När lördagen kom så kände jag bara ”pjuh, jag klarade av den här veckan också!” :)

Förberedelser inför 1 november
Hela måndagen och tisdagen bestod i princip bara av att bli färdig med allt inför 1 november då alla 16 st kampanjbilder (ni kan se 4 av dom på förstasidan på Creativemakeup.se) skulle vara färdiga, alla nyheter skulle upp i webshopen och sen hade vi höstevent på kvällen också. Samtidigt som allt annat ordinarie jobb ska hinnas med som vanligt.

I tisdags jobbade jag därför hemifrån och nötte framför datorn, men man kan ju ha det mysigt ändå:

Brasa, raggsockor, kaffe och datorn i knät i soffan :) Det är enkelt att sitta från morgon till kväll och jobba när man gör det till en mysig stund!

Höstevent på salongen!
I onsdags hade vi höstevent på salongen, alltid lika roligt!

Vi älskar event och har spikat 2 stora event om året – ett inför vår/sommar och ett inför höst/vinter. Sen har vi lite planer på mindre tema-event också exempelvis en kväll för bara Hårologi och håranalyser och sånt som jag hoppas vi kommer igång med snart :)

Här förbereder Ida bål, alkoholfri cider och tilltugg!

Här är sminkplatsen där jag skulle hålla i en presentation om nyheterna och visa upp produkterna på min syster Mia som ställde upp som modell under kvällen :)

Så kul när butiken är full med folk som vill ha sminktips och produktrekommendationer! Det enda som är tråkigt är att jag aldrig hinner prata med alla, vi har ju fler makeupartister så alla får ju hjälp men jag vill ju hinna snicksnacka med allihopa också haha :)

Vi hade riktigt bra erbjudanden på produkter och även alla behandlingar som bokades in på plats!

Här hälsar Annika alla välkomna!

Under vår presentation så presenterade Annika vår personal och pratade en del om att skönhet är friskvård vilket vi insett efter att ha jobbat i den här branschen länge nu. Många tror att vi jobbar med bara skönhet och yta men att ta hand om sig och bli ompysslad och göra någonting bara för sin egen skull är faktiskt hälsa och friskvård också. Att dessutom se en pigg person i spegeln får också hjärnan att känna sig piggare och gladare!

Sedan pratade Ämma om fibroblast (ni kan läsa mer om den behandlingen här) och att hon nu är redo att ta lärlingsbehandlingar för lashliner för bara 1500:-! Detta var inte ett erbjudande bara för kvällen men alla som bokade hade första tjing på tiderna i november och december och jag tror det bara finns en bokningsbar tid kvar nu :)

Helene pratade om sina behandlingar och mestadels om den populära carboxy-kuren som får huden att läka sig själv och tar bort bristningar, fettceller och mycket mer. Ni kan läsa om den här också.

Sen var det min tur och jag tipsade dels om alla beauty guides vi har på hemsidan men främst visade jag upp alla våra nyheter!

Älskar alla nyheter alltså ♥

Jag var verkligen tvungen att kämpa för att vara någorlunda kortfattad, jag kan prata om våra produkter exakt hur länge som helst haha.

Sen var det mingel och sminktips, prova ut färger, hjälpa kunder att boka tider och umgås och mingla runt med alla goa kunder som gällde :)

Ett väldigt lyckat event med andra ord!

Pussmöten (personliga utvecklingssamtal)
I torsdags hade vi pussmöten igen, som vi alltid har i början av varje månad. Innan vi började med dessa så tänkte jag att dessa möten kanske kan vara lite överflödiga eftersom vi har personalmöten med hela teamet varannan vecka + ett litet företag med bra kommunikation redan. Men jag måste verkligen slå ett slag för att sätta sig ner ensam med varje person och prata – det ger otroligt mycket!

Just den här vecka har pussmötena känts extra viktiga och det har retts ut flera missförstånd, kommit upp akuta grejer som måste lösas och jag är så tacksam över att jobba med personer som är öppna så att man kan lösa saker i ett tidigt stadie. Det skapar mer jobb för mig nu men kommer minska antalet problem i framtiden :)

Vi har dessa pussmöten för att personalen ska utvecklas, men jag själv utvecklas nog minst lika mycket faktiskt haha!

