Veckans ”Min businessvecka” är i samarbete med Skyltmax.se.

Den här veckan har jag fått kämpa lite extra hårt för att hålla energin uppe då jag har haft feber i fyra av dagarna och jättemycket att göra.

Men det har med facit i hand gått jättebra ändå! Jag har fått massor gjort, gått och lagt mig lite extra tidigt bara och så har jag jobbat lite extra mycket hemma under helgen så jag känner att jag ligger i fas :)

Att vara ingrediensnörd
Jag har flera gånger sagt att jag önskar att det fanns en kemist-utbildning som enbart riktar in sig på skönhetsprodukter. En utbildning som är väldigt grundlig men ändå så pass kort och lätt att man kan utbilda sig ”bara för skojs skull”. Jag tycker att det är såå kul med INCI-listan på skönhetsprodukter och önskar att jag förstod allt allt allt!

Jag undrar hur mycket tid jag spenderat på att söka på ingredienser på Google.. haha!

Men som den ingrediensnörd jag är så råkade jag se att ingrediensförteckningen på min favoritprodukt Multi Treat hade ändrats pyttelite. Hur sjukt är inte det egentligen, vem märker sånt? Hur som helst, när det är så små förändringar så brukar inte märkena höra av sig till alla återförsäljare eftersom det är en obetydlig förändring men eftersom vi skriver ut alla inci-listor i webshopen så är det jätteviktigt för oss att dom stämmer.

Jag såg bland annat att Multi treat numera innehåller ingrediensen ”Sodium Cetearyl Sulfate” som jag blev osäker på om det är en sulfat eller inte. Det låter ju så på namnet och googlingarna gjorde mig inte klokare. Men en stor poäng med Multi treat är just att man ska ha det som en rengöring i längderna istället för schampo, eftersom schampo löser fett (de flesta med hjälp av sulfater, sulfater är salt) och fett har man inte i längderna. Så det vore ju konstigt om Multi treat också innehåller sulfater nu tänkte jag.

Så jag mailade Hårologi om detta och fick svar direkt! ”Sodium Cetearyl Sulfate är inte en rengörande skummande tensid utan en fet emulgator”. Alltså är det bara ett nytt emulgeringsmedel för att krämen ska vara jämn och stabil och inte skära sig med oljan och vattnet. Dessutom innehåller produkten bara 0,5% av ingrediensen.

Jaa så nu vet jag det också! :) Nu bara hoppas jag att någon kund kommer in och frågar om detta för då kan jag få briljera med mina djupa kunskaper haha!

Namnskyltar och Beauty Guide-skylt från Skyltmax!
När jag fick förfrågan om samarbete med Skyltmax så var det så passande för vi hade precis tänkt beställa lite nya skyltar.

Bland annat namnskyltar till alla på salongen för det är så ofta kunder frågar ”vad heter du?” i kassan så att dom kan boka samma person igen eftersom dom blev så nöjda.

Men också en skylt till väntrummet om att vi har Beauty Guides med sminktips och inspiration på hemsidan!

Här är vårt väntrum och över liggfotöljerna ser ni nya skylten! :) Det är en plastskylt som är beställd från kategorin ”plastskyltar” och själva trycket har vi gjort själva och laddat upp.

Vad tycks? :) Det är Annika som har designat skylten.

Är väldigt nöjd med skylten och tycker att kvalitén känns bra och framför allt att trycket är fint. Jag är annars kräsen på tryck med foton eftersom jag jobbar så mycket med bilderna och vet exakt vilken nyans alla färger har på datorn. Men jag tycker den blev jättebra i färgen, ingen skillnad alls från vår originalbild!

Namnskyltarna är från kategorin ”namnskylt gravyr”. Väldigt fina tycker jag! Vi valde mässing och svart gravyr :)

Känns trevligt!

Summa summarum – jag kan rekommendera skyltmax! :)

Sjuk- och vabbtider
Denna årstid gör sig verkligen påmind i vårt schema! Kunder avbokar med kort varsel eftersom dom antingen blir sjuka själva eller har barn som är sjuka. Och två av mina kollegor denna vecka har varit tvungna att vabba med sina barn!

Det har gått bra ändå till slut men det blir ju ett pusslande i schemat och snabba förändringar!

