Sooo, this happened :)

Förra helgen testade jag färgsprayen L’Oréal Paris Colorista Spray i ljusblått (som ni kan se i detta inlägg) och denna helg gick jag på det tyngre artilleriet – L’Oréal Paris Colorista Washout! (Adlink)

Jag har fått alla dessa färger som pressutskick och testade som ni ser den turkosa färgen #TurquoiseHair.

Vad är L’Oréal Paris Colorista Washout?
Detta är en färg som ska gå att tvätta ur helt men som håller i 4-10 tvättar, till skillnad från sprayen som tvättas ur helt redan nästa tvätt.

Jag trodde innan att den skulle vara som en väldigt färgstark färgad hårinpackning, men den påminner mer om en vanlig hemma-hårfärg.

Att tänka på innan
Färgen fäster mer på ljust och behandlat hår, så vill du ha en knallig färg så bör du bleka håret innan.

Resultat
Jag är väldigt imponerad över resultatet! Intensivt turkost och framför allt väldigt jämnt. Många färgade inpackningar kan bli flammiga på mitt hår men den här färgen är inte flammig någonstans :)

Ser verkligen riktigt bra ut tycker jag!

Förpackning
Färgen kommer i en tub och den är färdigblandad så till skillnad från hemmafärger behöver du inte blanda någonting själv.

Det går alltså utmärkt att stänga igen och använda fler gånger om man inte använder hela på en gång.

Användning

  1. Tvätta håret med schampo
  2. Föna håret helt torrt

    (Antar att det ska appliceras i torrt hår för att bara lägga sig utanpå hårstråna eftersom det ska gå att tvätta bort helt, blött hår = öppet fjällskikt. Och att man ska schamponera innan för att det ska fästa bättre utan vårdande ämnen från balsam och stylingprodukter)

  3. Förberedelser – Handskar (medföljer), hårsnodd/klämma om du har långt hår, samt en ful handduk du inte är rädd om för att inte få massa färg på axlar och rygg.

4. Applicera i håret. Jag la i hela håret fast inte enda upp i hårbotten. Men man kan applicera hur man vill, slingor o.s.v. :)

Det går åt ganska mycket, jag gjorde slut på hela flaskan faktiskt. Hade jag snålat hade det blivit lite kvar för några slingor men jag var så rädd att det skulle bli flammigt så körde i alltihop.

5. Verkningstiden varierar beroende på hur intensiv färg du vill ha, upp till 5-20 minuter. Jag hade hela verkningstiden och lite till.

6. Skölj ur ordentligt. Det står att den är fuktgivande och att det inte behövs balsam. Tycker det låter knasigt eftersom balsam också är till för att stänga hårstrået, men jag lydde och skulle i efterhand rekommendera balsam för tycker att mitt hår känns ganska torrt.

7. Sen är det klart! Bara att föna och inspektera resultatet :)

Hållbarhet
Jag har fortfarande inte tvättat håret första gången så jag kan inte ge en egen recension på detta, men den ska i alla fall tvättas ut mer och mer för varje gång och jag hoppas att den släpper ganska lätt på mitt hår för jag tvättar bara en gång i veckan så 10 tvättar är flera månader för mig haha.

Sammanfattning – Jag tycker att det var lite jobbigt att tvätta håret med schampo först och sen torka det innan färgningen, men kanske funkar utan den proceduren också får testa det med dom andra färgerna. Sen gillar jag inte att den innehåller silikoner heller. Förutom det är jag väldigt imponerad! Trodde inte färgen skulle bli så här bra faktiskt! :)

Nu återstår bara att se om det går bort helt som utlovat, håller tummarna!

Jag personligen tycker färgen är skitsnygg och trivs jättebra när jag är fixad, när jag är ofixad så tycker jag inte att jag passar i det lika bra men det är ju bara bra med en extra motivation att piffa till sig varje dag ;)

Dessa finns i många fler färger, olika nyanser av rosa och rött, peach, lila, blått, ljusblått och massa fler. Ni hittar alla på Eleven.se! (Adlink)

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here