Vi kom hem från Kreta på eftermiddagen i torsdags och I feel like a new person!

Vi har nästan bara legat i solstolen konstant och pratat extremt mycket, både högt och lågt. Av någon anledning så känner jag mig som en lite klokare människa nu, men det är nog så enkelt som att jag bara är helt utvilad ;) Men oavsett så känner jag mig mer taggad än någonsin – taggad på att börja träna och till och med meditera (har typ aldrig hänt förut) men också taggad på att fortsätta bygga karriären så klart!

Jag hoppas verkligen att den här känslan fortsätter hålla i sig, i fredags när jag kom till jobbet och hade såå mycket att ta tag i så försvann känslan litegrann direkt haha. Men jag måste nog bara komma på banan igen :)

Efter semestern-jobb
Vårt internet var jättesegt i Grekland (även mobildatan) så jag gjorde bara det allra mest akuta och sköt fram resten av jobbet som ploppade upp. Vi var ju bara borta i en vecka.

Detta resulterade ju dock i att jag i fredags (första och enda jobbdagen på salongen) kände mig som en liten, liten människa i en stor lövhög, förutom att lövhögen bestod av to-do-lappar och mail typ.

Vissa dagar älskar man att vara företagare och andra dagar önskar man att man kunde vara en vanlig anställd som hade en vikarie som gjorde allt ens jobb när man är ledig. Att inte komma hem till ett berg av jobb som samlats på hög varje ledig dag och sakna tiden då man jobbade i disken på en lunchrestaurang hahaha.

Jag hade 3 kunder också men det kändes knappt som jobb i jämförelse, mest en positiv andningspaus :)

Vi lämnade ett tomt skrivbord inne på kontoret innan vi åkte och nu kunde vi inte ens lägga ner våra datorer för att det såg ut så här. Det var även mycket strul med grejer så Miska fick sitta i telefonköer och fixa massa sånt tråkigt under tiden han bockade av pappers-högarna. Pjuh! Jag har SÅN tur som inte har företaget ensam!

Delägarna brainstormar – och målar!
Den här med att resa iväg med Annika och Miska som jag driver salongen ihop med visade sig vara en riktigt bra idé :) Att både ha tid att umgås privat och snacka skit en hel vecka men också komma förbi allt ”dagligt jobbprat” om hamna mer i inspirerande samtal om framtiden, värderingar, mål m.m. Så värt!

Sånt här måste vi bli duktigare på att boka in, jag tror det är viktigt att vi som driver företaget får lite teambuilding vi också och att det i sin tur smittar av sig på hela företaget. Det är väl-investerade pengar som ger avkastning i längden :)

När vi hade vilat upp oss i några dagar så kickade kreativiteten igång med kroppsmålning på Annikas gravid-mage:

Annika började måla pumpan på sig själv medan Miska var iväg och tränade, sen färdigställde Miska den när han kom tillbaka. Bra teamwork!

Bebisen sparkade mycket när Miska målade, han kittlade den med penseln under fötterna kanske ;) Vi har förresten börjat kalla bebisen för Helmi, en blandning av Helena och Miska haha! Jag önsketänker att Annika inte kommer på något bättre och att bebisen får heta det till slut!

Här är resultatet! :)

Miska blev sugen på att göra någonting ännu gulligare också och dagen efter såg Annikas mage ut såhär:

Söt, söt, söt, söt, söt, söt! :)

Bli av med prestationsångest och sluta vänta!
Under semesterveckan så har jag lyssnat på otroligt många poddar och har insett att jag börjar mer och mer har släppt min prestationsångest som jag skrev mycket om för typ 1 år sedan. Så skönt! :)

Tex så lyssnade jag på Isabella Löwengrip i Framgångspodden och jag har alltid varit så imponerad av henne och slukat varje podd hon varit med i! Men förut när jag lyssnade på henne (och många andra framgångsrika personer) så kunde jag få lite ont i magen och kände mig typ lat i jämförelse haha. Jag som bara har ett företag, inga barn och ändå inte lyckas hinna med träning, alltid ha fixade naglar, aldrig utväxt i håret (och även ha det perfekt lockat varje dag) och dessutom hinna umgås med vänner och familj, återhämtning och må bra och alltid vara glad. Jag jämförde mig så mycket med andra att jag till och med kände mig dålig som sov 8 timmar per natt för att ”en sann entreprenör vaknar kl 4 på morgonen”.

Men det som jag blir mer och mer säker på, vilket hjälper mig jättemycket kring prestationsångesten, är att för mig är faktiskt inte målet att vara den allra mest framgångsrika personen eller ha hur många miljarder som helst. Jag vill vara framgångsrik men vad det betyder är ju en definitionsfråga. Jag vet vad jag har för mål vilket i sin tur leder till att jag kan ta åt mig av alla grymma framgångstips som entreprenörer delar med sig av samtidigt som jag förstår att exakt varenda detalj inte behöver stämma in på mig! :)

T.ex. pratar Isabella mycket om investeringar och ger mycket tips på hur man startar företag. I ett blogginlägg skrev hon att det är bättre att starta med lite kapital (t.ex. sparade pengar eller låna av familj och vänner) och bygga upp från litet till stort istället för att ta in investerare som blir delägare i företaget. Att ta hjälp av investerare ska vara det sista alternativet för ju fler som delar på vinsten desto mindre får du. Och jag håller helt med, det enda jag la in i mitt företag var 23 000 sparande pengar som i min enskilda firma växte till en omsättning på en halv miljon på ett år, vilket gjorde att jag kunde bilda aktiebolag med Annika och Miska och nu omsätter vi flera miljoner om året.

