Permanent makeup är semipermanent tatuering, som alltså bleknar med tiden och håller inte hela livet så som vanliga kroppstatueringar gör.

Hur länge en ögonbrynstatuering håller är jättesvårt att säga, det beror dels på vilken färg man väljer (mörka eller ljusa bryn) och är även individuellt och kan variera beroende på ämnesomsättning, ålder, o.s.v. Exempelvis har en äldre person långsammare cellförnyelse i huden, vilket gör att tatueringen inte bleknar lika snabbt.

Jag brukar säga till alla som frågar att de ska räkna med att fylla i tatueringen en gång om året, så blir de inte besvikna i alla fall. Men det viktigaste att tänka på är att det blir billigare att fylla i ju mer av formen som finns kvar, och låter man brynen blekna i princip helt innan man fyller i så räknas det som en helt ny tatuering eftersom man måste rita upp symmetri och göra allting från början.

För tillfället görs alla ifyllnader och återbesök hos Amir, och jag tänkte nu visa er en bild som jag fotade på min syster Mia som fyllde i sina bryn hos Amir förra veckan :)

IMG_91488_1111

Mia tatuerade sina bryn hos Annika långt före jag kände henne, det var faktiskt tack vare att två av mina systrar tatuerat sig där som jag fick nys om Creative Make Up och sökte praktikplats – och det var så jag och Annika lärde känna varandra :)

Hur som helst, det var 7 år sedan Mia tatuerade ögonbrynen för första gången, och när man har gjort skarpa, mörka bryn som dessutom var smalare från början, och har fyllt i dom så mörka som möjligt så många gånger så syns inte så mycket av hårstråtekniken längre. Det kan bli lite blurrigt med åren om man fyller i många gånger. Men färgerna och tekniken har blivit bättre och bättre.

Men Amir gjorde lite hårstråteknik över, strecken kommer inte vara lika skarpa och tydliga efter läkning men de kommer vara fint mörka och ifyllda :)

IMG_9184_111

En nöjd Mia som ger Amir två tummar upp! :)

LÄMNA ETT SVAR