Den här veckan började med ny vecka och ny månad samtidigt, måndagen den 1 juli, som gjort för en nystart eller hur? :)

I detta söndagsinlägg tänkte jag skriva om just det temat, för den här veckan har nämligen varit ganska symbolisk för mig vad gäller att få en nystart!

1. Nytt företagsår
I måndags påbörjade vi ett nytt företagsår (eftersom vi har bokslut sista juni) med ett nytt och fräscht blad i bokföringen, mycket trevligt!

Vi sätter alltid en målbild i företaget som är till 30 juni så nu är dags att sätta en ny målbild för nästa år!

Tre av punkterna på förra bilder var dessa:

  • Personalen sköter all daglig verksamhet och problemlösning – CHECK!
  • Vi har en välfungerande lokal och rutiner där både kunder och medarbetare är glada – CHECK!
  • Personalens försäljning gör att salongen är trygg och går med vinst – inte helt check.

Den sista punkten är alltså att företaget ska gå plus även om Annika inte tar kunder, vilket vi tyvärr inte har gjort än. Det handlar inte egentligen om att vi har dåligt med intäkter (för det har vi inte) utan att vi för höga kostnader. Höga löner till de anställda och hög kvalité på både lokal, produkter och förbrukningsmaterial, sen enormt mycket skatt på det. Detta måste vi se över ordentligt det kommande företagsåret!

När man sätter en målbild så är det inte att ”bara hoppas” på att man når det, utan man ska nå det! Man följer upp allting regelbundet och ser man att det inte går åt rätt håll så får man jobba/ändra strategi så att det gör det. Men trots att vi kämpat så har vi inte nått hela vägen dit och det känns verkligen surt!

Men så här är det: Vi har kommit jättelångt ändå! Vi ska verkligen ge oss själva en klapp på axeln allihopa! För ett år sedan satt vi i en osäker lokal med rivningskontrakt och om jag och Miska inte var på plats så fungerade inte rutinerna. Vi kände att vi ”satt fast” på flera sätt. Men nu har vi en bra lokal med ventilation och bra värme/kyla, kollegorna klarar sig själva och sköter allt dagligt jobb på salongen så som kunder, beställningar, packa webshopspaket, receptipnsjobb m.m. Så duktiga!

Vad som blir nästa målbild återstår att se, Miska, jag och Annika ska sätta oss någon dag och prata igenom saker!

Men det vi bestämt oss för redan nu är att satsa mer på marknadsföring samt återuppta rutinerna med regelbundna möten. När Annika fick barn och vi alla varit lite föräldralediga under våren så har vi inte kunnat ha möten lika ofta, men efter semestrarna så kavlar vi upp ärmarna igen :)

Så i veckan bokade jag in alla möten till hösten! Varannan vecka har vi möten med allihopa och en gång i månaden har vi dessutom enskilda möten. Krammöte står för konstruktivt, roligt, alla medarbetare och pussmöten står för personliga utvecklingssamtal.

2. Träning & kostschema
Måndagen den 1 juli, finns det en bättre dag att köpa gymkort? :)

I måndags började jag, Miska och Annika som testpersoner för Fitnessfamiljen så i 4 veckor framåt har vi ett kost- och träningsschema! Tanken är att ni ska få se före- och efterbilder sen! Ni kan följa på Instagram @fitnessfamiljen :) Mest lägger vi upp på Insta Stories.

Fitnessfamiljen har tre olika upplägg:

Miska kör ”muskelökning” och ska öka maximalt i muskler men ha en minimal fettförlust.
Jag kör ”skulptering” vilket är främst muskelökning men också fettförbränning. Helt enkelt att forma om kroppen!
Annika kör ”fettförbränning” för att bli av med sina graviditetskilon. Hon gjorde en omgång i maj då hon tappade 5 kilo på 4 veckor, däremellan har hon haft en paus och nu kör hon det sista för att nå sin målvikt.

Varje kost- och träningsschema är dessutom anpassat för varje person såklart!

Jag har ganska dålig hållning så varje morgon gör jag övningar för att få bättre hållning. Inget jobbigt utan mest att aktivera/stretcha dom musklerna.

Mitt upplägg är kortfattat såhär:
3 träningsdagar i veckan då jag äter mycket kolhydrater, mycket proteiner och lite fett.
4 vilodagar i veckan då jag äter mycket proteiner, lagom med fett och lite kolhydrater.

Så det är alltid ganska mycket proteiner men skillnaden är att jag äter lite fett när jag tränar och lite kolhydrater när jag har vilodag.

Träningsschemat är ganska tufft för att bygga muskler snabbt. På vissa övningar ska man köra så tungt man orkar ett set, sen minskar man vikterna men ökar antal repetitioner. Såå jobbigt!

