Smink finns i väldigt många olika former, mineralpuder, kräm, mousse, flytande o.s.v.

Vad man gillar att använda och hur man applicerar det är nästan bara smaksak, men här är några anledningar till varför jag gillar mineralsmink så mycket:

* De innehåller få ingredienser och har därför en liten allergirisk
* Det passar alla hudtyper, även torr och känslig hy
* Det går snabbt att applicera
* Man kan enkelt variera täckningsgraden genom att applicera mer/mindre
* Många mineralmärken är ekologiska
* Resultatet blir väldigt hållbart även för personer med fet hy
* Inte kemiskt framställt och innehåller inte parfymer och sådant som kan irritera huden
* Naturligt solskydd
* Antiinflammatorisk utan att torka ut huden
* Bakterier kan inte växa i mineraler
* Innehåller inte konserveringsmedel

IMG_5185_111

Jag med bassmink från YAG Mineral.

Att tänka på när du handlar mineralsmink:
Alla märken som kallar sig för mineralsmink är inte 100% naturliga mineraler. Kolla innehållsförteckningen, ju färre ingredienser desto bättre.

Undvik gärna ämnena:
* Bismuth Oxychlrid – Används dels för att ge lyster men också som ett utfyllnadsämne då det är ganska tungt. Innehållet anges i gram, så en tyngre ingrediens får köparna att tro att produkten innehåller mer. Vissa med känslig hy kan reagera på detta ämne.
Talk – Ger också lyster, men kan täppa till porerna.

Allmänt om mineralsmink
Anledningen till att märken kan skilja sig från varandra trots att de är 100% naturliga mineraler, är för att det finns olika mineraler och olika kombinationer av mineraler. YAG Mineral som jag använder innehåller Titanium dioxide, Mica, Zink oxide, Iron oxide, och beroende på hur dom kombineras (mer eller mindre av någon ingrediens) så får man också olika täckningsgrad, nyanser, skimmer o.s.v.

IMG_2308

Detta är mineralstenar som krossas och blir till smink!

 Hoppas ni blev lite klokare :)

4 KOMMENTARER

  1. Hej, tänkte kolla om du vet om man kan blanda blonderingsfärg med tex balsam? Eller blöta håret innan man lägger i. Det står alltid man ska använda färg på torrt hår, jag har så tjockt hår, så det blir inte jämt fördelat. Vet du?

    • Oj, jag har ingen aning faktiskt, jag hade nog köpt fler förpackningar för att kunna få det jämt fördelat istället, det är ju enklare om du inte behöver snåla med produkten. Men fråga en frisör om du är osäker, eller maila hårfärgens kundservice!

  2. Jag gillar mineralsmink MEN jag får det inte att hålla, trots torr hy! Det verkar inte spela någon roll hur jag smörjer innan eller vilken teknik jag använder, så rinner det bara av! Har testat Bare Minerals, TiKei & fd Nudh och får samma resultat av nästan alla. Bare Minerals (som tyvärr innehåller bismuth) sitter bäst. Glo Minerals Luxe flytande foundation går på något konstigt vis inte heller att applicera snyggt! Hjälp! Den enda foundationen som sitter hela dagen utan primer, är Kanebos fluid finish men jag vill helst ha ”naturligt” smink. Kanske har jag fel hy!?

    • På torr hy så kan foundation ha en tendens att släppa under dagen. Återfukta huden mycket innan du sminkar dig, avsluta med en fuktspray över ansiktet, återfukta huden igen under dagen (med sprayen) så att du håller huden återfuktad. En återfuktande ansiktsprimer kan också rekommenderas. Hoppas mina tips var till hjälp! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here