Att markera kindbenen är ju så otroligt snyggt, och nu till sommaren när man börjar få lite färg så blir det dessutom enklare eftersom det kan vara lite svårt att få det naturligt på en väldigt blek hy.

Mitt bästa tips för skarpa kindben är att använda en snedställd rougeborste!

IMG_4968_111Detta är min favorit! Den kommer från Emily-borstsetet med sju borstar för både grundsmink och ögonsmink, finns på iMys.se för 199 kr (det är REA nu, dom kostar egentligen 299 kr!)  Färgerna som finns kvar är lila och turkos.

Borsten är lagom stor och lagom fluffig för att få till den perfekta kindbensskuggan!

markerade-kindben-steg-för-steg

Före och efter.

Jag överdrev lite för att det skulle synas på bild, men det syntes ganska mycket ändå så nu blev det kanse lite väl mörkt även på bilderna :) Men bättre det, så ser ni ordentligt hur jag gör!

markera-kindbenen1. Det jag gör är att först vinkla borsten åt sidan, och applicera den mörka skuggan ganska skarpt precis under kindbenet. Jag plutar alltid med munnen så att kindbenet blir tydligare – då är det enklare att applicera skuggan i den djupa delen under.

2. Sedan håller jag sminkborsten rakt och suddar uppåt litegrann. I nederkanten på den mörka skuggan kan det vara ganska skarpt men upp mot kinderna bör det vara en snygg uttoning om det ska se ut som en naturlig skugga.

IMG_4669

 

Hoppas att inlägget var till hjälp! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here