Den här veckan har jag extrema vår- och nystartskänslor! Veckan började lite segstartat med diverse problem men inom loppet av samma vecka så har allting utvecklat sig till nya fräscha idéer och inspiration istället :) When life gives you lemons, make lemonade eller vad säger man haha.

Och så har det varit mycket kreativ tid i fotostudion och blogg/webshop också så jag är riktigt nöjd med variationen!

Förändringar på g!
Ingenting är spikat än så jag kan inte gå ut med några detaljer (tråkig person I know haha) men för att illustrera hur den här veckan har sett ut så kan jag återberätta en snabb konversation från mitten av veckan. Vid frukostbordet sa jag till Miska ”känner du som jag angående salongen?” ”vad menar du?” svarade han ”att det är massa lösa trådar och jag måste skriva en lista på allt för jag kan inte ha det som ett blurr i huvudet!” och sen när vi kommer till salongen så sitter Annika superpeppad och glad och säger ”jag har värsta listan vi ska gå igenom, nu ska vi röra om i grytan!”.

Ni vet att man ena dagen tycker att allt är klockrent och precis i sin ordning, andra dagen får man en idé som leder till en idé som grundar sig i ett problem som leder till en ny idé, typ så :) Och nu plötsligt har en ny utveckling uppenbarats framför oss!

Det är mest omstrukturering som påverkar oss som driver företaget mer än det påverkar kunder och övriga kollegor. Vårt mål är att salongen ska bli självgående både praktiskt och ekonomiskt utan att Annika, jag och Miska nödvändigtvis måste vara på plats varje vecka, för det skapar ett ganska otryggt företag. Och den här lösningen är ett STORT steg i den riktningen :)

Kan säkert komma med mer info till er inom kort! Just nu är jag bara så så peppad och glad och kunde inte låta bli att skriva av mig!

Nästan lika peppad som när jag här i veckan försökte fota alla dom här produkterna i samma bild! Det gick ju dock helt åt skogen men ;)

Vabruari fortsätter
Förra veckan hade vi en riktig sjukvecka och det håller i sig även denna vecka! Jag är frisk själv men schemat blir helt omkastat p.g.a. sjuk- och vabtider för både kollegorna och de inbokade kunderna.

Hela tisdagen blev heeelt omkastad i min planering. Jag hade planerat en hel fotodag hemma och dessutom skulle Frida komma förbi och använda min mic för att spela in ett skolarbete.

1. En makeupartist blev sjuk och en har semester, så den 3:e jobbade ensam vilket gjorde att jag var tvungen att vara på plats i salongen senast 13.00 när den makeupartisten skulle ha lunch en timme.

2. Jag bokade därför om med Frida till tidigare på dagen samt planerade in en photoshoot på eftermiddagen med en skäggmodell på salongen eftersom jag ändå skulle dit. Vår barberare Niclas skulle börja kl 13 och jag skulle åka med honom in till Uppsala.

3. Frida blir sjuk. Jag planerar ändå att jobba hemifrån på förmiddagen eftersom jag ändå skulle få skjuts av Niclas och ha med mig kameragrejer till salongen.

4. Niclas måste vabba. Så jag avbokar skäggmodellen samt min enda kund som var en brynplockning i samband med klippning hos Niclas.

Så det blev ingen fotodag överhuvudtaget den tisdagen, varken hemma eller på salongen, det gjorde ju inget för min del men man får ju ställa om i hjärnkontoret och ändra planeringen i almanackan bara :)

Jag hann dock göra en steg för steg-sminkning + fota swatchbilder på läppglansen på morgonkvisten innan jag åkte till salongen. Så en liten fotomorgon blev det i alla fall!

Fotodag i hemmastudion
Meen på onsdagen fick jag till en fotodag hemma! Jag har gått igenom webshopen och listat massor av produkter som behöver fler beauty guides-inlägg och tog hem en hel kasse med produkter från salongen och har påbörjat produceringen av alla nya inlägg!

En video hann jag filma också :)

Videon handlade om produkter och tips för en hållbar basmakeup. Det är så sjukt vad lång tid det tar med filmer, denna blev 5,5 minut lång men inspelningen var hela 49 minuter! Det är ju inte 49 minuter intensiva omtagningar och prat utan lite mellantid när man förbereder och donar men det tar ju ändå väldigt lång tid att kolla igenom och klippa ner hela.

Fokus på webshoppen!
Nu är jag helt klar med min genomgång av webshopen och alla beauty guides som jag tjatat om i varenda businessvecka-söndagsinlägg den senaste tiden :)

Jag ska fortsätta mata in med fler sminkningar, sminktips, filmer och swatchbilder på alla produkter som har flera nyanser, men nu är jag nöjd med hela grunden och vi ska börja lägga mer fokus på att marknadsföra webshopen!

Det är ju flera år sedan jag startade webshopen men har aldrig marknadsfört den mer än i mina egna kanaler. Alltså ingen betald reklam utan enbart personer som följer mig och företaget. Att den ändå går runt är ju superhäftigt men nu har jag byggt upp den så bra att den borde vara intressant även för personer som inte vet vem jag som person är :) Eller vad tror ni?

Jag ger en eloge till Miska som inte tröttnat på mitt ”kolla vad fint jag har gjort!” på varje produkt, som typ Pixi H2O Skintint ”Här ser du först 12st recensioner varav alla är 5-stjärniga, här är en film på hur jag använder denna för en hållbar bassminkning, och under det ser man bilder och länkar till inlägg på hur foundationen blir på mogen hy, aknehy, oljig hy” och väntar ivrigt på Miskas exalterade reaktion över vad jag åstadkommit haha!

Är det bara jag som tycker att det här upplägget är helt suveränt? Om man klickar på bilderna längst ner så kommer man till ett helt inlägg med bilder och tips!

Konceptet är ju så himla smidigt. När man följer olika beautybloggar så är det en jättebra inspiration men det kan vara klurigt med konkreta tips eftersom bloggaren kanske inte är helt insatt på hur de olika produkterna blir på olika hudtyper (utan bara testat på sin egen) och ska man köpa alla produkter så blir det massor av olika beställningar från diverse hemsidor. Men konceptet i webbshoppen är att jag är helt injobbad på alla produkter och ger allt från experttips och råd till färgsprakande inspiration! :)

För det svåra är ju inte att hitta produkter, utan det svåra är att det är en hel djungeln vad man ska välja, vad som håller det som utlovas och sen det kanske svåraste – hur använder man produkterna. Jag undrar hur mycket produkter som säljs idag som bara hamnar längst ner i folks necessärer… det är ju inte bra!

Nöjd Helena i sin fotostudio! ;)

Nu ska jag ha en hemma-fixar-dag och känner mig riktigt pigg och taggad på en ny arbetsvecka imorgon!

Kraam! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here