Den här veckan har varit otroligt blandad och framför allt väldigt rolig!

Det har varit mycket jobb på salongen men även ute på uppdrag samt en hel del jobb hemifrån, både på kvällar efter ”vanliga jobbet” men även hela fredagen då jag fick massor av skar strukna från min to-do-list.

Älskar den variationen och skulle aldrig vilja ha ett monotont jobb. Den här veckan har jag haft bästa kombinationen av det sociala, det kreativa samt mycket av både hjärna och hjärta :)

Nanoteknologi-mässa
Jag har börjat jobba lite på sidan av med ett företag som heter Disruptive Materials som arbetar med ett helt nytt ämne, Upsalite, som har extrem fukt och fett-upptagningsförmåga (samt många andra egenskaper). De undersöker nu möjligheten att använda dessa egenskaper i kosmetika och det är där jag kommer in i bilden, som makeupartist och konsult typ kan man säga :)

I måndags ställde dom ut på Nano Forum (en konferens om nanoteknologi) samt var nominerade (och vann!) Årets Nanoföretag 2017. Jag var med på plats och piffade gäster samt sminkade med det här materialet, så kul!

Jag var även med och lyssnade på föreläsarna i konferenssalen men förstod noll komma nollnoll. Bästa stället att vara på om man vill känna sig som den trubbiga sleven bland alla vassa knivar i lådan ;) Jag försökte verkligen lyssna och sätta mig in i det dom sa men jag förstod inte ens meningarna eller termerna, inser ni hur komplicerat det är med nanoteknologi?

Men häftigt ändå! Jag förstod att dom kommer bota cancer, få förlamade att gå igen och på nått sätt utveckla tekniken typ i bilar och mobiltelefoner. Men jag föreslår att ni tar mina reflektioner med en nypa salt ;)

Här ovan ser ni Maria Strömme, professor i nanoteknologi som uppfann Upsalite, som höll i en presentation på konferensen. Så inspirerande person! Det är tack vare att hon och jag ”hittade varandra” som jag blev involverad i projektet.

Nya skärmar i salongen!
Som jag har nämnt i tidigare businessvecka-inlägg så jobbar jag mycket med vår nya kampanj-struktur. Eller nya och nya, vi har inte haft någon struktur på detta alls förut haha.

Varje månad har vi 4 bilder vi kommer promota under månaden. Bilderna kommer vara det första man ser när man kommer in på hemsidan eller in i salongen, samt rulla i vårt skyltfönster och även publiceras på vår Instagram och Facebook.

Hela veckan har jag jobbat med att göra alla bilder, det blir liksom 4 olika storlekar och format, så 4 bilder blir totalt 16 bilder som ska göras. Det kommer säkert gå smidigt när jag kommer in i det och har alla mallar färdiga men nu första gången har det tagit mig timmar!

Men nuuu är precis alla bilder inför oktober klara och up and running på alla ställen förutom sociala medier där dom kommer publiceras 1 bild i veckan under månadens gång.

Så här fin är vår nya skärm i butiken:

58 tum stor och jättefin upplösning i skärmen, vi är såå nöjda!

Vi köpte även en skärm till skyltfönstret som ska tåla solljus, både värmen samt att man ska se skärmen tydligt när det är ljust ute. Men vi har en del inställningar att kika på för den är i dagsläget inte alls så ljus att man ser skärmen tydligt när man står utanför fönstret mitt på dagen. Hoppas verkligen det går att ställa in!

Den här skärm-investeringen kostade typ 40 000:- så man vill ju verkligen att båda skärmarna ska synas ordentligt.

Men fint va? :) Skärmen står direkt när man kommer in på salongen, och den i skyltfönstret är riktad mot en av Uppsalas mest befolkade busshållplatser, så bra!

Peppad stämning på vårt morgonmöte
Varannan torsdag har hela salongen möte på morgonen med en gemensam to-do-list som checkas av varje möte samtidigt som nya förbättringspunkter listas upp.

Nu när höstmörkret och gråa dagar börjar ta vid så har det varit lite blandad energinivå vilket jag fick ansvaret för att ändra på till nästa möte. Vi pratade lite som hälso-drycker eller någonting trevligt att liva upp med istället för att ”bara komma in och sätta sig” men jag spann vidare och när alla kom in i personalrummet på morgonen så möttes dom av detta:

Partymusik, discolampa, champagneglas med vitamindryck (blandat med loka för bubblor) och en Helena i festblåsa och guldglittriga klackar!

Svar ja dom blev överraskade, och glada :) Så där kl. 9 en torsdag haha.

Nu ska jag vara jobb-ledig hela söndagen och ta tag i saker på hemmaplan. Vi har vi satt igång med fortsättningen av renoveringen i huset så nu är det på med snickarbyxorna som gäller.

Önskar en en fantastisk söndag! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here