Men varför jag babblar om detta nu är för att jag funderar på om detta verkligen är det viktigaste tipset för vårt nästa företag, alltså sminkmärket vi är i startgroparna för att starta. Såhär är det: Mitt mål är att ha ett framgångsrikt företag som det är roligt att jobba med och att jag kan ha en schysst ekonomi med Spanienhus och trygghet. Men jag kräver inga miljarder liksom :) Om det då krävs investerare (som dessutom kan hjälpa till med erfarenhet) som hjälper oss att skapa detta drömföretag på 3 år istället för 10 år, så tycker inte jag nödvändigtvis att det är dåligt även om dom äger en del av företaget och tar en del av vinsten. Så länge jag trivs, har roligt och mår bra så kvittar det om jag egentligen hade kunnat vara lite rikare liksom.

Nu babblar jag på här men jag hade som sagt mycket tid för reflektion i Kreta :) Men en annan sak som Isabella pratade om som också hör ihop med det här är att man inte ska vänta på rätt tillfällen utan man ska köra på och ta risker och aldrig tappa farten. Det här med nya sminkföretaget har vi väntat med just för att vänta in rätt tillfälle och bygga upp salongen ordentligt först. Och jag tycker att det har varit klokt trots att det har testat mitt tålamod ;) Men nu blev jag mer peppad än någonsin av Isabellas ord och ska verkligen lägga i gasen nu känner jag! Jag kommer må såå bra av det!

Never allow waiting to become a habit. Live your dreams and take risks. Life is happening now :)

Nöjd tjej som ligger i solen och lyssnar på inspirerande poddar!

Nyttig rastlöshet
Efter förra semesterresan så skrev jag i mitt businessvecka-inlägg att jag var energifylld tack vare aktiv vila, alltså jag gjorde saker hela tiden vilket i sin tur hjälpte hjärnan att vila från jobb och måsten.

Den här resan var tvärtom extremt mycket fysisk vila, vi har mest legat i solstolarna faktiskt :) Detta resulterade i att jag blev så extremt rastlös i slutet av veckan och jag ÄLSKADE den känslan! Det är ju verkligen en tecken på att man är utvilad! Dagen innan vi åkte hem så var det ganska mulet till och från och då jobbade jag vid datorn i solstolen (med bilder och presentationen för nya företaget som inte kräver internet) och sen blev jag less när batteriet tog slut och ångrade då lite att jag tog den där extrakoppen kaffe för jag typ önskade att jag var lite mer lugn och avslappnad haha.

Nu har jag alltså fått min dos av ledighet och både aktiv vila och fysisk vila inom loppet av en månad, så nu har jag alla förutsättningar för att lägga i andra växeln i företagsbyggandet! ;)

Jag var tvungen att beskära bort ansiktet från bilden för Miska fotade den i smyg och mitt koncentrations-face var inte trevligt hahaha. Här ser ni mig i alla fall in action i solstolen, kaffekopp i ena handen, kattmys (crazy cat lady blev vän med alla katter i Grekland) och datorn balanserandes på ena benet samtidigt som jag klipper och fixar med bilder med andra handen :)

Den där katten var jag såå nära på att ta med mig hem ♥ Jag försökte att inte bli för fäst vid henne men det var omöjligt, hon satt i min famn varje middag och dom första två dagarna var det aldrig katter runt poolområdet men så hittade hon mig där en dag, sen väntade hon på mig vid samma solstol och låg i mitt knä i flera timmar varje dag efter det! Men det är inte helt okomplicerat att ta med en katt hem och dessutom gillar inte min katt Viktoria andra katter så det kändes taskigt mot henne också. Men jag har drömt mardrömmar och saknat Tros (som jag döpte henne till) varje natt sen vi kom hem. Farligt för hjärtat att döpa en katt man inte kommer träffa igen I know haha, men det bara kom, plötsligt kallade jag henne Tros bara. Vi kollade upp om det betyder någonting på Grekiska och tydligen betyder det ”du äter” vilket var otroligt passande eftersom jag matade henne med ett antal fiskbitar varje kväll ;)

Jag pratade med en kund om detta i fredags och kom på att det inte är så himla konstigt att jag är en sån extrem kattmänniska, för jag är uppväxt med att min mormor på som bodde ute på landet hade över 50 katter när jag var liten! Jag minns en morgon när jag vaknade och kunde inte röra mig för jag hade så många katter som låg och myste på hela kroppen haha. Det vore ju drömmen idag ♥

Ännu en smygbild á la Miska, på en nöjd tjej och en nöjd Tros ♥ Om någon av er någon gång mot all förmodan bor på just hotellet Mediterraneo i Heraklion på Kreta och ser denna lilla kisse så blir jag evigt tacksam om ni klappar henne från mig och kanske skickar en bild till mig att hon mår bra! :)

Sen i lördags startade jag dagen med jobb hemma i soffan i några timmar och tog ikapp dom viktigaste sakerna som jag inte hann med i fredags. Klassiskt mys-jobb där man är nöjd över allt man åstadkommer men det känns knappt som att man jobbar när man myser runt nyvaken i tofflor.

Nu blir det inge mer semester på ett tag utan nästa vecka åker hårdhandskarna på :)

Kram på er!!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here