Då var det söndag igen! Veckorna bara springer iväg :)

Sminktips i webshopen & fokusera på det man är bäst på!
Jag har kommit igång mer och mer med filmandet vilket jag tycker är superkul! I torsdags jobbade jag hemifrån och filmade 10 tips (och massor av småtips inbakat) när man lägger ögonskugga. Jag tyckte det var så roligt att göra denna!

Jag älskar att sminka men det jag älskar mest är produkter och att lära ut, jag får ofta höra att jag är väldigt bra på det också :) Ibland blir man sugen på att göra mer ”coola looker” och sånt man ser mycket på instagram men jag tänker mycket på det där med att fokusera på det man är bäst på, och i mitt fall är det att utbilda och skapa material som är lite mer matnyttigt. Och det är ju så kul också!

Denna kommer upp på youtube och i bloggen inom kort men även i webshopen, dels bland alla beauty guides men även direkt inne på relaterade produkter. T.ex. om du går in på en ögonskuggsprimer eller ögonskuggsborste i webshopen så finns även en film där med 10 tips på att applicera ögonskugga. Bra va? :)

Tanken är att webshopen mer och mer ska innehålla massa sminktips, både bilder och filmer. Roligaste projektet ♥

Här är en bild från när jag redigerar filmen hemma framför braskaminen :)

Balans & prestation
Jag hörde Günter Mårder prata om ”balans i livet” i Företagarpodden för ganska länge sen, han sa att det inte går att ha det som företagare. Jag har funderat mycket på det där…

Det är så mycket prat om stress, utbrändhet och hur försiktig man måste vara. Prat om psykisk hälsa, träning, kost, välbefinnande i varje hörn.

Samtidigt lyssnar man på framgångsrika personer som pratar om hur hårt man måste jobba för att nå tid man vill. Man ska gå upp extra tidigt, effektivisera, jobba långa dagar och helst extra mycket när konkurrentera har helg/semester för det är då man ”kör om dom”.

Jag tycker ofta att jag har ganska bra balans i detta. Jag jobbar väldigt mycket men jag är också en riktig livsnjutare. Jag och Miska drar in madrasserna och sover i vardagsrummet bara för att somna framför brasan. I fredags avslutade jag dagen med att ligga i badkaret och kolla på film i 3 timmar. Vi har ofta ”mysfrukostar” på morgonen innan jobbet. När jag diskar gör jag det med hörlurar i öronen och sjunger högt och glatt. När jag jobbar hemma på kvällen efter att redan ha jobbat en hel dag på salongen så gör jag det med en katt i famnen, en kopp te bredvid mig och tända ljus på bordet. Jag har också lyxen att jobba med min pojkvän så jag behöver aldrig ”längta hem” på jobbet för han är med mig hela tiden.

Jag är alltså väldigt nöjd med min tillvaro och inte det minsta nära att bli utbränd eller må dåligt.

Men det är just det som någonstans gnager i mig, sjukt nog. I måndags började jag jobba klockan 7 på morgonen i min fotostudio och så när som på frukost, middag och en sväng på Bauhaus så jobbade jag konstant fram till halv 10 på kvällen. Sen lyssnade jag på Businesspodden med Therese Lindgren och hon pratade om hur hårt hon jobbar – och jag tänkte att jag önskar att jag jobbade lika hårt som hon. Jag kunde inte alls definiera mig som att jag var i samma liga. Jag är ju inte sönderstressad, har aldrig haft en panikångestattack och jag mår väldigt bra.

Ibland är jag alltså så nöjd med min tillvaro att jag antar att jag inte jobbar tillräckligt hårt för att jag inte är slutkörd och mår piss när jag ska gå och lägga mig – men det vill jag ju inte heller – men jag vill jobba hårt.

Kan någon av er känna igen sig i mina tankar?  Eller förstår ni ens vad jag menar :)

Samtidigt tänker jag så här – det finns kanske en skillnad i att jobba hårt och att jobba mycket. Är det viktigt att jobba hårt om man ändå får shit done och i slutet av dagen har fått massor av saker gjort? Näe, då är jag hellre en person som inte jobbar hårt men mår väldigt bra!

På tal om balans så tyckte jag att denna skateboard-Helena passade bra in haha!

Planering av internutbildningar
Att vara en riktigt vass makeupartist kräver att man brinner för yrket och ser till att hålla sin kreativa ådra och kunskaper fräscha! Vi på Creative Makeup är redan riktigt vassa men det finns aldrig en nivå då man är ”färdig” och kan stanna av, för den här branschen utvecklas hela tiden.

Som det ser ut idag när man jobbar på salong så blir det inte jätteofta kreativa looker utan dom flesta vill ha en naturlig bas och sotade ögon till fest, och alla sminkkonsultationer är på en sådan nivå att personen ska kunna klara av att göra den själv hemma.

Dessutom krävs det hela tiden ny påfyllning med kunskap, nya trender och trendord, ingredienser och hypade nyheter från andra märken m.m.

Därför håller jag nu på att planera in regelbundna internutbildningar med alla makeupartister och dom är såå peppade inför detta! Vi kallar det ”Helenas sminkskola” :) Syftet är dels rolig teambuilding tillsammans men även att fortsätta utvecklas som makeupartister. Jag kommer först ha en liten lektion, sedan sminkar de modeller och då kommer vi ge feedback till varandra och leka loss!