Dessutom har jag själv varit sjuk, tack och lov inte förkyld men jag hade feber måndag-torsdag. Det har gått bra ändå eftersom jag har överlevt på febernedsättande tabletter haha, men ändå så får man ju anstränga sig extra mycket för att hålla effektiviteten uppe och inte trötta ner sig. Man är ju ändå inte på topp.

Dessutom blödde jag näsblod på jobbet i torsdags, jag brukar aldrig göra det! Så det var som att kroppen sa ifrån. Meen dagen efter vaknade jag feberfri så jag behövde inte göra några drastiska åtgärder ;)

Min bästa kombon som mamma lärde mig: 2 alvedon och 1 ipren. Jag skojade med syrran om att jag inte mår dåligt p.g.a. febern när tabletterna börjar gå ur kroppen utan p.g.a. abstinens för att jag äter så många haha!

Men skulle man bara jobba dom dagarna man mår tipptopp så skulle man ju inte få så mycket gjort här i världen ;)

Investera pengar
I somras satt jag, Miska och Annika och diskuterade olika inkomstkällor i företaget. Att bara ha inkomster från ett ställe gör att företaget blir ganska otryggt. Låt säga att vi enbart hade jobbat med tandblekning, sen blir tandblekning förbjudet och plötsligt har vi ingen business kvar. Nu är inte tandblekning alls vårt största fokus men ett bra exempel på att saker i omvärlden kan hända som vi inte kan styra över.

Det gäller att ha flera ben att stå på, för oss är dessa i dagsläget 1. salongen 2. webshopen och nu även 3. investeringar! Vuxenpoäng I know ;) och jag kan även lägga till en 4. som är typ konsultjobb och övriga intäkter. Miska har hjälpt andra företag med teknik-grejer så som hemsidor m.m och jag har jobbat en del med Disruptive Materials som jag skrivit tidigare.

I veckan hade vi möte med VD:n i ett av företagen vi investerat i. Jag var dock inte med på det men tyckte det var väldigt inspirerande när Miska återberättade allting. Jag själv är intresserad på en mer ytlig nivå men är glad att Miska tycker att det är roligare och tar tag i beslutsdelen så att saker blir gjorda :)

Vi har investerat i 3 olika bolag, alla är hög risk och två av dom kommer (om det går som planerat så klart) ge avkastning väldigt snabbt. Dom är helt nystartade men har mycket erfarenheter, skyhöga visioner och om deras prognos stämmer så kommer vi avkastningen på bara 2 år bli flera miljoner. Det vore ju coolt!

Jag tycker det är SÅ kul att investera med hög risk, när man är med i starten av företag så finns det ju så stora möjligheter att få pengarna att växa!

Alla företag vi investerat i är teknikföretag. Två av företagen jobbar med VR, alltså virtual reality, fast med två olika inriktningar. Det tredje företaget tog mig en halvtimme att förstå själv så det är ingen idé att jag börjar förklara i text ;) men det är i teknik-system-spel-framtid-svängen. Men Miska har koll så ni behöver inte bli oroliga haha!

Var tvungen att smygfota Miska när han satt och såg så smart ut ;)

Att vara en bra chef
Ordet chef är någonting som jag har jättesvårt att identifiera mig som. Även fast jag har alla arbetsuppgifter och ansvar som en chef har så känns just det ordet som att jag automatiskt skulle vara ”över” alla och ha massor av mer erfarenhet. Men så är det ju verkligen inte! Jag ser upp till alla som jobbar här och flera har mer erfarenhet än mig på många områden.

Men faktum kvarstår, jag är chef och det är mitt jobb att få teamet att trivas på jobbet, få alla att utvecklas som personer och känna sig delaktiga i företagets utveckling. Tycka om jobbet helt enkelt!

Så jag har insett mer och mer att jag faktiskt är en chef, och framför allt tycker jag faktiskt att jag är en bra chef också! Får man säga så? Haha. Inte en perfekt chef alltså men ändå en bra chef! Jag tycker att det är så himla viktigt att alla trivs och ibland känner jag mig dålig för att man alltid vill kunna göra mer.

