamla hudceller och talg från huden och ansiktsmasken är exfolierande och djuprengörande. Precis vad min hud behöver :)

Vad är Dermalogica Charcoal Rescue Masque?
Ansiktsmasken innehåller inte bara aktivt kol utan är ler-baserad och innehåller en hel del vårdande ingredienser:

 • Vulkanisk aska, Marinlera och Bambu som tar bort gamla hudceller vilket gör att huden får mer lyster
 • Vitamin B3 som lugnar huden och gör den mindre röd
 • Svavel som verkar peelande
 • AHA-syra som ökar cellförnyelsen och exfolierar
 • Chilensk vildmynta som förfinar porerna och hudens struktur

En riktig detox-kur helt enkelt!

Den ska passa de flesta hudtyper och är inte bara för fet hy vilket jag tycker är bra då jag har oljig och oren hy men samtidigt känslig.

Konsistensen är ganska lik vanliga lermasken, krämig och dryg!

Hur används masken?
Börja med att rengöra huden. Jag applicerar masken i hela ansiktet men har man mindre problemområden så går det att lägga den bara där också. När man har djuprengörande ansiktsmasker så brukar jag alltid tvätta huden lite extra länge med varmt vatten innan så att huden är varm och mjuk när masken appliceras.

Sedan ska ansiktsmasken verka i 7-10 minuter. Jag tar inte tid utan sköljer bort den så fort den torkat.

Hur ofta bör man använda masken?
Vid behov / max 4 gånger i veckan.

Känsla
Direkt när man lägger på masken på huden så känner man att den är ganska aktiv, det liksom pirrar lite och man känner att huden jobbar. Första gången tyckte jag att det kändes mer än nu när jag har använt den några gånger.

Masken börjar torka ganska snabbt. Det finns torra lermasker och så finns det toorrrrrra lermasker och detta är det sistnämnda haha. Huden blir så stram! Verkligen ingen mask jag lägger gå och går runt och städar huset i utan denna tvättar jag bort så fort jag bara kan när den har torkat.

Typ alla lermasker känns torra och fnasiga på huden när dom torkat men den här är utöver det vanliga. Det känns nästan som att den minskat i storlek och får hela huden att strama som en porslinsdocka.

Jag har även testat lägga serum eller en tunn olja innan bara för att jag hatar när huden känns stram, men jag kände ingen skillnad. Men den ska ju inte ligga på huden så länge heller så det är ju inte så att man lider direkt :)

Resultat
Huden ser och känns mycket renare direkt!

Efteråt känner jag att jag måste lägga en riktigt fet ansiktsmask bara för huden känns lite stel. Men efter en fuktgivande ansiktsmask efteråt och sen serum, olja och fuktkräm så är huden såå ren och såå len och mjuk :)

Sammanfattning – Masken håller vad den lovar, huden blir ren och exfolierad! Jag använder den 1-2 gånger i veckan. Den känns aktiv och blir stram på huden så fort den torkat (ca 5-10 min) så det är ingen mask man myser runt med en längre tid bara för att det är härligt. Finns inget att klaga på, rekommenderas varmt!

Den kostar 499:- och finns på bland annat här (adlink) på Skincity.se.

Någon av er som testat denna och vad tycker ni? :)

4 KOMMENTARER

 1. Spreja fuktmist på om den känns torr fick tips av min hudterapeut på dermalogica. Inte bra om den stramar för mycket sa hon plus att misten aktiverar masken.

 2. Tack för att du tipsade om den här masken, ska nog investera i den! Hur länge räcker en tub tror du?

  Är lite nyfiken på Pixi illuminating…vad den nu hette som du gjorde en video om nyligen. Men det är ju så svårt med vilken nyans man ska beställa? Man vill ju verkligen att det ska smälta in och se neutralt ut.

  • Oj svårt å säga då jag dels inte använt upp min än + att min syster har använt av den också hehe. Jag har använt ganska mycket varje gång och då känns det i förpackningen att den minskar ganska mycket, men tror att man kommer undan med ett tunnare lager också och då kan den säkert räcka längre.

   Pixi Illuminating Tint & Conceal smälter in jättebra i hudtonen, så det är inte lika stor risk att beställa online som vanliga foundations. Den finns inte till mörkhyade tyvärr men jag skulle säga att är du väldigt blek i huden så är den ljusaste bra. Är du ljus men inte ”blek” så är mellanfärgen bra. Är du ljushyad men lite åt det mörkare hållet (t.ex. som min hudton blir om den blir solbrun) så är den mörkaste färgen bra.

LÄMNA ETT SVAR