Den här veckan har varit en superbra komma-ikapp-vecka! Jag var lite stressad förra söndagen över hur mycket jag hade att göra, men nu har jag checkat av världens längsta to do list och känner mig avslappnad och nöjd :)

Sminktips för hooded eyes
Jag har preciiis blivit klar med fotandet av en sminkkund som kom till min lilla hemmastudio denna lugna söndag. Jag visade sminktips för hooded eyes och fotade steg för steg och det blev så bra! Jättekul! Hon ska ha dop för sin bebis idag och överrasknings-bröllop (!) och min syster Mia hjälpte även till att fixa hennes hår också.

Inlägget kommer nog vara till stor hjälp för många tror jag, publicerar det nästa vecka, det är ganska mycket text jag ska få ner på ett pedagogiskt sätt också. Älskar att skriva utförliga tips-inlägg, det är det roligaste :)

Intervju om stress och att prioritera sömnen
Min kompis pluggar till företagssjuksköterska och intervjuande mig om stress inför en uppsats. Hon jämför stress hos anställda med stress hos chefer/företagare, väldigt intressant!

Vi pratade då mycket om sömn. Jag skrev ju för några veckor sedan (i detta inlägg) att jag ibland, fast jag jobbat effektivt från morgon till kväll, tänker att jag inte jobbar tillräckligt hårt när jag hör alla framgångsrika personer som berättar om panikångest och psykisk ohälsa efter all stress, och så mår jag hur bra som helst haha!

Jag tror att sömnen är en viktig nyckel i det hela. Det och att jag är en duktig livsnjutare i vardagen hehe. Jag kan jobba så mycket och klara av så mycket stress för att jag är noggrann med att få mina 8 timmars sömn. Det är ju det som rekommenderas typ (?) men när jag lyssnar på företagspoddar så verkar 5-6 timmar vara helt normalt.

Förra veckan var ganska stressig för mig, dels fysiskt men framför allt psykiskt vilket tillsammans blir en tuff kombination. Och den här veckan har jag sovit extra länge, säkert 9 timmar per natt! Och jag är helt övertygad om att det är väldigt nyttigt för stressrelaterade symptom.

Har man mycket att göra och önskar att dygnet hade fler timmar så är det ju ett enkelt sätt att sno några timmar från sömnen. Men jag personligen får lika mycket gjort om jag är trött och jobbar 14 timmar än om jag är pigg och jobbar 10 timmar! Man blir så extremt mycket mer effektiv och så mår man mycket bättre :)

Tyckte detta var en lite passande bild för ämnet stress och livsnjutning – när jag i måndags började ta tag i allt ekonomijobb och to do-listan var överväldigande och samtidigt får vi strömavbrott p.g.a. att vi använder för mycket el på en gång eftersom det är så kallt på salongen och vi behöver värmelampor och kaffe samtidigt typ (suck).

Men medan Miska ringde fastighets-Kalle och höll ställningarna ute i butiken så satt jag här inne på kontoret i mörkret och tyckte att det var extreeemt mysigt haha. Lyssnade på kärlekslåtar på Spotify, drack kaffe och jobbade i mörkret och tänkte ”detta blir en bra vecka” ;)

Fler kommer göra trådning på Creative Makeup!
När vi öppnade salongen för 2 år sedan så hade vi turen att vår makeupartist Zahra redan var grymt duktig på trådning och nu håller hon på att lära alla andra makeupartister att tråda också!

Det krävs en del övning för att få in tekniken, och sedan lite mer träning för att bli effektiv och kunna göra alla områden i ansiktet, men Zahra är en riktigt bra lärare och har flera års erfarenhet så snart kommer dom andra vara lika duktiga.

Jag var övningsperson och det är ju som att gå på spa, så mysigt! Värmelampan var på så ligger man så skönt och blir ompysslad. Jag tycker inte att det gör alls ont faktiskt det är bara mysigt :) Härligt att jag får bli lite bortskämd ibland också hihi.

Här trådar Ida för fulla muggar! Total avslappning blandat med asgarv skulle kunna sammanfatta min situation i trådningsstolen haha.

Håranalyser x30
Vi säljer Hårologi och är utbildade hårologer vilket kortfattat innebär läran om håret, hur det är uppbyggt och produkternas inverkan på håret egentligen. Ni kan läsa mer på vår hemsida Creativemakeup.se om ni är nyfikna!

Och denna vecka hade jag ett annorlunda jobb. Jag blev kontaktad av ett annat märke som ville testa om sin produkt, som redan finns på marknaden, har en tydlig inverkan på håret som går att mäta. Efter lite konsulterande fick jag nu ett kuvert med massa hårstrån på posten haha, Olga hjälpte mig att mäta alla värdena och sedan gjorde jag sammanställningen.

Alltså det här var så roligt haha! Jag älskar att få nörda ner mig och skriva ner alla slutsatser. T.ex. ”proteinvärdet har ökat vilket tyder på att behandlingen ger önskat resultat. För denna person har detta dock inte varit till en fördel eftersom värdet var optimalt före behandlingen. Proteinvärdet är nu högre än rekommenderat vilket ger ett hår som kan upplevas hårt, torrt och sprött”.

Det är därför det är så bra när man kan testa hårstrået innan man rekommenderar produkter/behandlingar. Vissa hår behöver inte mer fukt och vissa behöver inte mer proteiner, och tillsätter man det utan att håret behöver det så kan det bli mycket värre!

Så här ser det ut på displayen när vi gör hårtester – här ser ni mitt hår, optimalt värde! Det bästa är när styrkan är ett steg högre än sträckbarheten (elasticiteten). Det handlar om balans mellan fukt och proteiner, för mycket proteiner gör att håret lätt går av för att det är hårt och för lite proteiner gör att håret lätt går av för att det är skört.

Jobba hemifrån två dagar
I tisdags jobbade jag hemifrån och nötte admin-jobb så som löner, scheman, budget, statistik och allt sånt som egentligen skulle gjorts förra vecken när oktober slutade men som jag inte hann med då.

I fredags jobbade jag hemma av lite mer kreativa anledningar! :) Jag har fotat swatch-bilder, steg för steg och före- och efterbilder på alla våra nyheter som jag kommer blogga om och göra beauty guides på till webshopen. Jag spenderade exakt hela dagen i mitt produktrum/fotostudio, mitt happy place!

När jag jobbar hemifrån så funderar jag hela tiden på hur det går på salongen. Jag har alltid koll på klockan och tänker ”nu har borde den kunden kommit” ”nu har Olga lunch” ”nu är det snart dags för stängning” ”undrar hur det har går” haha.

När jag flyttade hem fotostudion så var jag rädd att jag skulle tycka det var så nice att jobba hemifrån igen att jag inte skulle vilja vara på salongen lika mycket, men det är helt tvärtom! Jag skulle inte vilja jobba hemifrån två dagar i rad, då saknar jag salongen för mycket! :)

Sen skrev Zahra på kvällskvisten att det hade gått så bra idag det hade varit så mysig stämning och alla kunder var så nöjda och glada. Åh vad det värmde i mig då! ♥ Det värmde i mamma-hjärtat tänkte jag nästan skriva, företagshjärtat får jag väl säga :)

Bästa avslutet på bästa jobbveckan!

Ha en fantastisk söndag allihopa :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here