Men det är ändå väldigt mycket som vi gör för alla på Creative Makeup:

 • Alla fick sina semestrar dom önskade i sommar fast det egentligen inte var den mest optimala lösningen för företaget.
 • Är man schemalagd på julafton så är man ledig med lön.
 • Man betalar endast materialkostnad på dyra behandlingar som permanent makeup. Hur många får typ gratis bryntatuering på jobbet liksom! :)
 • Alla fick mycket smink och produkter i julklapp
 • Vi har bjudit på många middagar och håller i skrivande stund på att planera in ett datum för nästa middag i början på april. Och vår kickoff-dag ordnade vi på Odalgården (mysigt konferensställe) och hade jättemysigt ihop med fika och middag.
 • Alla är delaktiga i företagets utveckling och i princip alla förbättringar som önskas tar vi tag i.
 • Alla makeupartister fick gå på sminkmässa tillsammans på arbetstid (alltså full lön hela dagen!) som en rolig grej att göra tillsammans :)
 • Alla har fått områden att utvecklas i för att det inte ska vara tråkigt och ”samma samma” på jobbet. Vi har regelbundna möten både tillsammans och personliga.
 • Vi värdesätter vår personal och grundlönen är redan vid nyanställning långt över löner enligt kollektivavtal för den här branschen.
 • Tjänstepension och försäkring som motsvarar kollektivavtal.
 • Om man jobbar övertid så får man komptid för det, och det kan man ta ut hur man vill bara man säger till i tid. Jag vet att det finns flera arbetsplatser där man får komptid men att den bara får tas ut när det ”är lugnt” så man kan inte ta en hel ledig dag t.ex.

Visst är det väl en ganska schysst arbetsplats? :) Jag har inte så stor erfarenhet av att vara anställd själv så jag har inte så mycket att jämföra med. Det är ju också en balansgång mellan att man också måste sätta företaget i första hand, om t.ex. ekonomin går under så finns det ju ingen arbetsplats överhuvudtaget och det är ju inte heller snällt.

Faktiskt så är jag lite sugen på att skaffa en mentor för hela chef-delen. Vi är 3 personer som hjälps åt så egentligen behövs det inte men ibland skulle man bara vilja ha ett bollplank med en utomstående, vad man kan göra för förbättringar o.s.v. Någon som ställer upp? :)

Lite passande bild ändå på nått sätt, haha!

I övrigt har det inte varit så mycket speciella saker denna vecka, jag har knegat på med att uppdatera webbshopen, gjort material till blogg och beauty guides, haft flera kunder, gjort nya bilder till vår pek-skärm i butiken som vi använder när vi pratar om våra olika behandlingar. Så det har varit lite kreativt jobb också! :)

Hoppas att er vecka har varit bra och att ni inte är allt för förkylda och snörvliga ♥

Kram på er!

2 KOMMENTARER

 1. Hej Helena! Har kollat din blogg lite då och då ett tag. Jag använder nästan aldrig smink, men dina sminkningar får mig ändå på gott humör. De är oftast otroligt vackra och fantasifulla, och du passar i allt!! (Pride-sminkningarna t ex, är ju helt makalösa!) Jag vill bara säga att jag är otroligt imponerad av det du gör. Eller ja, det du skriver om här i bloggen i alla fall. Vilket fantastiskt driv du har. Det märks verkligen hur mycket du älskar ditt jobb! Fattar inte hur du hinner skriva alla dessa lååånga inlägg, speciellt ”businessveckan”. (Nu vet jag ju i och för sig att du och dina systrar har väldigt lätt att prata.😉) Men det jag verkligen ville säga var att jag önskar att flera var som du. I söndags skrev du om att vara chef… ”…jag är chef och det är mitt jobb att få teamet att trivas på jobbet, få alla att utvecklas som personer och känna sig delaktiga i företagets utveckling. Tycka om jobbet helt enkelt!” Alltså… tänk om ALLA chefer tänkte som du. Hoppas verkligen att ditt team förstår vad de har… Som sagt, även om jag sällan sminkar mig, så blir jag imponerad, inspirerad och på gott humör av din blogg!! Grymt jobbat!!!😊

  • Wow du anar inte hur mycket din kommentar värmer!! Jag blev så så så glad! 😊 Dels av alla dom fina orden, och att allt jobb jag lägger ner faktiskt gör skillnad och uppskattas. Men också att du har tagit dig tiden att skriva, inte för egen vinning alls utan bara för att vara snäll, önskar att fler flera var som du också! 😊 TACK! <3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here