Har ni hört talas om hårvårdsmärket Milk_shake? :) Det finns bara att köpa hos frisörer och jag har köpt mina produkter hos Colour And The Shape i Uppsala!

Frisörer brukar ju aldrig rekommendera hemmafärg/toning annars, bara typ silverschampo och färginpackning. Men Milk_shake har en hemmatoning som är jätteenkel att använda och som frisörer rekommenderar för hemmabruk :)

Mitt hår får jättesnabbt gula, varma toner i håret efter några tvättar efter frisörbesöket, och eftersom jag inte är jätteljust blond så gör inte silverschampo så stor skillnad som jag önskar, även fast det så klart ger effekt. Men jag har letat efter någon typ av nyansering som man kan göra hemma mellan frisörbesöken och nu har jag äntligen hittat en jättebra produkt för detta!

Direct Colour (vänster på bilden) är en färg som man kan ha i direkt i håret, men för toningeffekt så blandar man det med ett skum (höger på bilden). Det finns ett skum som är helt genomskinligt men jag köpte det som även ger silvereffekt för att ge ännu mer kyla till hårfärgen.

Och hörrni, jag är såå nöjd med resultatet! Och flera på jobbet har sett skillnad också och frågat om jag färgat håret :)

Titta vilken skillnad!

Milk_shake Conditioning Direct Colour:

Vad? Direct Colour är en hemmatoning som finns i 13 olika nyanser om jag minns rätt, i både färger som är superpigmenterade (om man t.ex. vill ha rosa hår) samt sådana som den jag har som blir mer som en neutralisering.

Nyansen Powder – Jag har använt den bästsäljande nyansen Powder som har en lila/rosa pudrig ton. Den tar effektivt bort gula toner och ger en svag roséfärg på håret.

Formula – Krämen är lite som en färgad gel i konsistensen och väldigt enkel att fördela i håret. Den är återfuktande men OBS innehåller silikoner vilket är det enda negativa, jag vill ju helst inte ha silikoner i mitt hår… Men nu är jag så nöjd med färgen så kommer använda Hårologi Multi Treat (rengörande inpackning) varje tvätt för att tvätta bort silikonerna, så byggs det i alla fall inte lager på lager på lager…

Milk_shake Silver Shine Whipped Cream:

Vad? Ett vårdande och färggivande skum med silverton som antingen kan blandas med Direct Colour samt användas som leave in-balsam efter duschen för ännu mer kylig effekt på hårfärgen.

Nyansen – Neutraliserar gula och varma toner och ger håret en kallare ton. Det finns också ett skum som är färgfritt (det är billigare också) som man kan använda till de andra färgerna om man inte ska ha en kallare ton i håret.

Formula – Ett väldigt krämigt skum som är otroligt lätt att fördela i hela håret. Innehåller mjölkproteiner och blåbärsextrakt som har en mjukgörande effekt på håret. Innehåller silikoner precis som ovanstående produkt.


Jag gjorde min första blandning i ett vackert drinkglas, bara för skojs skull hihi! Fint va?

Användning:

  1. Tvätta håret och gör denna toning som det sista steget i duschen.
  2. Handdukstorka håret
  3. Blanda Direct Colour med Whipped Cream-skummet i en liten skål. Ju mer färg/mindre skum du använder desto mer effekt ger färgningen, men det som rekommenderas är ca 5 ml färg och en klick skum som är ungefär i storleken av en tennisboll.
    – Jag blandar dock direkt i handen (förutom första gången då jag hade i glaset ovan hehe) och jag tycker att det fungerar lika bra, så slipper man hålla på med disk.
  4. Använd handskar om du använder en av de starkare färgerna, jag har inte haft det till Powder-nyansen dock och det fäste ingenting på händerna.
  5. Fördela jämnt i håret och låt stå i 5 till 30 minuter, beroende på hur mycket effekt som önskas.
  6. Skölj håret ordentligt

Första tvätten så hade jag ganska mycket skum och lite färg, och sen använde jag Hårologi Multi Treat (en rengörande inpackning) eftersom jag ville tvätta bort silikonerna direkt. Men då såg jag typ ingen skillnad alls. Tror det är både p.g.a. att jag hade mycket skum + att jag rengjorde håret efteråt.

Andra gången dock så hade jag bara två små klickar skum, ganska mycket färg, och gjorde ingenting annat efter att jag sköljde ur det. Sedan använda jag dessutom skummet som en leave in-kräm för extra kall effekt. Och det var då jag fick så här fint resultat!

Hållbarhet? Jag har inte använt detta så länge att jag kan ge feedback på hållbarheten, men kan återkomma med det. Enligt märket själva så håller färgen 8-10 tvättar, men det beror nog helt på vilken färg man har.

Dock ska man alltid vara medveten att alla färginpackningar och liknande kan sätta sig hårt på håret, och om man sedan bleker på pigmenten som sitter kvar så kan det bli vilken färg som helst. Så det finns inga garantier. Jag har pratat mycket med min frisör Monica om detta. Så om ni typ ska testa ha knall-lila i ert blonda hår, var lite försiktiga för det är inte helt 100 att pigmenten försvinner helt och hållet fast det står på förpackningen.

Pris – Nu minns jag inte priserna exakt i huvudet men 169:- tror jag Direct Colour kostade och 289:- kostade silver-skummet. Så typ 450:- för båda två. Och skummet som inte har silver-effekt kostar nog också 169:- om jag minns rätt, så det är mycket billigare.

Det blev mer åt rosé-hållet än vad jag hade förväntat mig, jag trodde det skulle bli mer silverkallt och eventuellt gå åt det lavendellila hållet om nått – för så ser själva färgen ut när man blandar. Men jag har ju en del rödrosa pigment i håret från tidigare färgningar så det passar ju superbra och det är ju galet snyggt! :)

Älskar balayage och alla skiftningar i håret, hela frisyren blir mer levande :)

Sammanfattning – Bra hemmatoning för att effektivt fräscha till hårfärgen utan att behöva gå till frisören stup i kvarten. Stort minus att den innehåller silikoner tycker jag, men utöver det får den två stora tummar upp! Resultatet blir snyggt, jämnt, och de är väldigt enkla att använda. Man kan dessutom variera om man vill ha mycket eller lite effekt genom att anpassa mängden färg och skum. Håret känns mjukt och lent efteråt. Framför allt ger det mycket effekt vilket jag älskar! Sen tycker ju jag personligen att det är trist att det inte finns online, det är ju så smidigt då, men förstår att det är bättre för frisörerna.

Har någon av er testat Milk_shakes produkter? Vad tycker ni? De finns som sagt bara att köpa hos frisörer, dom har det som krav för sitt märke. Så ni som inte bor i närheten av Uppsala får kika runt på era frisörsalonger i närheten!

Kram ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here