Bloggande
Den här veckan lovade jag mig själv att blogga varje dag trots att jag haft mycket på gång – men jag missade fredag och lördag, attans! Det här med antal blogginlägg har verkligen sjunkit i bloggvärlden de senaste åren och jag hör fler prata om ”inlägg i veckan” än ”inlägg om dagen” som man sa förut. 5-7 inlägg i veckan känns ganska vanligt? Jag vet inte om det beror på att bloggare i regel har mycket fler bollar i luften nu och inte har lika mycket tid att blogga, eller om det är läsarna som har det och inte har tid att kolla en blogg flera gånger om dagen?

För 3 år sedan gjorde jag 3 inlägg om dagen på Imakeyousmile.se och ett inlägg om dagen på Modernmom.se – Laila Bagge och Pernilla Wahlgrens bloggsida där jag skrev om skönhet innan den lades ner och de började blogga på skilda håll igen. Alltså 4 inlägg om dagen!

Nu är min standard ett inlägg om dagen och jag tycker det känns lagom. Det finns nått nytt varje dag man går in men har man missat några dagar så är det inte en hel bok att läsa liksom.

Hur mycket uppdatering tycker ni är lagom? :) Märker ni ens om jag missat att blogga två dagar i rad? :) I dagsläget är det ju lite mer Instagram som gäller och jag får ofta höra ”jag följer dig på instagram” istället för ”jag läser din blogg” av kunder på salongen. Men jag upplever ändå att jag har mer följare och liv i bloggen än på Instagram. Måste för övrigt bli bättre på uppdateringen på Instagram också haha, men jag tycker det är så meckigt att man måste använda telefonen – jag är en datorperson :)

Minns ni tiden jag bloggade på Modernmom.se? :)

Att alltid ”ligga efter” i planeringen p.g.a att man själv sätter en orimlig planering
Som egen företagare bestämmer man själv hur man ska lägga upp sitt arbete, vilket är en enorm fördel men jag har också en tendens att lägga upp för mycket på min to do list vilket gör att jag alltid ligger efter. För hur mycket jag vill hinna med och hur mycket jag kan hinna med är två olika saker, sen kommer det upp lite akuta grejer som tar ens tid också.

Och det är precis dom tankarna jag sitter med just nu. Som ni vet så renoverar vi hemma och i fredags jobbade jag hemifrån för att kunna pensla på vaxoljan på golven på nedervåningen när alla var på jobb. Men jag hade verkligen inte trott att det skulle ta så lång tid utan planerade att få massa jobb gjort under torkningstiden. Jag hade en romantiserad bild av att måla golvet fram till arbetsrummet (där golvet redan är färdigt) och sen vara ”inmålad” och fast med att jobba och få såå mycket gjort haha.

Men min otroligt långa to do list hann jag inte ens röra. Jag började pensla på golven när Miska åkte till jobbet och drog sista penseldragen när han kom hem, åt middag hos syrran när det torkade till (2 timmars torktid) sen penslade jag andra lagret i ett av rummen och sen var kvällen slut.

Inget på min to do list var alltså akut och kan lika bra vänta till måndag, men bara för att jag hade bestämt att allt det skulle vara färdigt så har det gnagt i mig under helgen att ”jag ligger efter” och jag har jättesvårt att bestämma mig nu för om jag ska käka godis i sängen och titta på film resten av söndagen eller om jag ska jobba istället haha.

Men det är ju faktiskt så också att man är mer effektiv när man är utvilad, så nu ska jag faktiskt mysa ner mig under en filt resten av söndagen och släppa alla krav och måsten helt utan dåligt samvete :)

Kram på er!

2 KOMMENTARER

  1. Vill ju helst ha så många inlägg så möjligt (a) men 1 om dagen är bra 🙂 jag märker om du inte skrivit 💚

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here