I augusti börjar Helene jobba hos oss på Creative Makeup! (Svar ja det börjar redan bli missförstånd mellan våra namn ”Helena” och ”Helene” haha).

Helene jobbar främst med Carboxy-behandlingar (en koldioxidbehandling ni kan läsa mer om här!) men hon gör även fler behandlingar så som vaxning, zonterapi samt behandlingen som jag ska visa er idag – lymfdränage med elektroder!

När jag hörde ”lymfdränage” för första gången så tyckte jag att det lät väldigt märkligt, men så fort Helene förklarade allting för mig så låter det inte alls konstigt längre :) Och det var faktiskt en av hennes stamkunder på denna behandling som fick mig riktigt nyfiken på detta för hon var såå himla nöjd med den och har gjort den flera gånger. ”Jag känner mig såå lätt efteråt och magen blir helt platt!” berättade hon. Hon var ungefär i min storlek så jag bokade direkt in en tid för att testa detta jag också :)

På bilden ovan ser ni min mage under behandlingen :)

Varför gör man lymfdränage med elektroder?
Lymfdränage är faktiskt en vanlig behandling men görs oftast med hjälp av massage där man masserar med rörelser mot lymfstationerna. Det har säkert många av er hört talas om? Skillnaden är att Helene gör detta med elektroder för att inte enbart rena kroppen utan även reducera fett och celluliter. Det är som en blandning av lymfdränage och behandlingen Electrolipolys.

Den lokala ämnesomsättningen ökar, vätskeansamlingar dräneras och lymfsystemet “renas”. Detta mår vi alla bra av, oavsett kroppsstorlek.

Hur går behandlingen till?
1. Elektroderna fästs på mage och lår, exakt placering är individuell och detta ser Helene.
2. Apparaten slås på och man känner att det pirrar lite där elektroderna sitter.
3. Efter en stund låter apparaten och det betyder att den ”byter inställning”, i slutet pirrade det mer kraftigt och på ett ställe på låret var det en lite stickande känsla. Men långt ifrån ont, det var inte ens obehagligt och jag är väldigt känslig både fysiskt och psykiskt haha.
4. Totalt ligger man och chillar i 45 minuter och behöver inte bry sig om någonting annat än att ta det lugnt :)

Efter behandlingen & resultat
Efter behandlingen är det vanligt att man känner sig lätt och området är mer uppstramat. Vissa personer märker enorm skillnad och att kläder sitter lösare direkt, medan vissa inte har lika mycket vätskeansamlingar och inte får lika tydlig effekt.

Hur många behandlingar behöver man?
Man kan göra detta som en kur med 1-2 behandlingar i veckan, det kostar 450:- per behandling och bokar man in 15 behandlingar så får man 10% rabatt vilket ger totalsumman 6075:-. Vissa känner dock stor skillnad efter bara en behandling och gör detta med jämna mellanrum när man själv känner behovet.

Hur fungerar det?
Elektroder sänder ström och pulsfrekvenser in i fettvävnader och spjälkar ner så kallade triglycerider till enkla fettsyror. Triglyceriderna kan inte tränga igenom cellmembranet, de enkla fettsyrorna kan däremot fritt passera genom cellväggen och ut i vävnadsvätskan, varpå lymfådrorna transporterar dem vidare.

Vid lymfdränage påskyndar och effektiviseras denna process kraftigt. Den elektriska genomströmningen skapar en ökad lokal blodcirkulation som leder till en ökning av den lokala temperaturen och en inflammationshämmande reaktion.

Sammanfattning – Triglycerider är en sorts fetter eller oljor som finns i kroppen, elektroderna spjälklar ner dessa så att de kan tränga igenom cellmembranet, vilket de annars inte kan. Sedan renas lymfsystemet och då transporteras dessa fetter bort.

Vad är lymfsystemet?
Lymfsystemet består och lymfkärl och vävnad, kärlen breder ut sig som ett nätverk i kroppen och samlar vätska som inte tagits upp av blodkärlen. Lymfan består av överskottsvätska som finns mellan cellerna och under ett dygn bildas 1–4 liter lymfa!

Mitt resultat
Jag märkte inte någon direkt skillnad efter en behandling, en aning på ovansidan av låren precis under troskanten tror jag vilket jag inte hade förväntat mig. Men det är svårt att veta om det är placebo eller inte tycker jag, men jag kände mig inte sådär lätt som kunden jag pratade med innan kände sig.

Men alla har ju inte så mycket att dränera heller, och det vet man ju inte förrän man testar!

Hur som helst så mår man bra av denna rening, så vill man testa och inte får synligt resultat så är det ändå inte i onödan. Speciellt inte när det är en prisvärd behandling, vissa kan nog betala 450:- bara för att få ligga i det där lugna rummet och vara ifred en stund haha :)

Vi har öppnat Helenes schema i augusti så det går att boka redan nu på Creativemakeup.se, och eftersom hon jobbat med dessa behandlingar i sjukt många år och redan har en stor kundkrets så börjar hennes augusti-schema redan fyllas på. Så tror inte det kommer finnas så mycket sista-minuten-tider om ni väntar länge med att boka.

Någon av er som testat denna behandling? ♥

Det är bara att hojta till om ni har några frågor!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here