I pressutskicket från Nordicfeel.se som jag visade er här om dagen så fanns det bland annat en ögonbrynsprodukt som jag direkt blev nyfiken på!

Det är en ”look alike” till Anastasia Dipbrow Pomade som är en färgad kräm i en liten burk som man enkelt formar och fyller i ögonbrynen med.

Jag har testat Anastasias Pomade tidigare, och nu har jag även testat budgetvarianten Freedom Brow Pomade* som kostar 75:- till skillnad från Anastasia som kostar 255:-!

IMG_9726_111

Förpackning
Burkarna är EXAKT likadana, hade man gjort ett blindtest så hade man inte märkt någon skillnad. Dom väger lika mycket och har exakt samma mått överallt och ser likadana ut både på insidan och utsidan. Same, same fast olika loggor.

Tillverkning
Båda är tillverkade i Kina och med största sannolikhet från exakt samma tillverkare. Olika ingredienser dock, var tvungen att kolla upp det haha! Men den första ingrediensen (vilket är det som produkten innehåller mest av) är exakt samma – cyclopentasiloxane vilket är en silikon. Sedan är många av ingredienserna lika också men inte på samma plats i förteckningen och Anastasia innehåller många fler ingredienser. Så dom är inte exakta kopior även fast jag faktiskt började misstänkte det i några sekunder :)

Formula
Alla mina Anastasia Dipbrow Pomade börjar bli lite gamla nu, så jag kan inte jämföra konsistenserna och så till 100% då mina från Anastasia börjar bli lite torra och sega. Men vad jag kan minnas av hur dom var när dom var nya så är det ingen märkbar skillnad där heller. Både är otroligt pigmentrika och krämiga i konsistensen båda två.

Applicering
Freedom Brow Pomade är väldigt lätt att använda, den blir snygg direkt och man får enkelt till både skarpa linjer och en mjukare ifyllnad. Precis som Anastasia!

Hållbarhet
Den enda punkten jag kan märka någon skillnad på är hållbarheten, där vinner kvalité framför budget. Fast hållbarheten på Freedom är också jättebra, jag målade ett ögonbryn på handleden igår och när jag gick och la mig efter en hel dag på jobbet så satt det fortfarande snyggt :)

Anastasia Dipbrow Pomade är dock vattenfast och tål ännu mer påfrestning, så gör man ett gnugg-test på handen så vinner Anastasia. Men det är otroligt jämnt även på denna punkt måste jag säga!

Slutsats – Otroligt lika produkter och så länge det inte hänger på bästa hållbarhet så väljer jag Freedom Brow Pomade alla dagar i veckan, och lägger hellre resten av pengarna på något annat roligt smink :)

IMG_9468_111

Så här står det om Freedom Brow Pomade på Nordicfeel.se:
”Pro Brow Pomade Medium Brown är ett säkert kort vid val av ögonbrynsfärg för att få till ett naturligt resultat som håller hela dagen. Produkten finns tillgänglig i elva olika nyanser för att du enkelt ska kunna hitta den nyans som är närmst din naturliga färg och passar till din hudton. Den perfekta produkten för ett definierat och professionellt resultat.”

IMG_9477_111

Jag har nyansen Medium Brown, som är nästan exakt lika som Anastasias nyans Dark Brown. Dark Brown är dock lite mer rödbrun medan denna från Freedom är mer kall.

IMG_9481_111

Och så här snygga blir ögonbrynen med Freedom Brow Pomade :)

IMG_9499_111

Jag gillar den starkt! Riktigt bra och otroligt prisvärd. Den kostar som sagt 75:- på Nordicfeel.se* som alltid har fri frakt också.

Kram! ♥

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here