För några veckor sedan fick jag hem pressutskick på ett läppbalsam som är en nyhet som lanserades i Sverige vecka 42 – nu finns det brittiska märket LipGlam Beauty Balm även att köpa här på bland annat Nordiska Kompaniet i Göteborg och på Nelly.com**, och det är en ”räddare i nöden-produkt” för vintertorra läppar :)

img_9493_111

Vad är LipGlam?
LipGlam är ett 100% naturligt läppbalsam som även går att använda på andra torra områden så som nariga nagelband och armbågar.

Lanolin och ulldoft
Det allra första jag tänkte så fort jag testade produkten var ”den här innehåller nog mest lanolin” vilket jag först kände igen på konsistensen och färgen, och sedan på lukten. Lanolin är ullfett och smakar inget och är väldigt milt, men om man sniffar på det så känner man faktiskt ganska tydligt att det luktar lite får. Inte så trevligt tycker jag själv, men man har det på så små områden så man går ju inte runt och luktar får :)

Sedan läste jag pressmaterialet och såg att huvudingrediensen är lanolin och läppbalsamet innehåller även arganolja. Så min första bedömning stämde bra.

Och lanolin är SUPERBRA för torra läppar! Det vet jag sedan tidigare erfarenheter :) Det är en ingrediens som är bra för många saker då det bevarar fukt och är otroligt smörjande.

img_9397_111

Produktbeskrivning:
– Innehåller naturlig lanolin
– Återfuktar i 8 timmar
– Återställer hudens naturliga fuktskydd
– 100 % naturliga ingredienser
– Dermatologiskt testat
– Fritt från parabener
– Fritt från färgämnen och tillsatser
– Kan även användas på nagelband, kluvna hårtoppar, torra hudpartier, ögonbryn etc.
– Tillverkas i England

Pris:
99 kronor för en tub som innehåller 12 ml

img_9402_111

Förpackning
Läppbalsamet kommer i en praktisk tub med en platt och snedställd appliceringsyta. Enkelt att trycka ut det sista och enkel att applicera. Jag tycker också att den är väldigt fin! Vit och blank guldtext, och en snygg skruvkork i guld.

Formula & konsistens
Konsistensen är väldigt hård, så man måste verkligen ta i när man trycker ut krämen och det kommer ut en liten klutt bara. Vilket är anledningen till att den håller så bra på läpparna också. Otroligt dryg.

img_9428_111

Användning
Det står på förpackningen att man ska värma upp mellan fingrarna innan man applicerar, och det kan man ju göra om man applicerar på lite större områden så som händer och armbågar. Men till läpparna så trycker jag ut en pytteliten mängd och applicerar på läpparna direkt.

Resultat
Tar man litegrann så får man en mjuk läppbalsamkänsla på läpparna, och applicerar man mer så får man ett högglansigt resultat som blir lite mer som ett läppglans! Läppbalsamet smälter lite på huden när det blir varmt nämligen, därav glansen.

Andra användningsområden
Jag gillar inte att ha krämen på stora områden, det står t.ex. att man kan ha det i hårtopparna också, men dels är det svårt att få ut en stor mängd och dessutom så kan de lukta lite väl mycket får om man smörjer in mycket med den.

När jag smörjer in andra områden än läppar, exempelvis nagelband, så är jag noga med att ta ett väldigt tunt lager för blir det för mycket så kan det kännas lite kladdigt och det går då inte in så snabbt i huden heller.

Ett användningsområde som det också står om men som jag inte testat än är som ett brynvax – men kan tänka mig att det funkar bra faktiskt! Ett vax som inte torkar till och som håller stråna på plats. Frågan är hur det blir om man är väldigt varm bara.. Jag har som sagt inte testat just detta utan spekulerar bara :)

Sammanfattning
Ett superbra läppbalsam för er som har otroligt torra läppar! Jag som har normal-torra läppar tycker dock att den är lite för jobbig för att ha till vardags, jag gillar mer väldoftande läppbalsam som enkelt glider på läpparna. Det här läppbalsamet är dels väldigt hårt att trycka ut och det kan för min smak lätt kännas som att det blir för mycket på läpparna.

Och är man känslig för minsta får-lukt så kanske man ska tänka ett steg längre innan man inhandlar denna, men jag vet inte det kanske bara är jag som är uppvuxen med får som känner det här så tydligt? :)

img_9496_111

Mindre lyxigt budget-alternativ:
Det här läppbalsamet innehåller ju inte enbart lanolin och dessutom kommer det i en förpackning som både är fin och praktiskt vilket också är ett värde i sig. Men jag kan ändå inte låta bli att tipsa er om ett alternativ som faktiskt är ännu mer budget än denna om man vill spara några kronor – och det är PureLan som finns på apoteket, en salva som egentligen är till för nariga bröstvårtor som många gravida använder, men den innehåller 100% lanolin och jag märker typ ingen skillnad på den krämen och det här läppbalsamet. PureLan kostar 139:- men Apotea.se har den nedsatt till 105:- och har fri frakt. Så det är typ samma pris men man får en stor tub på 40 ml medan läppbalsamet innehåller 12 ml. Sen kanske den stora tuben inte är någonting man har i handväskan, men en PureLan hemma och en LipGlam i handväskan kanske? :)

Hur som helst, kan rekommendera detta läppbalsam för er med riktigt torra läppar och finns som sagt att köpa online på Nelly.com** för 99 kronor.

Kram på er ♥annons

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here