Vad gäller sminkdelen i företaget så känner jag att det är mitt jobb att alla ska vara lika insatta som mig. Tidigare har jag bara antagit att eftersom våra makeupartister brinner för yrket lika mycket så är dom också lika insatta, men det handlar ju också om tid. Vissa har barn och sådant att ta hand om på fritiden och har självklart inte lika mycket tid att scrolla i sociala medier för att hålla sig uppdaterade eller göra värsta kreativa sminkningarna på sig själva varje morgon. Jag sminkar mig ju på arbetstid för blogginläggen och har 2 timmars restid till jobbet för att scrolla på instagram och bloggar.

Så vid närmare eftertanke har jag full förståelse för att alla inte kan hinna med i svängningarna att t.ex. highlighter plötsligt blivit en trend som nu kallas ”strobing”, att magnetiska lösögonfransar är på infart, att NARS har börjat sälja i Kina och plötsligt blir ett djurtestat märke, att cykliska silikoner misstänks vara hälsofarliga i stora mängder eller att ögonfranspermanent (som vi också utför) numera kallas ”lash lift” ”lash lamination” och alla möjliga olika termer beroende på märken och vad man använder för vårdande produkter i samband med behandlingen. Ja det är inte lätt att hänga med i svängarna för alla – men sån här update tänker jag också baka in i utbildningarna :)

Alla makeupartister på Creative Makeup är så framåt och ambitiösa och intresserade och det är egenskaper vi verkligen sökte efter när vi anställde! Här ser ni Ida på vår Instagram som tipsar om sin favorit-mascara :) Ni följer väl oss där? @creativemakeup.se ♥

November-bilder
Som jag skrev lite snabbt i businessvecka-inlägget i slutet av september så har vi börjat med en kampanjstruktur där vi gör 4 kampanjbilder varje månad (som ska göras i olika format) så att vi har en röd tråd med samma bilder rullandes på hemsidan, sociala medier, i butiken och i vårt skyltfönster.

I oktober har det varit 1. Get the look inför halloween 2. Rosa bandet & vårtgårdstatuering 3. Höstevent 1 nov 4. Produkttips – Kryolan HD Cream Liner.

Nu är jag i full gång med bilderna för november! Eftersom det är 4 bilder i 4 olika format så är det totalt 16 bilder som ska göras. Ett riktigt pussel!

En av bilderna är att vår barberare Niclas börjar 8 november woop woop! Vi får i samband med detta även utökat sortiment på skägg- och rakningsprodukter (som Niclas rekommenderat) och de kommer så klart in även i webshopen.

Här sitter jag i sängen och klipper ihop bilder med min katt Carl-Philip i famnen, på tal om livsnjutare ;)

Jag jobbade vid datorn typ hela dagen igår men nu ska jag nog vara ledig hela söndagen och bara njuta av dagen – utan press över att jag inte kör om mina konkurrenter haha.

Kram på er! ♥

4 KOMMENTARER

 1. Ett dygn har inte mer än 24 timmar, oavsett vem man är och hur framgångsrik man är. Jag tycker det är alldeles för stort fokus på att hela tiden tjäna mer och mer pengar. Någonstans kanske man kan nöja sig och tycka att det man är tillräckligt framgångsrik, och att slita ut sig inte kommer att göra en lyckligare? Visst blir livet enklare om man tjänar så mycket att man slipper oroa sig för pengar, men tror det finns en gräns. Kommer man över den så tror inte jag att man blir ett dugg lyckligare, snarare tvärtom, och vad är livet värt då? Så, jag tror att du har en sund inställning. Man kan lyckas och faktiskt leva samtidigt.

  • Stämmer såå bra! :) Det är ju resan som är grejen, inte bara målet, och det gäller att leva och på bra för att njuta av det. Och för min del handlar det noll om pengar, utan mer prestationen i sig, vilket egentligen är ännu mer orimligt. Tack för din kommentar! :)

 2. Kära Helena! Du behöver inte oroa dig ett dugg för hur mycket du jobbar, för just nu är ju det DIN unika balans i livet och DU mår bra! Andra har sina balanser, eller obalanser, i sina liv.

  Om man hamnar i negativ stress utan möjlighet till tillräcklig återhämtning så kan det leda till utmattning. Detta i sig beror på att kroppen överproducerar stresshormon, vilket påverkar bl a hjärnan. Ofta orsakas denna negativa stress av för höga krav (andras eller egna, eller både och), otydliga krav, orimliga krav, dåliga förutsättningar att leva upp till kraven mm. Det kan vara i arbetsmiljön och/eller hemmiljön.

  Jag befinner mig själv mitt uppe i det, eller i rehabilitering som det så fint heter.

  Så länge du trivs med ditt jobb och ditt liv i stort så NJUT och snegla inte för mycket på andra. Jaga inte upp dig pga andras prestationskrav. Livet är inte en tävling… Fortsätt vara den du är och göra det du brinner för! Stor kram!

  • Tack för din kommentar! Hoppas att din rehabilitering går bra och att du mår bättre snart. Och framför allt att du kan släppa kraven på dig själv! Det är verkligen som du säger – det viktigaste är att man mår bra och man är unik så man ska inte jämföra sig med andra. Kraaam!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here