På eventet med Pür Minerals blev det en kort diskussion om mascaror med lösögonfranseffekt – vad betyder det egentligen?

Jag har faktiskt aldrig reflekterat över det, utan mest bara antagit att det är perfekta fransar som är längre och snyggare än dina naturliga. De flesta tänkte att det var mycket längd och separation och eventuellt volym också, och där är jag beredd att hålla med.

Men det var en som sa (minns inte vem tyvärr) att lösögonfranseffekt bara betyder att mascaran når alla fransar så att man har jämnt med fransar längs hela fransraden, alltså enda från inre till yttre ögonvrån. Och det låter ju väldigt logiskt, på mascarabeskrivningar står det ju ofta någonting i stil med ”längd, volym och lösögonfranseffekt” och inte att längden och volymen i sig är lösögonfranseffekten.

Jag har försökt att googla runt på detta men inte hittat någon säker källa på vad som stämmer och inte, men ni kan ju ha det i bakhuvudet när ni köper en mascara för att ni vill ha lösögonfranseffekt – det kanske inte står för just dom egenskaper du egentligen letar efter! :)

IMG_2716_111

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here