Eftersom det var julafton igår så publicerar jag inlägget om min businessvecka nu på måndagen istället (brukar ju alltid publicera på söndagar annars) ni kanske inte har koll på det ändå men om någon av er mot all förmodan satt på julafton igår och tänkte att ”Helena har glömt sin businessvecka denna vecka” så kan jag berätta att så var icke fallet ;)

Först och främst måste jag säga WOW vilken vecka på salongen! Det har varit så mysig stämning med pepparkakor, julpynt och glada kunder som handlar julklappar och presentkort och bokar behandlingar för att piffa till sig inför jul och nyår, och rent businessmässigt har vi haft en riktig rekordvecka!

Diplom till Ida!
Ida är inte längre lärling utan har uppfyllt kunskapskraven och gått upp till nivå 4 i vårt lärlingsprogram som innebär att man är ”Diplomerad professional artist” med minst 1 års erfarenhet samt minst 600 behandlingstimmar! Ida är uppe i ca 700 timmar till och med :)

Ida är alltså helt självständig och Annika behöver inte vara tillgänglig på salongen när hon gör tatueringar, därför kommer hon snart även vara bokningsbar online!

Vi överraskade Ida med att få detta diplom med applåder och glädjerop på vårt personalmöte i torsdags och hon blev såå glad! Riktigt kul!!

Nya tofflor till kunderna
Våra mysiga tofflor har alltid varit uppskattade av kunderna på salongen men har med åren blivit väldigt slitna och började se lite skabbiga ut. Men nu har vi investerat i helt nya tofflor som är så mysiga och fina!! Jag går själv runt i dom på salongen hela tiden haha.

Vi fokuserar verkligen på det där lilla extra i vår service, nu på vintern har vi filtar, tofflor, värmelampor, tända ljus, pepparkakor och choklad, två massagefåtöljer med värme i väntrummet och för dom som är extra tidiga har vi en värsting-massagefotölj man kan ligga i. Det är en liten investering i prylar men vi tycker att det är väldigt viktigt!

Fina va? :)

 

Rekord!
I torsdags hade vi rekord i kassan! Jag gillar inte att skriva så mycket om pengar för jag vill inte att det ska låta som att vi bara tänker på att kränga produkter och slå säljrekord haha, men det är ju faktiskt en måttstock för att vårt hårda jobb ger resultat och hur mycket nöjda kunder vi har som är återkommande, jag var helt fullbokad med mina stammisar nu innan jul, alla våra makeupartister var på plats och vår barberare jobbade till och med efter stängning för att hinna med alla som ville boka innan helgen! Och mitt i allt hade Miska fullt upp i kassan med alla som kom in och handlade produkter och presentkort på rullande band :)

Det är en så varm och fantastisk känsla i kroppen när hela salongen är full av liv och rörelse och alla är glada och nöjda, tänk att vi har byggt upp allt det här sa jag till Miska när vi satt i bilen på vägen hem. Det är ju helt otroligt faktiskt.

Update – Ryggkliande
På tal om presentkort så tänkte jag ge en liten uppdatering på vår nya behandling ”bli kliad på ryggen”, presentkorten för detta går åt som smör i solsken! Det är såå kul! Mia har öppnat upp sitt schema varannan lördag och redan efter 2 dagar var hälften av första arbetsdagen uppbokad! Det här blir en succé det hör jag det! ;)

Julklappar till personalen
I torsdags var hela styrkan på salongen och på vårt personalmöte på morgonen så välkomnades alla av ett bord med glögg, julgodis och julklappar! Vi har inte som de flesta företag att alla får samma sak utan alla hade utvalda smink- och skönhetsprodukter och fick ett litet kit med gott och blandat :) Så mysigt!

Jag har sån beslutsångest så det tog mig över en timme att välja ut vad alla skulle få haha, men alla verkade så glada så jag tror jag lyckades bra!

Pavlock – få elstötar av dåligt beteende
Det här hör inte till mitt företagande egentligen, men det känns nästan så för jag har haft så mycket kunder denna vecka som jag pratat om det här med, så det har liksom präglat hela jobbveckan ändå :)

Min kollega Annika är en riktig nörd när det gäller biohacking, hjärnan och beteenden och jag fick låna en rolig pryl av henne som heter Pavlock som ska ändra ens beteende för att bli av med dåliga ovanor.

Min dåliga ovana som både är en hälsogrej och en skönhetsgrej är att jag biter på läpparna. Alltså insidan av läpparna och har alltid sår i munnen, inte så djupa att det gör ont men ibland blir såren till blåsor och då gör det jätteont. Men utöver det faktum att det kanske inte är så bra att alltid bita sår inne i munnen så är det också så att jag ibland biter för långt ut så att det blir synligt när jag pratar. Men framför allt så börjar jag få käkproblem då jag inte bara biter lite försiktigt i underläppen utan drar käken åt sidan och biter på kanterna av kinderna och alla ställen jag kommer åt haha.

Jag har gjort det här sen jag var liten, så länge jag kan minnas, så det är en djupt inrotad dålig ovana.

Hur som helst – Pavlock är ett armband och för att hjärnan ska bli av med beteendemönstret och lära sig att det är dåligt så trycker jag på armbandet varje gång jag biter på läpparna och då får jag en elstöt haha! Den är kopplad till en app där man kan välja olika styrkor, jag har en mittemellan-ond men har testat dom högsta och det gör verkligen svinont så då skulle jag inte våga trycka så ofta haha.

Den är dessutom kopplad till en app så om jag inte märker själv att jag biter (vilket jag ofta inte gör) så kan Miska ha appen i sin telefon och så kan han elstöta mig genom den istället, farligt värre ;)

Så ni som besöker salongen och undrar varför jag står och rycker till i kassan ibland så är det inte ticks det är riktiga elstötar haha!

Det går nu att boka lärlingsbehandlingar hos Ämma!
I övrigt har jag jobbat jättemycket denna vecka med att färdigställa Ämmas schema, priser och hela upplägget med hur vi presenterar vår lärlingsstruktur på ett enkelt och lättförståeligt sätt. För i januari öppnar vi hennes schema för lärlingsbehandlingar för permanent makeup!

Först ska alla tider stämma överens med Annikas schema eftersom hon ska vara med under alla behandlingar, sen ska det ändras i kassan, hemsidan, bokningsystemet och framgå tydligt vad som är skillnaden mellan Annika, Ida och Ämma som alla gör permanent makeup men har olika priser utifrån erfarenhetsgrad. Det är ett större pussel att lägga än ni kan förstå, men jag ska inte uttråka er med detaljerna ;)

Jag känner mig lite babblig i detta inlägg men jag är lite koffeinstinn och energin flödar så jag hoppas att det har varit någorlunda rolig läsning i alla fall! :)

Snart har jag en sminkkund som kommer hem till min studio i Gimo, utöver det är jag ledig de här två röda dagarna och ska vila upp mig ordentligt och bara myspysa med familjen.

Och vet ni vad mer? Jag och Miska firar 8 år ihop idag ♥♥♥

Hoppas ni har haft en riktig härlig jul ni också!

Kram!

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here