Miska körde först och då såg stången ut såhär:

Sen tog vi bort vikterna och jag orkade inte göra ett enda marklyft med bara stången! Jag ba ”jag tror inte Hampus fattar hur svag jag är! Hur ska jag kunna minska vikterna när jag inte ens kan ha några vikter på!?!” haha.

Men sen hittade vi en mindre stång till mig:

Såå fjuttigt det ser ut hahaha! Det var asjobbigt!

3. En mer mañana livsstil
Jag är så trött på att använda ordet stress, det blir sådan negativ betingning när man hela tiden säger det även när man pratar om förbättringar så som ”stressa mindre, bli stressfri” eller olika former av oro/obalans ”jag har inre stress, jag är stressad för min att-göra-lista är så lång, min hy är stressad, åh gud vilket stresspåslag när Miska vinner i crocket” eller vad det nu kan vara haha.

Jag har en period nu där jag både har mycket att göra, har ekonomiska katastroftankar och dessutom lite otrygg i känslan av att jag bor provisoriskt i en pytteliten stuga. Visst fungerar det bra nu, men det är ju inget life goal direkt.

Men vet ni vad jag känner? Det är en sak som jag börjat tänka på och påminna mig själv om ganska ofta den senaste tiden – att allting behöver inte alltid vara så djupt jämt! Ta det lite mañana Helena, haha :) Ni som lyssnar på fredagspodden vet att Amanda Shulman ofta refererar till låten ”let it be” och det har hjälpt mig mycket också, men mantrat ”mañana” började jag tänka av en slump och det hjälper verkligen!

Jag vill ha en lite mer chill inställning till saker, ta problem och utmaningar med en klackspark. För vet ni vad? Det gör ingen skillnad av att vara orolig eller stressad! Jag gillar inte tankesättet ”vad gör det om 100 år?” för nästan ingenting gör någonting om 100 år, om man tänker så så har ju ingenting någon betydelse. Men livet går framåt även när saker inte blir som planerat vilket sker exakt hela tiden :) Alla företagare lever mer eller mindre med ekonomiska katastroftankar men vad är det värsta som kan hända? Jag kan bli av med företaget, och jaa det vore supertråkigt verkligen men livet går vidare även då! Om jag gör mitt bästa och det ändå skiter sig så kommer det skita sig oavsett om jag mår bra eller dåligt under tiden haha.

Som min kompis Hampus (som driver Fitnessfamiljen) som fick gråstarr och blev helt blind på 4 dagar! En annan hade ju suttit hemma och oroat sig, men vet ni vad Hampus gjorde? Med en gammal trälist som blindkäpp tog han sig hem till en kompis mitt inne i Stockholm för att se hur det var att åka tunnelbana och ta sig fram genom rödljus utan att se någonting! Sen åkte dom till krogen för att testa hur det känns att festa när man är blind. Det gick bort efter operation så han ser nu, men det visste dom inte innan eftersom han var ett specialfall. Han sa ”men jag kunde ju inte göra någonting, blir jag blind så blir jag blind oavsett”. Snacka om chill inställning till livet!

Att vara mañana handlar alltså inte för mig om att jag ska skjuta upp saker ”till imorgon” eller ta mindre ansvar, utan att kunna skratta åt komplicerade situationer, inte må dåligt av småproblem och även att hoppa på saker utan att tänka igenom det 100 gånger, vara spontan! Livet ska vara roligt! Detta är min personlighet egentligen, men det har varit så mycket ansvarstagande och problemlösning de senaste åren att jag tappat bort den delen av mig själv litegrann. Jag behöver någonting som påminner mig om detta, som en kom-ihåg-lapp som jag ser hela tiden ;)

Det löste Annika åt mig idag:

Tatueringsstudio på g!

Här har jag min kom-ihåg-lapp! Hur fint? ♥ Och hur duktig är Annika som skriver värsta fonten på fri hand?

Den sitter precis på sidan av armen/handleden så om man kollar på armen rakt uppifrån så syns den inte. Jag är såå himla nöjd! Det känns såå bra!

Och vet ni någonting ännu roligare? Hon ska tatuera en likadan på Miska! Så nu har vi samma :) Han ska även tatuera in ”shoes are optional” som han har funderat på att tatuera in sedan september förra året. Det är lite samma tänk som ”mañana”, att det är lite chill och man får leva livet precis som man vill! Man får ha skor på sig men man får också få barfota liksom :)

Nu ska jag äta en ostsallad med mozzarella och vegetariska köttbullar till middag för idag har jag vilodag så då behöver jag inte proppa i mig kolhydrater :)

Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda, vi tar det lite mañana! ♥

1 KOMMENTAR

  1. Har ett kinesiskt tecken som betyder glädje på insidan av handleden, som har lite samma funktion för mig :)
    Ibland kan den kännas lite löjlig och klyshig, men visst har den påmint mig då och då genom alla år den suttit där!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here