Som jag skrev i förra businessveckan så var jag helt slut där på söndagskvällen, att både jobba typ 150% och därefter renovera i princip hela huset på en gång med deadline till jul – det tar på krafterna!

Därför kände jag mig så varm i hjärtat när jag kom till jobbet i måndags och kände att här trivs jag så bra :) Det gör liksom inget att jag är lite extra sliten när man verkligen trivs med det man gör och längtar till jobbet. Så värt ♥

Kassa & reception
Jag har varit väldigt mycket i kassan och receptionen på salongen denna vecka då Miska varit hemma två dagar. Och jag tycker att det är väldigt roligt! :) Ibland känns det som att jag är på salongen men aldrig träffar några kunder för jag är bara inne på kontoret. Men nu har jag själv ganska mycket kunder då vi har väldigt mycket bokningar innan jul + att jag jobbar mycket i receptionen så jag har fått snicksnacka lite med alla fina kunder och det är så himla mysigt.

Sömn & renovering
Sömnen har gått i samma mönster även denna vecka, vissa kvällar har jag lagt mig kl. 00 och 01 på natten och jag är helt off i min sömnrutin. Så det jobbar jag på att ta igen nu i helgen och skärpa till mig med sömnen nästa vecka, jag märker såå enormt stor skillnad på hela mitt välbefinnande nu när jag slarvat med sömnen.

Så det har inte blivit så mycket sminkningar gjorda denna vecka då jag har har prioriterat sömnen på mornarna, meeen bastun är i princip helt färdig!! :)

Här sitter jag och betsar den blivande bastulaven (det man sitter på) kring midnatt haha. Men alltså ni skulle svimma om ni gick in i vår bastu nu, det är såå mysigt och fint! Jag kan fota lite till ett blogginlägg någon dag om ni är sugna? Vi har bland annat en bastulav med ligg-platser och har spraymålat ett badkar i kopparfärg ♥

Event med Art Clinic
I onsdags efter stängning på salongen så var vi på Art Clinic och hade ett litet utställningsbord i samband med deras kundevent. Jag har inte så mycket erfarenhet av plastikkirurgi, fillers o.s.v. som dom jobbar med på Art Clinic men jag kan säga att dom är oerhört seriösa och verkar vara riktigt skickliga. Bland annat har dom en vr-kamera där man kan titta på sig själv i olika bröststorlekar och former haha, så kul :) Och dom var med på Skönhetsfällan på TV3 också som handlade om misslyckade skönhetsoperationer (som opererats på andra kliniker) och hur dom kunde hjälpa dom.

En sak som chockerade mig måste jag dock ventilera lite här. Vi jobbar med permanent makeup och därför är miljöinspektionen noggranna och gör inspektioner hos oss, vi har bland annat fått dra avlopp och sätta in ett helt nytt handfat som bara är till för permanent makeup-personalen. Det är väldigt hårda regler, vilket så klart är bra.

Hur som helst – vet ni hur ofta kliniker som utför operationer blir granskade? Den här Art Clinic-kliniken i Uppsala har funnits sedan 2008 och har inte blivit granskade en enda gång! Så ser branschen ut i dagens samhälle alltså, det enda som har inspekterats var deras mat, typ mackan, dom serverar efter operationer. I’m in chock, hade ingen aning om att det var så! Visste ni det?

Hur som helst ett väldigt trevligt event! Här står Miska och Annika i väntan på att gästerna ska börja trilla in :)

Upp och ner-möte
Annika älskar kosttillskott och diverse biohacking-prylar och nördiga teorier om hormoner, enzymer och allt vad det är. Riktigt roligt att lyssna på! Allt från lampor med blått ljus i öronen, ett meditations-pannband som mäter signaler från hjärnan så man vet om man är avslappnad eller inte (hur cool som helst, jag har fått testa den!) ett armband som ger elstötar när man ska lära sig bort med ovanor o.s.v. Annika har allt :)

Hennes nya dille är att det tydligen ska vara jättebra att stå upp och ner, jag minns ärligt talat inte exakt varför det är bra haha, men bland annat så sätter man igång blodcirkulationen i hjärnan vilket ska vara bra innan möten o.s.v. och många kör yoga upp och ner.

Så här såg det alltså ut innan vårt kram-möte (personalmöte) i torsdags:

Annika har köpt flera stå-på-huvudet-yogapallar, vi får väl se hur mycket dom kommer till användning haha. Jag själv kan knappt stå upp och ner i en sekund innan det känns som att huvudet ska sprängas, men vet vet inom kort kanske vi har hela mötet medan alla står upp och ner ;)

Film med julklappstips
Nu är det inte så lätt att visa filmklipp i bloggen (då måste jag först ladda upp på Youtube) men Annika har i alla fall gjort en jättefin film med julklappstips som vi har i väntrummet nu! :) Det är Annika som har gjort hela filmen men jag pysslade med vilka bilder vi ska ha, redigerade bort bakgrunden på dom i photoshop vilket var ett litet pyssel innan vi till slut fick filmen att fungera i TV:en och det blev såå fint!

Det är vitt, krispigt och glittrigt i olika effekter i filmen! TV:n ser jätteliten ut på bilderna nu men den är 60 tum tror jag så ser jättefint ut i vårt stora väntrum :)

Sminkkonsultation online
Någonting jag har planer på att lansera, men inte riktigt kommit fram till bästa upplägget, det är sminkkonsultationer online! Jag får så mycket sminkfrågor via mail och det är ofta svårt att svara utan att se personen och dessutom kan jag inte göra för långa utläggningar utan betalning (även fast det ofta blir väldigt långa utläggningar ändå hehe) för tiden räcker inte till helt enkelt utan man måste prioritera lite.

Men på omvägar har nu min andra sminkkonsultation online trillat in och det är såå kul! Det hela går ut på att det kostar en slant för konsultationen men att det ingår produkter för hela summan som man sedan får presentkort på i webshopen. Så konsultationen blir gratis om man handlar för en viss summa kan man säga.

Personen har mailat bilder på sig själv och svarat på en del frågor och gett önskemål, därefter sminkar jag på bilderna i ett rit-program i min iPad och skickar tillbaka med utförliga beskrivningar, tips och rekommendationer. Det här är sååå så kul tycker jag!

Här har jag börjat med bryn och lashliner och därefter tillkommer bas, ögonskugga och läppar också. Men vi funderar på att göra detta med permanent makeup också, att kunna skicka in sin bild till oss så ritar vi upp dom den brynform eller eyelinerstorleken som vi rekommenderar. Hur smart är inte det? :) Fortsättning följer säger vi på den!

Skulle ni köpa en sminkkonsultation online om det ingår produkter för hela summan?

Nu är det söndag, andra advent, och min plan är att vara helt ledig både från renovering och jobb och bara myyyspysa! Så kan jag starta nästa vecka med nya krafter :)

Kram på er! ♥

 

1 KOMMENTAR

  1. Haha vilka roliga pallar! Kul att se om det fungerar 😁 jag körde anti gravity yoga ett tag och tyckte det var super! Kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here