Matilda sa…
Jag skulle vilja ha tips på hur du målar undre fransraden. Det ser så naturligt ut på dig! När jag provar blir det en jätteskarp linje och om jag suddar den ser det ut som en sotning under ögat… Tips?

Den här frågan har jag fått flera gånger faktiskt! Ska försöka reda ut det här problemet :)

 

1. Jag suddar aldrig kajalpennan på undre fransraden, bara om jag är ute efter en sotad look.

2. Dessutom så drar jag inte heller en ”rak linje” på en gång, utan arbetar fram en markering med små, lätta rörelser. Tar lite i taget tills jag är nöjd!

3. Det är alltid lättare om man har en bra vässad penna. Spetsig, utan att bli åt det vassa hållet.

4. Mitt allra viktigaste tips om man vill att det ska se naturligt ut, är att applicera precis där fransarna sitter fast. Jag brukar lägga lite bredare i ytterkanterna, men så fort det svarta kommer under själva fransrötterna, så ser det mer ”sminkat” ut.

5. Jag lägger sällan kajalpennan hela vägen in mot ögonvrån, utan stannar en bit innan.

6. Det lättaste sättet att gå tillväga, beror även lite på vilken kajalpenna man använder. Vissa ger stark färg direkt, medan man måste jobba lite mer med andra. Vad man gillar är helt och hållet en smaksak :)

.

Hoppas ni blev lite klokare!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here