När jag tänker tillbaka på denna vecka så ser jag i princip bara min to-do-list framför mig haha.

Som jag skrev om min förra businessvecka så var det då full fokus på vår kickoff. Denna vecka har det istället varit fokus på att ta tag i alla saker som fick läggas åt sidan under tiden jag planerade kickoff-dagen :)

En icke-prioriterad sak om dagen
När schemat är fullt så finns det en hel del saker som aldrig checkas av att-göra-listan p.g.a. att dom aldrig är tillräckligt akuta. Nääär kommer jag ha så lite att göra att mina orensade lådor på kontoret eller mitt fulla minne i iCloud är först på prio-listan?

Svaret på den frågan – det kommer aldrig att vara prio så man kan lika bra ta tag i det på en gång ;) Lådorna tog jag tag i för länge sen men det här med iCloud har kommit ifatt mig och nu när min mobil i princip blev helt oanvändbar så blev det visst akut till slut.

CHECK på den punkten kan jag i alla fall säga nu! Som en sten som fallit av mina axlar!

Dagens lärdom – En icke-prioriterad sak om dagen är bra för morgondagen haha. Som företagare måste man vara duktig på att prioritera säger man, men det behöver inte nödvändigtvis betyda att det alltid är dom mest akuta sakerna som ska stå först på prio-listan.

Löner
Ny månad för mig betyder två saker:
1. Kuul skriv ut rapporterna och se hur förra månaden blev!
2. Hjääälp vad mycket tråkigt jobb som plötsligt fyllde min att-göra-lista!

Och en av dom tråkiga att-göra-sakerna är löner. Oj oj finns det något mindre inspirerande än att sätta sig med allas timmar, vabb, semesterdagar och komp hit och dit. Det är inte alls svårt men väldigt tidskrävande och så tråkigt haha! Vi är ju en hel del personer på salongen att ha koll på nu :)

Men om jag ska vara lite öppen på ekonomi-fronten så mina 3 första år med företaget (då jag hade det ensam och jobbade hemifrån, nästan direkt efter studenten) så tog jag inte ut en enda krona i lön utan levde enbart på sparade pengar. Och sedan vi öppnade salongen för 2 år sedan så har jag bara tagit ut så att jag klarar mig – vilket är väldigt lite då man blir extremt duktig på att leva fattigt (fast med bra levnadsvillkor) när man aldrig har haft pengar ;)

Så någonting som gör lönerna lite roligare nu är att jag har kunnat börja ta ut lön och plötsligt är mitt namn med bland alla lönespecifikationer! Alltså vet ni hur härligt det känns? Jag är absolut inte pengadriven i livet, men det finns en gräns för hur länge man kan lägga ner sin själ i någonting och bara leva på att det är roligt. Förra året behövde jag liksom inte betala skatt för jag hamnade under den där 18000 kronors-gränsen haha.

Jobba hemifrån
Jag bestämde mig för att jobba hemifrån två dagar och bara beta av grejer. Förutom min konstant långa to do list så har jag alltid jättemycket att göra varje månadsslut, så som löner, rapporter, fakturor, statistik.

Jag älskar att jobba på salongen men får så mycket gjort när jag är hemma. Slippa restiden till Uppsala och sitta helt ostört från morgon till kväll. Jag blir så extremt fokuserad då och när Miska sa att han skulle till en kompis efter jobbet så fortsatte jag jobba lika fokuserat hela kvällen. Hjärnan är helt paj efteråt men själen mår såå bra haha!

Samtidigt har jag fått utlopp för min kreativa och sociala sida då jag haft mycket bokningar när jag varit på salongen vilket är jättekul. Speciellt i fredags då nästan alla makeupartister var på Hud & Kosmetikmässan 2017, så kul för dom att göra någonting inspirerande och roligt tillsammans, samtidigt som jag höll ställningarna i salongen :)

Helt enkelt en riktigt bra blandning av hjärna och hjärta denna vecka!

En av sakerna som jag inte har haft tid med på ett tag är att klippa ihop alla före- och efterbilder från behandlingar på salongen, vilket jag suttit mycket med nu. Det är så kul att visa upp på sociala medier! Här är ett exempel på en jättefin makeover som mina kollegor har gjort:

  1. Plock och färg av ögonbryn
  2. Ögonfranspermanent (lash lift) och fransfärg
  3. Lashliner (smal eyeliner) permanent makeup / kosmetisk tatuering

Här ser ni hennes förvandling, före, efter fransar och bryn och sen efter eyelinertatueringen. Så fint!

Vill ni boka tid hos oss så kan ni göra det online på vår hemsida Creativemakeup.se :)

Hoppas att er vecka har varit lika bra som min! Ha en fortsatt trevlig söndag :)

Kram ♥

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here