Den här veckan har varit en vecka där jag verkligen känner att jag börjar få avkastning på allt jobb jag lagt ner företaget sedan jag startade företaget för ca 4 år sedan!

Jag pratade med en kund i veckan som sa att det ibland är tur att man inte vet hur jobbigt och hur mycket tid en sak kommer att ta, för hade man vetat det så hade man kanske aldrig börjat haha. Vi började prata om detta i och med diskussioner och renovering, men insåg snabbt att det går att applicera på många delar i livet – bland annat företagande.

Jag har levt fattigt, slitigt hårt och haft många stess-timmar vid olika problem som måste lösas och fixas. MEN den här vecka har jag haft nytta av många av de förmånerna med att vara entreprenör! Till slut kommer belöningen smygandes! :)

Att kunna variera sina arbetstider
Förut har jag blivit nästan provocerad när folk tror att man kan vara helt fri med sina arbetstider bara för att man har ett företag. Snarare tvärtom hade jag det, jobbade jämt och fick tacka nej till mycket bara för att jag inte kunde vara ledig.

Men nu börjar jag sakta men säkert få lite mer frihet med tiderna! Jobbar fortfarande mer än 100% men kan som sagt lägga upp timmarna så som det passar mig. Det kändes inte minst när jag hela onsdagen kunde vara ledig och umgås med min syster som bor i Finland som kom och hälsade på ♥

Jag jobbade visserligen litegrann på morgonkvisten ändå haha men bara för att jag inte kunde hålla fingrarna borta och inte för att jag egentligen var tvungen ;)

Filmredigering
En stor del av denna vecka har spenderats med att redigera filmerna som jag skrev om förra söndagen. 2 filmer med en lång och en kort version på båda så det blev 4 filmer. Det gick riktigt bra, filmerna är nu inskickade och de blev jättenöjda med resultatet! Pjuh :)

Och mellan bassmink-filmen och hårfilmen så filmade jag när jag sminkade ögonen också, så det blev total 5 filmer som skulle redigeras! Så den har jag redigerat under veckan också och den publiceras inom kort.

Här sitter jag och redigerar film på vårt nyslipade golv, vi renoverar för fullt och har inga möbler haha.

En arbetsplats som ger energi & lördagsjobb
Jag är så lyckligt lottad som har lyckats bygga upp ett jobb som inte bara tar energi utan även ger energi! I vanliga fall älskar folk fredagar för att det snart är helg, medan jag var sprudlande och koffeinstinn och tänkte ”jag ska nog jobba imorgon också!” haha.

Och det gjorde jag också! Jag vaknade tidigt och hade en lugn höstmorgon med tända ljus och frukost framför brasan (jag vet, fröken livsnjutare det är jag det!) och sen gjorde jag en Halloween-sminkning i fotostudion som ni kommer få se steg för steg snart. Sen blev det datajobb i soffan med en katt i famnen. Mys ♥

Massor av adminjobb
Som jag skrev förra veckan så har jag börjat samla ihop alla kundbokningar på samma dag och det har verkligen gett resultat, jag har fått så mycket gjort!

Jag håller på att planera höstevent 1 nov, en storrensning av vårt produktsortiment och nyheter, inköp och planering inför vår barberare som börjar 8 november, jag har börjat fixa med bilderna för våra november-kampanjer, jag planerar en internutbildning för våra makeupartister, möte med en distributör och dessutom håller jag på att sammanställa alla arbetsuppgifter som behöver läras ut om salongen ska vara helt självgående utan att jag och Miska är på plats.

Självgående salong innan juni 2018
Det sistnämnda i förra stycket är ett av våra mål innan 30 juni 2018. I dagsläget kan inte jag och Miska vara borta samtidigt utan att kollegorna får det superstressigt och väldigt många viktiga arbetsuppgifter görs inte alls för att det bara är vi som kan dom. Det är inte hållbart.

Men nu har jag listat precis allt som behöver göras för att salongen ska vara självgående, personalen har fått gå igenom och ge önskemål på vad de vill lära sig. Nu håller jag på att sammanställa detta och som tur var är det väldigt spridda skurar med vad alla önskar så jag tror att pusslet går ihop perfekt utan att vi måste ”tvinga på” någon en arbetsuppgift den inte vill ha :) Så bra!

En snabb bild jag tog i fredags innan jag drog hem strax innan stängning. Här står 3 av 5 makeupartister (Zahra, Ida och Olga) och piffar till våra fredagskunder ♥ Snett bakom mig var även Ämma och permanentade fransarna på en kund. Fullt hus på salongen alltså!

Kan ni tänka er den känslan, att avsluta veckan med att se sitt grymma team göra världens bästa jobb på nöjda kunder och en riktigt trevlig stämning på hela salongen. Magiskt!

Nu ska jag ut i trädgården igen och fortsätta med höststädningen som vi hållit på med hela dagen :)

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here