Denna vecka har varit en 6-dagarsvecka för mig med tidiga mornar och sena kvällar!

Jag har haft fler bokningar och bemannat receptionen lite mer än vanligt, inte supermycket men tillräckligt för att behöva jobba ikapp allt annat dagligt arbete på kvällen sen. Och i lördags hade vi så mycket bokningar att vi var 4 fullbokade makeupartister på salongen, vi brukar vara 2st, så då fick jag hoppa in också :)

Balansgång: Att vara en doer och samtidigt bygga smart från grunden
I fredags hade jag en sån där dag där jag kände mig så exalterad att jag knappt kunde fokusera på min to do list för jag ville bara sätta igång med nya projekt och idéer nu, nu, nu!

Jag har alltid varit en person som börjar direkt så fort jag fått en idé. Allt från stora idéer som att starta webshopen, börja med kläder i webshopen (en gammal idé jag hade förut som tog en hel vår och sen ångrade jag mig typ direkt när vi kom igång haha), starta salongen o.s.v. till små idéer som att starta en videopodd med syrran (som också är ett avslutat kapitel i dagsläget), ta in ett nytt märke, anställa en ny person t.ex. en barberare som är nya tillskottet m.m. Allt ska ske på en gång helst igår! :)

Men nu är mina drömmar så pass stora att jag inte vet om jag ska vara en ”doer” och bara sätta igång eller om jag ska invänta rätt tajming när jag har en perfekt kontakt eller mer erfarenhet. Det är en fin balansgång mellan att våga hoppa och vara smart och bygga från grunden. När idéerna kräver lite mer research och det finns tusen vägar att ta liksom, det kanske kommer komma som ödet och på ett bananskal om jag sitter i båten ett tag till, saker kan ju hända snabbt, eller så kommer det ändå inte bli så och då kan jag lika bra starta nu.

Modet har jag, för mig personligen handlar det inte om att våga utan om att vara mer smart. Men ibland blir jag så exalterad och livsglad att det blir jobbigt för jag vill inte vänta jag vill göra allt nuuu haha :)

Helenas sminkskola
I veckan hade jag utbildning med makeupartisterna på jobbet! Dom är så klart superduktiga redan men det är viktigt att vi alla har samma skönhetsvärderingar och förklarar saker på ungefär samma sätt. Dessutom är det bra att ibland få leka loss med sminket på en person som inte är en kund samt inte är under tidspress! :)

I måndags kväll efter jobbet så förberedde jag material för utbildningen:

Filmade när jag gjorde eyeliner med vinge, som jag sedan fotade och visade riktlinjerna ännu tydligare:

Sen i tisdags stannade vi alla kvar efter jobbet! Jag höll en genomgång med eyeliner och eyelinervinge och hur man enkelt kan beskriva riktlinjerna för en kund och även ge tips på hur den personen enklast kan göra det på sig själv hemma.

På väg hem såg jag på Zahras insta story att hon hade filmat lite från min genomgång haha, jag tog denna print screen :)

Sen hade dom en varsin modell som de sminkade!

Tack vare denna gemensamma workshop så kom vi även på två nya tips som jag aldrig har tänkt på förut!

  1. Har man ljus hudton så funkar en ljus kajalpenna (som t.ex. används till vattenlinjen annars, vi använde nyansen Peach från gloMinerals) helt perfekt för att jämna till eyelinervingen! Om t.ex. ena sidan blir lite spetsigare än den andra. Det var så himla smidigt :)
  2. Att klippa lösögonfransarna i 3 delar och därefter applicera på fransraden kan vara mer bekvämt för kunden istället för en hel rad då huden blir lite mer låst då. Men nu till följd-tipset vi kom fram till: Ska du dela upp fransen i 3 delar så är det mycket bättre att välja lösfransar med mjuk kant som formar sig enklare till fransraden! En frans med hårdare botten fick huden att lägga sig lite olika på de 3 delarna vilket gjorde att eyelinern plötsligt såg ojämn ut. Intressant tycker jag! Har aldrig tänkt på det förut.

Den här sminkningen gjorde Zahra på vår praktikant Nour, en perfekt eyeliner med vinge och maffiga lösögonfransar, jättefint :) Hon har även använt vår nya ögonskuggspalett Rebel Angel.

Börja samla bloggmaterial till semester
Förut pratade jag med en skönhetsbloggare som producerade så mycket material att hon låg flera veckor i förväg med bloggandet, tror det var slutet på februari då och hon hade redan tidsinställt 1 inlägg om dagen fram till april haha.

Jag har aldrig varit så, jag ligger max en dag före men oftast publiceras inläggen direkt när jag skrivit dom.

Nu måste jag däremot börja förbereda mig i tid för Miska har sålt sin lägenhet och vi har bestämt att unna oss en utlandsresa 2 veckor i januari eller februari! Waah!

Detta innebär ju dock att jag under 2 veckor inte kommer kunna producera något skönhetsmaterial till bloggen, jag måste ju vara lite standby i företaget men ska verkligen vara så ledig som det bara går. Jag har inte varit ledig längre än en vecka sedan 2014, förutom när mamma gick bort och det var ju inte att vila ut liksom. Så det ska bli helt underbart!

Så nu ska jag börja samla lite sminkningar på hög har jag tänkt! Det blir en hel del timmar i fotostudion framöver :)

Så här sitter jag mellan varje sminksteg i mina steg-för-steg-kollage haha. Sjuka mängder kaffe som avverkas inne i min fotostudion må ni tro ;)

Storstädningsvecka på salongen!
Den här veckan har vi haft storstädningsvecka på salongen också. Vi städar alltid regelbundet men vissa saker är svårt under öppettider när vi har kunder överallt. Så ibland behöver man dra av ordentligt överallt, på lister, i lådor, plocka bort alla saker när man dammar hyllorna o.s.v. Så under veckan har alla haft fokus på att städa och rensa så fort dom haft en lucka, vilket dock inte har varit så mycket. Sen efter mina kunder i lördags så stannade jag och Miska kvar efter stängning och fortsatte storstädningen!

Så jag hade kunder i fyra timmar och städade i 4 timmar utan en enda paus ens för att sätta mig ner, kände mig grymt duktig efteråt!

Här sitter jag och torkar lister :) Jag hade klackar på mig när jag hade mina smink- och brynkunder och var så trött i fötterna så städade i mystofflor sen haha.

Miska fixade också två vita skivor som det inte fäster färg på till våra sminkbord, dom har blivit så fläckiga av frans- och brynfärg men nu täcktes det över + att färgfläckar på dessa skivor sedan kommer gå att torka bort, så nice :)

Det är min pappa som special-byggt borden till oss så vi vill inte att dom ska bli skabbiga i onödan, det är inte bara att slänga och köpa nya liksom.

Så nu är våra sminkbord blanka och rena, det blev såå fint!

Jag var helt slut igår kväll och somnade i vardagsrummet medan barnen berättade historier för varandra och sen sov jag i över 12 timmar! Så för att sammanfatta det så har det varit full rulle hela veckan men energin har varit på topp, sen tog energin slut men efter en lång skönhetssömn så är den nu på topp igen! :)

Nu ska jag spendera min lediga dag med att måla hemma i huset och imorgon är det ny arbetsvecka igen.

Ha en fantastisk söndag allihopa! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here