Den här veckan har varit lite lugnare än de senaste veckorna vilket har känts behövligt. Då har man tid att ta tag i dom delarna som inte skriker efter ens akuta uppmärksamhet och göra mer kreativa saker! :)

Så det har varit en del jobb hemifrån i fotostudion och jag har även haft tid att blogga varje dag, woop woop!

Det är även under dom här mindre stressiga perioderna man har lite mer tid för eftertanke vilket också är viktigt för att inte tappa fokus. Jag återkommer till det längre ner i inlägget.

Jag har varit lite dålig på att fota bilder den här veckan dock, det hamnar på min förbättra-lista till nästa vecka :)

NYX Master Class & launch event
Jag tog en tripp till Stockholm för ett roligt pressevent med NYX! Bilderna från eventet har jag fått från fotografen Emma Burendahl som fotade för NYX under kvällen.

NYX visade upp sina produktnyheter och den finska makeupartisten Ida Ekman @ida_elina gjorde en jättefin holliday-makeup med en ögonmakeup i korall-toner och rödglittriga läppar på vackra Felicia Aveklew @feliciaaveklew som är ansiktet utåt för NYX nya Limited Edition kit ”Haul-iday Kisses Stockholm”!


Fotograf: Emma Burendahl

Här är jag och @makeupbyempa, jag posar med den otroligt generösa goodiebagen vi fick med oss hem som bland annat innehåller både NYX julkalender och det stora kitet med 36 st Mini Soft Matte Lip Creams!


Fotograf: Emma Burendahl

Här sminkar Ida med Haul-iday Kisses-kitet som ni ser i Felicias hand :)


Fotograf: Emma Burendahl

Här är resultatet! Fint va?

Förra vintern var jag på en annan masterclass med NYX (med Iluvsarahii) och då visade dom också glittriga läppar, någonting jag verkligen måste börja använda nu känner jag det är ju såå fint!

Felicias läppar är ju to die for också ♥


Fotograf: Emma Burendahl

Man fick även skriva en NYX-produkt på en önskelista och hänga upp i julgranen :)

Fotograf: Emma Burendahl

Och sen dekorera pepparkaks-pussmunnar haha! Kladdigt värre, men roligt!


Fotograf: Emma Burendahl

Full fokus ;) Här står jag och dekorerar pepparkakor med Molkan och Camilla från Beautyandbullshit, ett bord fullproppat med konstverk!

Det bjöds på julmust, pepparkakor och julgodis, galet gott! Jag gick runt och knaprade polkagrisar i princip en timme i sträck ;)

Oriflame 50 år
Jag var även på ett event med Oriflame som firar 50 år! Det var riktigt bra ordnat med olika aktiviteter i varje rum, spinn the wheel, bollhav, tävlingar, nybakat pizza och massor av godis!

Jag är såå peppad på att bygga ett eget spinn the wheel-hjul hemma! Otroligt användbart tänker jag, både för barnen och för mig och Miska haha. Om man ska få en massage, äta glass eller diska efter maten typ ;)

Träffade bland annat Mattias från makeupbymattis.se där! :)

Bubbel och pizza, otroligt bra kombo faktiskt!

Förut gick jag på event regelbundet men nu prioriterar jag dom roligaste märkena samt dom som klaffar bra med almanackan. Det är ju väldigt kul med event och ofta en nödvändig inspiration både produktmässigt och för att träffa andra i branschen, men det måste också vara ekonomiskt försvarbart med tiden man lägger ner. Det är en balansgång!

Mer sminktips i webshopen!
Jag har bloggat lite mer om olika sminktips den senaste tiden och märker hur mail-inkorgen fylls på med frågor från läsare som har olika skönhetsfrågor, jättekul tycker jag! Det är just produkter och att hjälpa folk som är det jag personligen tycker är roligast med smink och även det jag oftast får mest komplimanger för – mina bra tips och tydliga beskrivningar!

För det är ju så i dagens läge att skönhetsprodukter och webshopar finns det massvis av redan, men det svåra är inte att hitta någonting att köpa utan veta vad man ska köpa och hur man ska använda det! Skönhetsprodukter är ju inte som kläder, bara att sätta på sig så är det klart :)

Jag ska jobba ännu mer på sminktipsen i webshopen och jag tänker mer och mer på att bygga upp webshopen som en stor kunskapsbank! Det är redan massa tips och inspiration bland mina beauty guides på hemsidan men jag tänker ännu större!

Tänk er att ni klickar in er på en eyeliner, dels får ni all viktig info + recensioner direkt på produktsidan men ni kan även se en film på hur den används och enkelt kunna klicka er vidare till inlägg med hur man gör en lashliner, eyelinervinge på olika ögonformer, hur man får en eyeliner att hålla hela dagen, swatch-bilder på eyelinerns olika nyanser OCH flera sminkningar steg för steg där jag använt eyelinern i en snygg smink-look.

Dessutom är jag väldigt inne på att lansera sminkkonsultationer online och har redan fått en kund via mail som jag ska göra detta med! För ibland vill man ha en personlig konsultation och inte bara läsa sminktips. Jag tänker mig att det kan vara som i salongen – 895:- inklusive produkter för hela summan. Så efter konsultationen så får man ett presentkort att handla för i webshopen :) Bra va?

Bland annat kommer tipsen från mitt inlägg om hooded eyes komma in i webshopen också, hela sminkningen är gjord med produkter som vi säljer :)

Fokusera på det man är bra på
På tal om ovanstående prat om att fokusera på det man är bra på (i mitt fall sminktipsen och utveckla webshopen) så är det verkligen ett entreprenörs-tips jag vill ge till er som är eller funderar på att bli företagare. När man är en driven person så är det så lätt hänt att man tittar runt och blir så inspirerad av andra att man tänker ”det där kan jag också göra, fast bättre!” och ibland kan det göra att man spretar åt olika håll för man hoppar på olika bollar hela tiden och vill göra ALLT.

Men att nörda ner sig i en grej och göra den riktigt pangbra istället för att bli Pelles allservice är nog absolut en nyckel till framgång. Så länge man tycker att det man är superbra på är roligt så klart :)

Jag har själv haft svårt för denna punkt eftersom jag kan bli så extremt exalterad av olika idéer och måste själv påminna mig att att fokusera lite ibland och inte vara en virvelvind som gör 8 saker samtidigt.

Alltså – Fokusera på det just du är bra på istället för att titta på vad alla andra gör. Om du gör din egen grej så kommer du alltid ligga steget före men apar du efter andra så kommer du alltid ligga två steg bakom dom!

Hoppas er vecka har varit riktigt bra den också! :) Nu är söndagen slut den också och jag ska krypa ner bredvid Miska och vår katt Missan som redan ligger nedbäddade bredvid mig.

Kram på er ♥

4 KOMMENTARER

  1. Jag kör taxi, jobbar i Göteborg på deltid som trainee på frisörsalong och försöker allmänt att hinna med livet :) Svårt ibland! Du kämpar på som alltid utan problem verkar det som. Såå många sminkningar du gjort jag vill hinna testa! Får bli till jul hihi :) Kram!

  2. Vad kul att läsa lite om vad du gör! Själv är man så fullt upp med saker så hinner inte kolla in hit så mycket längre tyvärr.. Men bloggen och du är alltid BÄST. Och angående att du tänker ge mer tips om alla produkter osv, så tycker jag, som jag nämnt innan, att du borde länka till fler sminkningar som har de produkterna. Alltså inte bara en eller två sminkningar med en viss ögonskugga t.ex utan länk till alla så man kan se :)
    Puss och kram!!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here