Det är söndag igen och sista business-veckan som spenderats i Mexico!

Idag kom vi hem efter världens härligaste semester och även denna vecka har företaget rullat på utan problem, fast jag och Miska har varit mer eller mindre helt frånvarande :)

Nu har jag precis vaknat efter en powernap med mina älskade, saknade katter och eldat upp värmen i huset! Vi landade kl. 7 i morse vilket i vår Mexico-tid var kl. 1 på natten och ingen av oss kunde sova på flyget. Vi är alltså helt tvärtom-tid nu, läggdags när resten av Sverige precis har vaknat haha.

Att vila i nuet
Inom business-världen så är det väldigt mycket prat om att ”min dröm är mer värd än min sömn” ”vakna före konkurrenterna” o.s.v. Alla dom sakerna är väldigt inspirerande men för att utvecklas och växa så behöver man också vila vilket är viktigare som ambitiös företagare att komma ihåg! När man redan är inne i den här svängen som jag är så jobbar man redan mycket mycket mer en heltid och behöver vi fler timmar på dygnet så tar vi det av sömnen utan att någon behöver inspirera oss till att göra det.

Jag lyssnade på Framsgångspodden med Mårten Nylén (som går upp 04.45 varje dag) som sa att det handlar inte om bara om antalet timmar sömn utan att man ska ha sömn med kvalité. Det har jag verkligen haft i bakhuvudet efter det, så himla vettigt!

Jag applicerar direkt det tipset på sin vila också! Jag förespråkar att leva i nuet och skrev om det senast i business-vecka-inlägget förrförra veckan, att man ska bygga en vardag man inte behöver semester från.

Men förutom att leva i nuet vill jag även förespråka att VILA i nuet! När du vilar så ligg inte och scrolla på sociala medier och titta på när andra lever, utan då ska du vila i nuet och göra det du känner för precis just då.

Jag kom precis hem från en semester i 2 veckor och jag känner mig verkligen helt nystartad! Som en ny person. Jag har stängt av alla måsten och tagit dagarna precis som dom kommer och det har gett mig mer inspiration och motivation än alla business-möten i världen känns det som just nu!

Jag hade kunnat ligga på stranden och tänkt på bokningarna på salongen, kollat hur webshopsbeställningarna checkas av, haft konstant koll på mailen och oroat mig över framtiden. Men det har jag inte gjort för då hade jag lika bra kunnat spara semesterpengarna, skita i resan och jobbat istället.

Lev i nuet, vila i nuet och njut av din vardag både när du jobbar och när du är ledig – det är mitt filosofiska tips så här denna söndag när jag är precis hemkommen från semester, jetlaggad och njuter av min egen säng, svenskt kaffe och att få träffa familjen och mina katter igen! :)

Den här bilden skickade Miska på snapchat och jag tyckte det var så gulligt att jag tog en print screen :) Här ser ni två livsnjutare som vilar i nuet må ni tro!

Inspirerande samtal med företagare från USA
I Mexico så började jag och Miska hänga med ett par från Wisconsin varav mannen drev ett framgångsrikt företag sedan lång tid tillbaka med många anställda. Förutom att det var sjukt kul att hänga med dom så var det också väldigt inspirerande att snacka företag! Hur ofta sitter man en varm semesterkväll med all tid i världen att prata med en erfaren företagare? Så kul! Och även jättekul att höra hur allt funkar i USA, dom blev chockade över att vi i Sverige har hela 25 betalda semesterdagar per år och då till och med högre lön än när man är på jobbet haha.

En av sakerna som jag tar med mig från samtalen var när vi pratade om hur mycket jobb det krävs för att bli framgångsrik. Det finns ingen som skapar ett riktigt framgångsrikt företag från grunden genom att jobba dom vanliga 40 timmar i veckan. Jag är ingen speciell person, jag är inte född med någon supertalang eller genihjärna, utan det som gör mig framgångsrik är jobbet jag lägger ner och att jag tänker annorlunda och utanför boxen. Jag ser inte problem överallt jag ser lösningar och möjligheter.

