Min favoritfärg just nu är en nyans som jag har haft enormt svårt att sätta ord på, en slags blandning av roströd, vinröd, brunt och lila. Och det är en nyans som jag främst har älskat på makeup men även på inredning, kläder och hårfärger.

Sen läste jag om Årets färg 2015 och då fick jag äntligen ett namn på nyansen – Marsala! Visste inte tidigare vad nyansen hade för namn :)

Marsala blev vald till Årets färg 2015 av Pantone och ser ut så här:

marsala

Fin va? Jag skulle även säga att min hårfärg är Marsala, fast det skiftar väldigt mycket beroende på hur flitig jag varit med min hårinpackning. Ibland är den marsala fast mer åt det rosalila hållet :)

Hur som helst så är dagens sminkning inspirerad av nyansen marsala, hoppas ni gillar looken!

IMG_6019_111

Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Light)
Puder som neutraliserar rött – gloMinerals Redness Relief Powder
Contouring – Pixi Book Of Beauty Contour Creator
Rouge – Pixi Book Of Beauty Blush Palette
Makeup Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist
Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

Läppstift – gloMinerals Suede Matte Crayon (Demure)
Nagellack – Paese Nail Polish (40)

IMG_5962_1112

Fyll i ögonbrynen med den Benecos Natural Brow Pencil (Brown)

IMG_5968_1112

Applicera sedan försiktigt och tunt med läppennan Dr. Hauschka Lip Liner (Aubergine) på ögonbrynen, så att de får en mer marsala-nyans.

Untitled-1_11

  1. Ögonskuggsprimer runt hela ögat, Pixi Eye Bright Primer
  2. Doppa Nanshy Blending brush i transparent puder och svep längs globlinjen där uttoningen kommer att vara (inte på hela ögonlocket). Det gör att den färgade skuggan inte blir lika skarp i kanterna där, vilket gör det lättare att få en fin uttoning sen.
  3. Dutta ögonskugga runt hela ögat med Nanshy Tapered Crease Brush, Yag Mineral eyeshadow (Pink Berry)
  4. Tona ut kanterna lite mer med Nanshy Blending brush
  5. Svart mascara på fransarna, Magnetic Lash Mascara


IMG_6047_111 IMG_6042_111 IMG_6022_111

Jag älskar allt med den här looken faktiskt, så enkel och ändå så snygg och genomtänkt. Hade jag inte haft det yrket jag har så hade jag sett ut så här varenda dag just nu tror jag.

Vad tycker ni om marsala-färgen?

Kram! ♥

3 KOMMENTARER

  1. Vad vacker du är! Jag undrar om du vet någon frisörsalong i Uppsala som använder sig av märket original & mineral när det gäller färgning? Eller någon annan skonsam färgning som är helt luktfri? Är tex Icon färgning luktfri? Skillnaden mellan Icon och O&M? Då jag är allergisk mot parfymer och och tycker det är jobbigt med vissa lukter. Så skulle vara väldigt tacksam om du kunde svara! Gott Nytt år!🎉

    • Nämen taack snälla du! :) O&M vet jag inte faktiskt, men Icon som min frisör Monica Werner använder (bland annat, finns andra alternativ också för dom som önskar) är helt ammoniakfri, oljebaserad, vegansk, PDDfri och luktar typ ingenting :) GOTT NYTT ÅR! :D <3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here