De flesta av er har säkert inte missat L’Oréal Paris nyhet Pure Clay Mask och deras reklamer om multimasking? :) Jag var på deras pressevent för någon vecka sedan och fick med mig pressprover på ansiktsmaskerna med mig hem, och har sedan dess satt dom på prov!

Multimasking är en trend som blivit riktigt stor den senaste tiden, och innebär att man har olika typer av ansiktsmasker i olika delar av ansiktet. För de flesta av oss har ju ganska olika hud på olika områden, t.ex. fet T-zon och samtidigt torra kinder o.s.v. Då kan man t.ex. ha en ansiktsmask för fet hy en en del av ansiktet och en för torr hy i en annan del av ansiktet.

Jag älskar begreppet multimasking och tycker att det inte bara är smart och bra för huden, utan gör även rutinen med ansiktsmask ännu roligare :)

img_4987_111

L’Oréal Paris har släppt tre olika ansiktsmasker som alla tre är lerbaserade, jag som älskar lera! Alla har alltså samma lerbas:
Ghassoul – Absorberar orenheter och talg ur porerna
Montmorillonite – Renar och balanserar huden
Kaolin – Absorberar olja och är bra även för känsliga hudtyper.

Det som skiljer ansiktsmaskerna åt är resterande ingredienser, så som kol, alger och eucalyptus.

img_5542_111

Så här applicerar jag de olika maskerna för min hy :)

Panna och näsa – Här är jag mest oljig, och tycker även att oljigheten stör mig mest här då näsan skiner mest i hela ansiktet och pannan och hårfästet gör att håret blir snabbare oljigt också.

Kinder och haka – Här har jag mest orena och synliga porer.

Käkben – Här är huden minst fet och oljig, men har ändå en tendens till finnar och känns mer matt och livlös. Jag skulle kunna ha samma ansiktsmask som på kinder/haka men eftersom jag har tre olika nu så passade jag på att köra lite mer exfoliering här.

img_4992_111

Förpackning
Ansiktsmaskerna kommer i burkar, vilket innebär att man behöver någon typ av spatel för applicering då man aldrig ska stoppa fingrarna i burken. Det är inget som stör mig personligen dock, jag brukar använda en vanlig sked :)

Pris
129 kronor för 50 ml, prisvärt tycker jag!

Formula
Ansiktsmaskerna är väldigt dryga, så ett tunt lager räcker långt. Konsistensen är väldigt krämig och känns skön på huden.

Användning & verkningstid

 1. Rengör huden och torka den torr
 2. Applicera ansiktsmaskerna olika i ansiktet beroende på hur just din hy är, det finns inget ”rätt sätt” att kombinera dom.
 3. Låt verka i 10 minuter
 4. Skölj noggrant med vatten

Man känner att masken är ganska aktiv, det känns svalt och det pirrar lite i huden. Verkningstiden är 10 minuter, och då har leran i princip torkat helt så det är ingen större idé att ha den sitta längre även om man vill det. Så det går snabbt.

Rekommenderad användning är ca 3 gånger i veckan.

Resultat
Huden känns väldigt ren efteråt! Jag ser ingen synlig skillnad på huden men känner att den blir renare och känns väldigt fräsch. Det är ingen mjuk fuktmask som man kan chilla runt med i flera timmar och sen bli mjuk som en baby efteråt, utan den är ganska aktiv på huden och efteråt måste jag vara snabb med att smörja in mig för huden känns väldigt torr.

Jag har testat både att multimaska och testat dom var för sig, och personligen skulle jag nog klara mig med enbart purify mask i hela ansiktet och skippa resten. För Exfoliating mask som peelar huden känns egentligen inte nödvändig på min hy, kanske skulle vilja ha den någon gång i månaden bara och i hela ansiktet, och purify mask och glow mask känns ganska snarlika tycker jag, men just nedmattande och avslappnande känns mer lämpligt för min hy så egentligen skulle jag personligen bara köra med den gröna Purify mask.

img_4993_111

L’Oréal Paris Exfoliating Mask**
Innehåller extrakt från röda alger och vulkanisk sten som exfolierar huden. Den avlägsnar döda hudceller och ger din hy mer lyster. Innehåller även korn som manuellt skrubbar huden.

img_4995_111

L’Oréal Paris Glow Mask**
Innehåller kol som är otroligt absorberande och drar ut smuts och orenheter från porerna, vilket ger huden en ren och fräsch glow!

img_4997_111

L’Oréal Paris Purify Mask**
Innehåller eukalyptus som får huden att slappna av samt löser upp orenheter i porerna, har en sammandragande effekt och gör huden mer matt. Speciellt bra för oljig hy med stora porer.

img_5559_111

Så här ser masken ut efter ca 10 minuter, då har den stelnat och man kan knappt prata :)

img_5551_111

Sammanfattning – Sammanfattningsvis så får alla masker tummen upp av mig! Jag personligen gillar inte ansiktsmasker som stelnar så mycket, jag vill slänga på mig en mask och kunna sitta och mysa med den framför en film med en kopp te eller typ städa samtidigt. Dessa är nog inget för personer som mest behöver fukt och som är väldigt känsliga i huden, men för en mer rengörande effekt så är dom faktiskt jättebra, inte det bästa jag testat men fortfarande väldigt bra och samtidigt prisvärda!

Jag saknar en fuktbomb i denna mutimask-kollektionen bara, det hade nog varit pricken över i för de flesta :)

Kram på er! ♥annons1

3 KOMMENTARER

 1. Hatar L’Oreal för att de är mer intresserade av pengar än att undvika djurtester. De säljer i Kina (=deras produkter testas på djur trots att det är förbjudet i de flesta civiliserade länder, inklusive hela EU) och sedan låtsas de som att de inte gör det genom att promota sig själva som icke-djurtestade. Riktigt osympatiskt märke.:(

  • Jag tycker att du ska läsa på lite och inte tycka som Therese Lindgren bara för att hon lägger fram sina åsikter på ett sätt som många utan egentlig fakta kan ta till sig. Detta är gammal propaganda.

   L’Oréal testar inte sina produkter djur, däremot har de förut inte kunnat garantera att ingredienser som de använder testas på djur. Men nu kan de garantera att detta heller inte görs.

   L’Oréal säljs fortfarande i Kina där testerna görs, men inte av L’Oréal själva. De jobbar även på att ändra regelverken om djurtester där med.

   Jag har själv pratat med L’Oréal om detta, samt att du kan läsa om det hät: http://www.loreal.com/sustainability/l'or%C3%A9al-answers/the-question-of-animal-testing

 2. Wow! Måste testa! En annan fråga, kan du inte göra ett inlägg om hur man färgar ögonbryn. Vilket färgmärke använder du? Vilka nyanser ska man ha efter hårfärg? Så det blir naturligt. Verktyg? Tips o trix hur man får det bra o snyggt! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here