Och det som var mest nyttigt för mig att reflektera över under dessa diskussioner var att det är exakt lika för alla andra. Det är så många som tror att bara för att man äger ett företag så är man rik, dom ser inte att vi börjar jobba innan alla andra och slutar jobba efter alla andra. Dom ser inte alla månader man inte tagit lön (vilket för mig handlar om år, inte månader). Lägger man pengar på saker som syns, så som en Mexico-resa ;) så får man kommentaren ”pengar finns det ser jag!” men dom ser inte att man aldrig shoppar, inte röker, festar varje månad och drar ner på alla övriga levnadskostnader så som tv-kanaler, dyr bil, frisörbesök o.s.v.

Många tycker att det är finare att vinna pengar på lotto än om man tjänat pengarna själv och t.ex. driver ett företag, är en högt uppsatt chef eller liknande. Men till alla dom som i framtiden kommer tro att man åkt på en räkmacka och ”fått” allting kan jag svara – du kan också om du vill! Det är inget speciellt med mig, alla kan om man verkligen vill det man måste bara jobba hårt! :)

Jag vill inte publicera bilder på folk utan att fråga först så istället får ni en bild från en av våra middagar! :)

Kom igång snabbt efter semestern!
Jag hatar känslan när man ibland behöver semester efter semestern, ni vet när man varit ledig och borde vara pigg men är ändå såå trött (t.ex. jetlaggad eller bara gjort massor av aktiviteter/haft gäster osv). Så jag har bestämt mig för att denna semester inte ska bli så!

1. Så när som på en powernap på en timme så kommer vi nu hålla oss vakna till ikväll (kommer bli såå svårt efter att ha varit vaken ett dygn) för att vända dygnet så snabbt som möjligt. Även fast det är jobbigt så är det lättare att hålla sig vaken och sedan lägga sig tidigt än att försöka somna när man inte är trött.

2. Vi bestämde redan innan resan att vi ska jobba hemifrån på måndagen. Då kan man anpassa sig lite efter sina egna tider och komma in i tidsrytmen snabbare. Det är nog lätt att vara dumsnål och jobba första heldagen man är hemma, men ta hellre en vilodag och vänd dygnet snabbt – det kommer i slutänden vara mycket mer effektivt än att vara jetlaggad och seg i huvudet i en hel vecka.

3. Human Charger! Som jag har nämt flera gånger tidigare så är min företagspartner Annika en riktig nörd på biohacking och diverse knasiga prylar. Nu har jag fått låna en ljus-pryl som heter Human Charger som ska göra att man blir mindre jetlaggad. Det hela går ut på att man blir pigg av solljus vilket hjälper hjärnan att ställa om och det finns forskning på att hjärnan inte bara uppfattar ljus via ögonen utan även via öronkanalerna. Alltså – detta är typ hörlurar med ljus och så skriver man in i en app vart man ska åka, när o.s.v. så säger appen till när det är dags att göra denna ljusterapi, så coolt!

Om det funkat? Jag har aldrig varit jetlaggad förut så svårt att jämföra, oavsett denna ”ljusterapi” eller inte så är man ju ändå trött om man inte sovit haha. Vi får se hur jag känner mig nästa vecka!

Utvilad och peppad?
Summa summarum, hur känner jag mig nu efter att ha varit mer eller mindre helt ledig i två veckor och är helt utvilad både fysiskt och psykiskt? I skrivande stund så vill jag ju baara sova haha men de sista dagarna på semestern så kände jag verkligen hur motivationen kom krypandes! Första veckan var det full fokus på att komma ner i varv och den sista veckan var bara fylld med sol, bad, härliga samtal och god mat och det var precis vad jag behövde.

Jag känner att jag kan se företaget lite mer med klarhet nu och jag har fått större insikt i vad jag ska fokusera på. När man är inne i virvelvinden och bara springer på så kan allting lätt bli en enda röra, men nu känner jag verkligen att jag kommer vara mycket mer effektiv och fokuserad när jag kickstartar jobbet igen, och det ska bli såå kul! :)

En pigg och glad Helena i solen! :)

Det har alltså gått superbra för oss att ta en 2-veckorssemester! Det krävs mycket planering och jobb innan och sen är man ju aldrig helt ledig, men salongen verkar ha fungerat strålande och vi kommer tillbaka fullproppade med energi, fokus och livsglädje! :)

Kommer sakna mitt Mexico-kontor dock, i sängen med AC och utsikt över frodande växter, kvittrande fåglar och diverse djur som springer på marken :) ♥

Nej nu ska jag hem till syrran så får hon hjälpa till att hålla oss vakna haha.

Kram på er!!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here